BAŞTEK'in yeni merkezi açılıyor

Başkent Tokatlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (BAŞTEK) yeni kurulan 'Tokat Konağı' adlı merkezin açılış töreni için bir açıklama yayımladı.

BAŞTEK'in yeni merkezi açılıyor
BAŞTEK'in yeni merkezi açılıyor
GİRİŞ 29.06.2019 14:54 GÜNCELLEME 29.06.2019 14:54

Tokat Sivil Toplum Kuruluşu'ndan yapılan açıklama şu şekilde; 

Tokat Sivil Toplum Kuruluşu olarak bizler doğduğumuz topraklar için önyargılarımızı, siyasi düşüncelerimizi, ideolojik bakışlarımızı, küskünlüklerimizi bir kenara bırakarak herhangi bir beklentiye girmeden hizmet etmeye çalışan bir STK ve aynı zamanda Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneğiyiz (BAŞTEK). 

Bilindiği gibi Sivil Toplum Kuruluşları modern toplumların olmazsa olmazlarıdır. 
Peki… Sürekli bilinenleri tekrar etmenin, topluma karamsarlık pompalamanın Tokat’a, hemşehrilerimize bir yararı var mı? Yok. Bize yararı var mı? Yok. O halde ne yapmalıyız?
Bir farkındalık yaratmalıyız. 
Tokat'ımız için fikir ve proje üreten, üretim ve icraata önem veren doğduğumuz topraklar için herhangi bir beklentiye girmeden gönüllü olarak hizmet etmeye çalışmalıyız. 

Başkent Tokatlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği olarak bu güne kadar ki dernekçilik anlayışına çok farklı bir perspektif getiriyoruz. Bir yazarımızın dediği gibi “Aklımızı başımıza alalım diyoruz. Gündem suçlu arama konusunu geçti. Bizler ne yapabiliriz? Gün birlik olma/kenetlenme günü. Parti farkı aramadan tüm yurtseverler, milli seferberlik kampanyası ruhuyla hareket etmeliyiz” diyoruz. 

Hedefimiz, Tokatımızı tüm ilçeleri ve köyleri ile beraber unutulmuşluktan kurtarıp bir Denizli, bir Çorum, bir Nevşehir yapmak. 
Paniğe kapılmayınız. Soğukkanlı olunuz.
Zaman geçmiş değil. Zaman bir olma beraber olma zamanı, Tüm enerjimizi Tokat için harcama zamanı. Ancak psikolojik savaşı böyle kazanırız.

Yola çıkarken bize çok şeyler söylendi. Büyük hayallerle çıkan insanların nasıl hayal kırıklığı ile işi bıraktıkları anlatıldı. Ancak biz bunları göze alarak yola çıktık... Onun için kolay kolay yılmayacağız. 5 ayda birçok iş başardık dahasını da başaracağız Allah'ın izniyle...
Bırakalım birbirimizi suçlamayı. Birbirimizde hata
aramayı, karamsarlığı. 
Geçmişte hepiniz güzel işler yaptınız. Geçmiş geçmişte kaldı. Biz önümüze bakalım ama lütfen biz olalım... 
Lütfen eleştirin ama her şeye muhalefet etmeyin...

Bizler projelerimizi, hayata geçirme arzusu içerisinde olduğumuz işleri, bu güne kadar yapılanlar üzerine, yani geçmişte yapılanlar üzerine inşa edeceğiz. Tokat STK Tüm dernek, federasyon ve konfederasyonlarla Tokat’ın gelişimi için işbirliği içinde çalışacağız. 

Bu nedenlede Ankara’nın, hatta Türkiye’nin kültür merkezi Hamam önünde BAŞTEK derneğine ait bir kültür merkezi açıyoruz. Adıda “Tokat Konağı” Tokat’ın yöresel özelliklerini içeren bir eğitim ve kültür merkezi olacak burası. 
Eğitimler, seminerler, kurslar, Tokat’ın yöresel el sanatları, öğrenci eğitim odaları olacak. Kalıcı ve nitelikli projeleri hayat geçirmek için çalışılacak. Örneğin, 
Londra’da yaşayan Kraliçenin aşcısı Sofra Restoranlarının sahibi Reşadiyeli hemşehrimiz Hüseyin Özer Bey ve ekibi ile adabı muaşeret, yöresel lezzetler ve yemek kültürümüzü içeren kurslar açılacak. Kendini geliştirmek isteyen restoranların aşçılarına mesleki gelişim eğitimleri verilecek. Bunun için biri Ankara, biri Reşadiye, daha ilerde de yurt dışında eğitim veren okullar kurulacak. Buralarda Türk yemeklerinin yanısıra Tokat ve İlçelerinin yöresel lezzetleri de ön plana çıkarılacak... 

BAŞTEK ve Tokat STK bu ve benzeri ayağı yere basan bir çok projelere önderlik edecektir. 

Tüm hemşehrilerimizi 30 Haziran Pazar günü saat 15.00’de açılışımıza davet ediyoruz.

Prof Dr Yaşar Özgök
BAŞTEK Başkanı
Tokat STK Başkanı 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!