Japonya'da düzenlenen G-20 Liderler Zirve'sinde ABD Başkanı Donald Trump ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında iki taraf heyetlerinin de katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında bu görüşmeyi gündeme taşıdı. Kılıçdaroğlu, Türk heyetinin elinde not defterleri bulunmadığını söyleyerek eleştrilerde bulundu ancak ajansların geçmiş olduğu fotoğraflarda Türk heyetindeki herkesin elinde not defteri olduğu ortaya çıktı.

FAHRETTİN ALTUN'DAN ÇOK SERT TEPKİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yanıt verdi.


Altun, şu ifadeleri kullandı:

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Osaka’daki fotoğrafı görmüşsünüzdür. Trump ile Erdoğan yan yana oturuyorlar. Amerikan heyetinde herkesin elinde not defteri ve kalem var. Bizim ekibin de elinde ne kalem var ne de not defteri var' diyerek açıkça yalan söylemiştir.

Liderler ve heyetler arasındaki görüşmelerde diplomatik usul ve teamüller bellidir.

Osaka’da Sayın Cumhurbaşkanımız @RTErdogan ile ABD Başkanı Trump arasındaki bu önemli görüşmede de gerekli not ve kayıtlar heyet üyeleri tarafından elbette alınmıştır.

G20 Liderler Zirvesi’nde sergilediğimiz güçlü ve kararlı duruştan rahatsızlık duyan Kılıçdaroğlu, bu yalanıyla ulusal çıkarlarımız açısından önemli bir görüşmeyi değersizleştirmeye çalışmıştır. Sayın Kılıçdaroğlu kamuoyundan ve sayın Cumhurbaşkanımızdan derhal özür dilemelidir."

Yorumlar 222 Yorum Var
  • E.inal 15.06.2021 20:59
    Herkesi kendileri gibi aptal ve vasıfsız sanıyorlar oraya giden heyet liyakat sahibi ve Kıl dolu insanlar. Siz memleketi İzmir gibi veya CHP li belediyeler gibi yönetmeye devam edin ve memleket meseleleri den uzak durun. Meseleleri çözecek ve çözen sizden hariç çok güzel insanlar ver bu memlekette
  • abdulkerim 04.07.2019 13:24
    Kemal kılıçdaroğlu haz edemedin herhalde o görüşmeyiki takıldığın konuya bak fakat her zamanki gibi yalan yalan yeter artık biraz edep biraz adam ol milli davalarda devletin yanında ol Kemal karıştırıcıoğlu
  • Veysi 04.07.2019 12:41
    Klasik bir Kılıçdaroğlu şaşırmamak gerek, muhalefetimizin acizliği. Çok ama çok önemli bir ayrıntı yakalamışlar arkadaşlar hani gerçekten çok tebrik etmek gerek arkadaşları. Bari kılık kıyafetleri nasıldı uyumlumuydu onu da söyleseler. İşte bu zihniyet yüzünden 80 sene boyunca ilerleme sağlayamamışız. Herifler yapay zekada çığır açmış marsa koloni kuruyorlar bizim muhalefet yok efendim not defteri yoktu
  • Vakvak 04.07.2019 08:53
    Kişinin sözleri onun zeka seviyesini gösterir derler .bu ve bunun peşinden gidenlere ne denilirse işte bunlar tam olarak o.
  • papazbuster 04.07.2019 06:20
    Adam bozuk saat gibi. Günde iki kere doğruyu söylüyor. Onlar da papazoğlu ile kaputçuoğlu nu çok seviyorumdur.
Daha fazla yorum görüntüle