Aksaray'da cezaevlerinin üssü olacak

Aksaray cezaevinin çok kısıtlı alanda hizmet vermesinden dolayı Konya yolu üzerinde 2 bin dönüm arsa üzerinde yapılan yeni ceza evleri herkesimin olumlu olumsuz tepkisini çekmiş ne olacağı hususunda merak edilmeye başlanmıştı. İnşaat hızla devam ediyor tamamlandığında Aksaray Cezaevleri üssü olacak.

Aksaray'da cezaevlerinin üssü olacak
Aksaray'da cezaevlerinin üssü olacak
GİRİŞ 02.07.2019 12:09 GÜNCELLEME 02.07.2019 12:09

Aksaray mevcut cezaevinin çok kısıtlı alanda hizmet vermesinden dolayı Konya yolu üzerinde yapılan yeni ceza evleri her kesimin olumlu-olumsuz tepkisini çekmiş ne olacağı hususunda merak edilmeye başlanmıştı.

 Aksaray Aratol mahallesinde 2 bin dönüm arazide kurulacak olan  kampus alanında  ilavelerle birlikte yüksek güvenlikli 6 adet kapalı cezaevi , 2 adet açık cezaevi  olmak üzere toplam 8 adet cezaevi yaptırılıyor, taahhütlerde aksama olmazsa 27,09,2021 tarihinde tamamlanacak.

Dev proje üzerinde tadilat için bastıran Aksaray Başsavcısı İbrahim Cansever’in girişimleri sonuç verdi.  Kampus içinde  mevcut ihaleye göre 1 adet olan açık cezaevi inşaatına  1 adet daha ilave edilerek toplam 2 adet açık cezaevi yaptırılacak.

 Kampüs içerisinde  (25 blok ) 500 kişilik olan lojman sayıları artırılarak  (10 blok) 200 kişilik daha  ilave yapılması kararlaştırıldı , böylece  (35 blok) 700 kişilik lojman olacak  

Yine  Aynı mevkide kampus dışında yapımı devam eden bu yaz aylarında tamamlanması beklenen bir adet  T Tipi 1200 kişilik cezaevi ve 1 adet te 400 kişilik  açık cezaevi hizmete girecek

Böylece Toplamda 8’adeti kampüste olmak üzere 9 adet cezaevi müdürlüğü kurulacak

 kampus içerisine 500 kişilik tabur kurulacak , diğer T tipi cezaevine ise 250 kişilik bölük kurulacak

Cezaevi Kampüsü önünde yol üzeri kurulacak petrol istasyonu kafeteryası ve Halkın da faydalanabileceği suni gölet ve mesire alanıda mevcut olacak. Kullanılacak olan su yeniden arıtılarak tarımda kullanılması planlanırken 200 bin metrekarelik alana kurulacak güneş panelleri sayesinde kendi elektriğini üretmesi sağlanacak

Cezaevleri  faaliyete geçtiğinde Aksaray ekonomisi bakımından oldukça önemli olacak 9800 hükümlü kapasitesine sahip Aksaray’da kişi başı  8.5 tl harcamayla her ay 15 milyon lira esnafın kasasına yansıyacak . Yaklaşık 2000 Kişi Aksaray’lı olmak üzere 3500 infaz memuru ve çalışan olacağı düşünüldüğünde sadece maaş olarak  Aksaray ekonomisine ayda 13 milyon lira para girecek. Bunun en başta inşaat ve emlak sektörüne yansıması bekleniyor.

Aksaray cezaevleri üssün olacak ne getirecek ne götürecek ilerleyen zamnda anlaşılacak ancak Türkiyede eşi benzeri olmayan yatırım yapılıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı