Hatay Reyhanlı'da patlama, ölü ve yaralılar var! Erdoğan'dan açıklama

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bir araçta patlama meydana geldi. Meydana gelen patlamada araçtaki 3 Suriyeliden 2'si yaşamını yitirdi. Patlamanın Reyhanlı Kaymakamlığı'na yaklaşık 750 metre uzaklıkta gerçekleştiği belirtildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aracın içindeki kişilerin terörle bağlantılı olabileceğini söyledi.

GİRİŞ 05.07.2019 14:12 GÜNCELLEME 05.07.2019 16:22
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde otomobilde meydana gelen patlamada araçta bulunan 3 Suriyeliden 2'si yaşamını yitirdi.

 

 

Alınan bilgiye göre, Mehmet Akif Ersoy Caddesi'ndeki otomobilde patlama meydana geldi. Patlama sonucu araçtaki 3 Suriyeliden 2'si öldü.

Süleyman Soylu'dan patlamaya ilişkin açıklama

Geniş güvenlik önlemi alınan olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Bomba imha timleri de bölgede çalışma başlattı.

 

 

ERDOĞAN: TERÖRLE BAĞLANTILARI OLABİLİR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Reyhanlı'daki patlama hakkında, "Suriyeli üç kişi... Ama aracın içerisinde bomba olduğu belli. Onun patlaması neticesinde İçişleri Bakanımın verdiği bilgiye göre, üçü de ölmüş ve şu anda tabii incelemeler yapılıyor, kimlik tespitleri yapılmış. Bunun gerisinde ne vardır ne yoktur şu anda arkadaşlarımız çalışmaları yapıyorlar. Onu da zannediyorum şöyle kısa zamanda neticesi ortaya çıkacaktır. Yani şu andaki tespitler daha çok terörle bir bağlantısı olabilir istikametinde. Herhalde şöyle birkaç saat içerisinde Bakanlığımız da bununla ilgili daha detay bilgi verecektir" dedi.

RESMİ AÇIKLAMALAR PEŞ PEŞE GELDİ

Hatay Valisi Rahmi Doğan, "Araçtaki patlamanın neden kaynaklandığı henüz belirlenemedi. Araçtaki 3 Suriyeliden ikisi hayatını kaybetti. Diğer yaralı hastaneye kaldırıldı" açıklamasını yaptı.

Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu Habertürk'e yaptığı açıklamada, "3 kişinin bulunduğu araçta 2 kişinin öldüğü haberini aldık. 1 kişi ağır yaralı. Olay yerinde çalışmalar devam ediyor. Bunun dışında yaralımız yok" diye konuştu.

KAYNAK: AA, DHA
YORUMLAR 67
  • bimer cimer 4 yıl önce Şikayet Et
    Devlet bu konuda gerekli en üst tedbirleri almalıdır nasıl diye sorulursa BİMER CİMER vb yerlere yapılan şikayetlerde o kişiler belli oluyor ve bu şikayetler devlete ulaşmıyor böyle olunca DEVLETE GÜVENSİZLİK oluşturuyorlar buna çözüm bulunmalıdır vatandaşın şikayeti Direk devlet görmelidir şikayetlerin silinmeyeceği bir sistem kurulmalıdır terör vb konularda çok kısa sürede çözüme gidilir..
    Cevapla
  • Merhamet.. 4 yıl önce Şikayet Et
    Ölenler onemli biri olabilir hedef olduklarina göre.
    Cevapla
  • buyukusta 4 yıl önce Şikayet Et
    yine bir şeyler olacak mesajlar gelmeye başladı abd israil ve ingiliz merşili
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye hep terör saldirilari ile karsi karsiya daha fazla polis ve askere ihtiyac var seferberlik ilan edin
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence her üç suriyelininde haberi yoktu bu bombadan komploya benziyor.3 kişi intihar etmez.bunu yapanlar bir kişi biner diye düşündüler belki iç savaş çıkarmak isteyen hainlerin elu vardır eyer lpg değilse ki lpg böyle yapmaz sanmiyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!