Yasin Aktay'tan mülteciler ile ilgili ifadelere sert cevap!

Arafta Sorular programına katılan Yasin Aktay Suriyeli mülteciler konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 01.07.2019 16:09 GÜNCELLEME 01.07.2019 16:39
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Ülke TV’de yayınlanan Esra Elönü’nün sunduğu Arafta Sorular programına konuk olan AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay, Suriyeli mültecilerden rahatsızlık duyan kişilerin ırkçı tutumlarına tepki gösterdi.

 

 

'VERGİ ZATEN BÖYLE ŞEYLER İÇİNDİR'

Yasin Aktay programda bazı kişilerin ''Benim vergimle Suriyeli mültecilere bakıyorsunuz'' sözlerine sert tepki göstererek, ''Vergi zaten böyle şeyler içindir. Doğal afetler, depremler yaşayan ülkeler halktan aldığı vergilerle yaralarını sarmaktadır. Ayrıca mültecilerin ülkemizde misafir edilmesinin çok büyük bir mali yükü yok. Bu da bir propagandadır'' açıklamasını yaptı.

 

 

'SURİYELİLERİN ÜLKE GENELİNE YAYILMASI DEVLETE YÜK OLMALARINI ENGELLEMEK İÇİNDİR'

Suriyeli mültecilerin hepsinin kamplarda kalmasının devlete çok büyük bir maliyet oluşturacağını belirten Aktay sözlerine şöyle devam etti, ''Mültecilerin ülkenin çeşitli yerlerinde yaşaması hareket kabiliyeti ve istihdam sağlıyor. Bu kendi başlarının çaresine bakmaları ve devlete yük olmalarının önüne geçmeye amaçlayan bir harekettir. Hal böyle olunca Suriyeliler ekonomiye katkı sağlamış oluyorlar'' 

AVRUPA'DAN MÜLTECİLER KONUSUNDA BİR YARDIM GELMİYOR

Yasin Aktay, Suriyelilerin Türkiye’de misafir edilmesi konusunda Avrupa’dan herhangi bir destek gelmediğini belirtti ve Türkiye’nin mültecilere yaptığı 37 milyar dolar harcamanın çoğunun sivil toplum kuruluşlarının yardımlarıyla yapıldığını belirtti.

GAZİANTEP'TEKİ ADANA'DAKİ SANAYİCİLER SURİYELİ ÇALIŞANLARDAN MEMNUN

Aktay, Gaziantep’te Adana’da Şanlıurfa’daki sanayicilerin Suriyeli çalışanlardan memnun olduğunu ve bu çalışan insanların ülke ekonomisine doğrudan katkı sağladığını açıkladı.

İŞSİZLİĞİN SURİYELİLERLE BİR ALAKASI YOK

2011 yılında Türkiye’de işsizlik oranının yüzde 15 olduğunu belirten Aktay, işsizliğin düştüğünü ve 2019 yılında yüzde 11 olduğunu söyledi. Türkiye’de yaşanan işsizliğin Suriyelilerle bir alakası olmadığını ve bunları öne süren kişilerin Suriyeliler üzerinden propaganda yapmaya çalışan kişiler olduğunu sözlerine ekledi. 

YORUMLAR 53
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    madem ülkeler vergileri bu gibi durumlar için topluyor öyle ise neden avrupadaki diğer devletlerden yardım gelmiyor onlar vergi toplamıyormu.
    Cevapla
  • Serhan Mukan 4 yıl önce Şikayet Et
    Margaret Akşener önderliğinde ki İP partisine Suriye'li göçmenler üzerinden kaos çıkarma talimatı geldiği yerel seçim öncesi Fatih ilçesinde ki afiş ile gün yüzüne çıktı. Uyanık olmak lazım : Kaos çıkarmak isteyen taşeron İp ,Fetö montajı Kılıçdaroğlu CHP ve yoldaşları PKK uzantısı HDP sempatizanları , kargaşayı çekirdek çitleyerek zevkle izler!
    Cevapla
  • engin 4 yıl önce Şikayet Et
    Suriyelilerde bir evde 5 işçi çalışıyor.Bizim vatandaş tek başına.Bizimki bir işe talip olurken 10 tl istese Suriye liler 3 tl ye aynı işi yapıyor,onları bu rakam kurtarıyor fakat bizim vatandaş tek çalışıyor, geçinemiyor.
    Cevapla
  • Yunus 4 yıl önce Şikayet Et
    Uyum farkı ne olacak Bizim toplum yapımızla uyuşamadı otobüslere binemiyoruz. Çocuklarımız parklarda oynayamıyor onlarda insanlara saygı yok. İşyerleri ve ev kiralarken çok yüksek kira verip yerli esanafı zorda bıraktılar. Tamam Aldınız da bir sistematik düzenle alınmalıydı. Eğlence mekanları sahiller parklar cafeler Keyifçi millet. Erkeklerini neden suriye de ki savaşa gönderilmiyor
    Cevapla
  • ... 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu saydıklarının aynısını bizim milletimiz de yapmıyor mu? Aylarca işçi olarak çalıştırdığı Suriyeli gençlere maaşını vermeyen Türklere şahit oldum! Müslümanlar olarak imtihandayız ya kazanacaz ya kaybedecez.
    Cevapla
  • Dursun 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu da onların imtihanı, her kes kendi hesabını verecek.
    Cevapla
  • Sinan 4 yıl önce Şikayet Et
    Gayri islami tavır takınıpta "Suriyeliler defolsun gitsin" diyerek kurşunlardan kaçayım derken sizin kurşundan daha beter sözlerinizin muhatabı olmak zorunda kalan mazlumların ahı sizi er yada geç yakalayacak. Bu büyük imtihanı kaybeden içine iliklerine kadar ırkçılık kaçmış olan zavallılar. Size tek sözüm bunun hesabını Allah katında veremeyeceksiniz. Müslüman gibi ibadet edip gavur gibi bir beyin taşımak; işte siz bu sunuz! Siz den utanıyorum. Umarım birgün siz de onların düştüğü duruma düşmezsiniz.
    Cevapla
  • Vah Gardaşım 4 yıl önce Şikayet Et
    Kim söyledi size hepsinin müslüman olduklarını. Yarıp kalplerine mi baktınız. Bulunduğum ildekilerin çoğu paralı ve gayri müslim.. Savaştan parası ile kaçanlar.. Maalesef fakir ve müslüman kardeşlerimiz hala orada ve çoğu ülkesi için savaşıyor
    Cevapla
  • Bey 4 yıl önce Şikayet Et
    Tmm da hep inananlara stem,halkın bir kısmı ateist,komunist onlar en cok sesi çıkanlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!