Annesini döven babasını öldüren Dilara'ya 16 yıl 8 ay hapis

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, annesini döven babasını tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Dilara Künili, karar duruşmasında, "Böyle olmasını ben de istememiştim. İstemeyerek baba katili oldum. Pişmanım" dedi. Mahkeme heyeti, Dilara Künili’ye 16 yıl 8 ay hapis cezası verirken, annesi Gülçin Künili ise beraat etti.

Annesini döven babasını öldüren Dilara'ya 16 yıl 8 ay hapis
Annesini döven babasını öldüren Dilara'ya 16 yıl 8 ay hapis
GİRİŞ 03.07.2019 09:37 GÜNCELLEME 03.07.2019 09:37
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde iki yıl önce meydana gelen olayda, Kemal Künili (48) ile eşi Gülçin Kunili (43) arasında tartışma çıktı. İddiaya göre, tartışma sırasında Kemal Künili, eşini dövmeye başladı. Annesinin dövülmesine tepki gösteren Dilara Künili (22), babasını, evde bulunan tabancayla vurarak, öldürdü. Gözaltına alınan Dilara Künili ifadesinde, "Annemi dövüyordu. 'Hepinizi öldüreceğim' diye bağırıyordu. Korkutmak istedim, öldürmek istemedim" dedi. Genç kız ile annesi, tutuklanarak Yenişehir Kadın Cezaevi’ne konuldu.

Yargılama sırasında tahliye olan anne ile tutuklu bulunan kız hakkında 'kasten yakın akrabayı öldürmek' suçundan açılan dava karara bağlandı.

'HEPİNİZİ ÖLDÜRECEĞİM DİYE BAĞIRIYORDU'

Bursa 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Dilara Künili, Yenişehir Kadın Cezaevi’nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, tutuksuz annesi Gülçin Künili’nin gelmediği davaya Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı ile taraf avukatları katıldı. Daha önce verdiği savunmasını tekrarlayan Dilara Künili, son sözünde ise "Vicdan azabı çekiyorum. Böyle olmasını ben de istememiştim. İstemeyerek baba katili oldum. Pişmanım. Vereceğiniz karara saygılıyım" dedi.

Sanık avukatı, müvekkilinin kararla birlikte tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından sanık Dilara Künili’ye, 'yakın akrabayı öldürmek' suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet cezası verdi. Daha sonra suçunu tahrik altında işlediğini kabul eden mahkeme, iyi hal indirimi uygulayarak cezayı 16 yıl 8 aya indirdi. Mahkeme anne Gülçin Künili'nin ise beraatına karar verdi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 14
  • murat 4 yıl önce Şikayet Et
    ulan hırsızın hiç mi suçu yok herkes ana kıza YÜKLENMİŞ.İSLAMİYETTE eşini dövmek eziyet etmek var mı? PEYGAMBER EFENDİMİZ MUHAMMED MUSTAFA SALLALLAHÜ ALEYHİ VE SELLEM HAZRETLERİ bir HADİS-İ ŞERİFLERİNDE "SİZİN EN HAYIRLINIZ HANIMINA EN İYİ DAVRANINIZDIR." buyuruyor. herkes işine gelen tarafını alıyor. EN ADİL SİSTEM İSLAMDIR şüphesiz.
    Cevapla
  • EbuSaid 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir.
    Cevapla
  • bekir 4 yıl önce Şikayet Et
    Anneyi dövüyor diye baba öldürülmez, kendine yazık etti...Ahiretini perişan etti ...
    Cevapla
  • Kisai 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu günah sana yeter kızım.. anneni dövdü diye babanı öldürdün!.. evde silah ne geziyor!. Sonra şeytan şöyle dedi: şu insanlar öldürüyor! Şeytan doldurur" diye suçu benim üzerime atıyorlar!..
    Cevapla
  • Gaziantep27 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir babayi öldürmenin cezasi 16 yill mis???muebbet yemeliydi.
    Cevapla
  • DogruSöyler 4 yıl önce Şikayet Et
    hiç bir şey demiyorum.. ayıp ayıp.. babanı öldür 16 yıl.. bunun 5 yılını ancak yatar çıkar.. yazık hem de ne yazık..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir partiden daha Cumhur İttifakı kararı! 4 il için resmen duyurdular
Ahmet Mahmut Ünlü'nün İsmailağa Cemaati'yle tüm ilişiği kesildi!