Hulusi Akar'dan o tehdide yanıt: Bedeli ağır olacak!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yaptığı son dakika açıklamasında "Bölgede barış ve istikrarın sağlanmasına katkıda bulunmaya devam ederken hasmane tutum veya saldırıların bedeli çok ağır olacak, en etkili ve şiddetli şekilde mukabele edilecektir. Tarafımıza yöneltilebilecek her türlü tehdit ve düşmanca hareketlere karşı tedbirimizi aldığımız bilinmelidir" dedi.

Hulusi Akar'dan o tehdide yanıt: Bedeli ağır olacak!
Hulusi Akar'dan o tehdide yanıt: Bedeli ağır olacak!
GİRİŞ 30.06.2019 14:32 GÜNCELLEME 30.06.2019 14:32
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hafter güçleri sözcüsünün Türkiye'ye yönelik tehditlerine ilişkin sert açıklamalarda bulundu. 

 

 

TÜRK HEDEFLERİNİ DÜŞMAN İLAN ETMİŞLERDİ

Akar, Japonya'nın Osaka şehrinde düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nin sonuç değerlendirmesi sırasında konuyla ilgili soralır yanıtladı. Libya'da Trablus'a gerçekleştirdikleri saldırıda başkentin güneyindeki Giryan kentinin kontrolünü kaybeden Halife Hafter'e bağlı güçlerin sözcüsü Ahmed Buzeyd el-Mismari'nin, tüm Türk hedeflerini düşman hedefi saymakla tehdit ettiği hatırlatılarak değerlendirmesi sorulan Bakan Akar, Libya'nın toprak bütünlüğü, egemenliği ile halkının huzur ve mutluluğuna, Libya’daki ulusal mutabakat ruhuna önem atfettiklerini vurguladı. 

 

 

HER TÜRLÜ TEDBİR ALINDI

Birleşmiş Milletler tarafından Libyalılar arasındaki anlaşmazlıkların çözümüne yönelik çabalara destek vermeye ve uluslararası hukuka ve anlaşmalara uygun olarak barış ve istikrar için çalışmalara devam edileceğine dikkati çeken Akar, şunları kaydetti: "Bölgede barış ve istikrarın sağlanmasına katkıda bulunmaya devam ederken hasmane tutum veya saldırıların bedeli çok ağır olacak, en etkili ve şiddetli şekilde mukabele edilecektir. Tarafımıza yöneltilebilecek her türlü tehdit ve düşmanca hareketlere karşı tedbirimizi aldığımız bilinmelidir."

YORUMLAR 19
  • serhat 4 yıl önce Şikayet Et
    ceddimimizin emanetine sahip çıkarak bu haydutları oralardan temizleyip bölgeyi ve muslumanları huzura kavuşturmak insaellah tekrar bize nasip olur.
    Cevapla
  • ihsan 4 yıl önce Şikayet Et
    libyaya bir siha yeter gönder havadan vursun hain hafteri
    Cevapla
  • burak 4 yıl önce Şikayet Et
    savaş açalım yahudiler kontrolü ele geçirmeden
    Cevapla
  • canturk 4 yıl önce Şikayet Et
    arkadaslar zaten abd ve yahudıler o bolgeyı ele gecırmeye calısıyor ıngılızler yahudıler mısır ve suud aılesı ab turkıye o bolgelere el atamasın dıye mısıra yaptıkları gıbı darbe yaparak kendı ıstedıklerı adamları gecırerek o bolgelerı ele gecırmek ıstıyorlar halıfe hafter abd ve yahudılerın pıyonu oraları ele gecırmek ıcın muslumanların yogun yasadıgı yerlerı dagıtmak ıcın bombalıyorlar halıfe hafterı degıl lıbya da turk yanlısı bırı kazanırsa turkıye ıle denızden kıta sahanlıgı acıcak ve akdenızde turkıyenın sınırı lıbyaya kadar uzanıcak mısırla aynı sekılde bır anlasma yapılacaktı darbeyle sısıyı getırdı yahudıler sımdı de lıbyayı ele gecırmeye calısıyorlar
    Cevapla
  • Kolonyalist Emperyal 4 yıl önce Şikayet Et
    2011 Fransa donanmasına ait Charles De Gaulle uçak gemisinden kalkan Rafaele tipi savaş uçakları, Libya’daki sivil asker ayrımı gözetmeksizin bomba yağdırdı, İngiliz Tornado tipi uçaklar da yardımcı oldu, İngiltere Başbakanı David Cameron, İngiliz hava kuvvetlerinin de operasyona dahil olduğunu açıkladı.. Ardından ABD denizden Tomahawk akıllı füzeleriyle vurdu. Operasyona ABD ve Fransa'nın yanı sıra İngiltere, CIA Mossad Suudi-arabistan BAE Yunanistan İspanya İtalya ve Kanada katıldı. Fransa'dan yapılan açıklamada, operasyonlar Almanya'daki ABD üssünde ve Amerikalı komutanlar tarafından koordine edildiğini belirtti.. askeri müdehaleye 'bombardımanlara katılmayan Türkiye suçlanıyor .. ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?