Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu yaylaya çıktı! Renkli kareler...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, memleketi Antalya'nın Alanya ilçesindeki Söbüçimen Yaylası'da, köpek ve kuzu sevip, mantar topladı.

GİRİŞ 07.07.2019 14:04 GÜNCELLEME 07.07.2019 14:06
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, memleketi Alanya'ya gelip, Söbüçimen Yaylası'na çıktı. Bakan Çavuşoğlu, sırt kısmında 'Türkiye' yazılı eşofman takımıyla yaylada çoban köpeği ile kuzuları sevip, doğal kaynaktan akan sudan içti. Yaylanın tepelerinde mantar da toplayan Çavuşoğlu, zehirli mantarlara karşı uyarıda bulundu.

Bakan Çavuşoğlu, yayla ziyaretini, çektiği kısa videoyla sosyal paylaşım sitesi Instagram'daki hesabından yayınladı. Çavuşoğlu, yaylada, adaçayı ve kekik de toplayıp, karın erimediği mağarada kar keserek, yedi. 

 

 

Yayla geleneğini ailece sürdürdüklerini belirten Bakan Çavuşoğlu, çocukluk ve gençlik yıllarında her yaz ailesiyle birlikte yaylaya çıktığını anlattı.

 

 

Çocukluk ve gençlik yıllarında, Söbüçimen Yaylası'na atlar ve develer ile geldiklerini aktaran Çavuşoğlu, "Doğal çayırlarla kaplı bir yayla burası. Bizim çocukluğumuzda böyle evler, elektrikler, telefon yoktu. Taştan örülü evlerimiz vardı. Kar çok yağdığı için bu evler yıkılırdı. Yaylaya göçtüğümüzde bu evleri hep yeniden yapardık. Çocukluğumda hatırlıyorum; buraya develerle atlarla gelirdik, 4 gün sürerdi. Şimdi araçlarla 2,5 saat sürüyor. Bu geleneği hala aile olarak sürdürdüğümüz için mutluyum. Keçilerimiz, koyunlarımız hala var. Gelecek nesillerimiz de devam ettirecektir" diye konuştu. 

YORUMLAR 11
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım; Mersin Silifkeli bir kardeşiniz olarak , sizde ve bu videoda kendim ile geçmişimi gördüm.Anılarımı yaşadım. Reisi ve sizleri çok seviyoruz... Rabbim yâr ve yardımcınız olsun.
    Cevapla
  • engin 4 yıl önce Şikayet Et
    Reisle Sayın bakanımın tatile ihtiyacı var Ülkeminde onlara ihtiyacı var çok seviyoruz sizi iyi tatiller.
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'nu çok seviyoruz.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Fransa'ya AB'ye BM ye verdiğin ayarları unutmayacağız. Seviliyorsun. Allah yolunu açık etsin
    Cevapla
  • İrfan öz 4 yıl önce Şikayet Et
    Sağlık dolu uzun ömürler kıymetlı insan maşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?