Srebrenitsa için binlerce kilometro yol gidecekler!

Srebrenitsa soykırımının 24'üncü yıl dönümünde motorcular kilometrelerce yol yaparak Bosna'ya giderek, müslümanların acı hatıralarına ortak olacaklar.

Srebrenitsa için binlerce kilometro yol gidecekler!
Srebrenitsa için binlerce kilometro yol gidecekler!
GİRİŞ 04.07.2019 18:42 GÜNCELLEME 04.07.2019 18:42

İkinci Dünya Savaşı'nın ardından Avrupa'da yaşanan en büyük insanlık trajedisi olarak kabul edilen, en az 8 bin 372 Boşnak müslümanın katledildiği Srebrenitsa soykırımının üzerinden 24 yıl geçti.

 

 

Kurbanlar için her yıl olduğu gibi srebrenitsa’nın potaçari kentinde anma töreni düzenlenecek.

Törene “Motomaraton Srebrenitsa” adında bir organizasyon eşlik ediyor ve bu etkinliğe çeşitli ülkelerden yüzlerce motosikletli katılıyor. Her yıl olduğu gibi Türkiye’den de “Muhafazakar Motorcular Kulübü” üyeleri etkinliğe katılım yapacak.

 

 

Konuyla ilgili açıklama Kulüp yöneticilerinden Selman Saral’dan geldi.

Soykırımı unutturmamak adına her yıl düzenlenen bu organizasyona katılımın büyük önem teşkil ettiğine dikkat çeken Saral, “trajediyi yaşayan kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek adına Türkiye’den Bosna’ya kadar uzanan rotada Türk bayrağını taşıyacağız” dedi. Motor grubu bugün ekip olarak kılınan sabah namazı ardında Fatih camiinden hareket ettiler.

“Muhafazakar Motorcular” kulübünün Srebrenitsa ziyaretini “Motomaratonturkey” adlı instagram hesabından takip edebilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı