Türkiye İngilizleri şaşkına çevirdi! Bunu hiç beklemiyorlardı...

İngiliz medyası, Türkiye’nin etkili operasyonları sonucu terör örgütü PKK'nın içine düştüğü durumu gözler önüne serdi. Yayımlanan haberde Türkiye’nin, yoğun hava ve kara operasyonlarıyla PKK’yı bitirme noktasına getirdiğini yazdı. PKK'nın bütün umudunu, örgütün Suriyedeki uzantısı YPG’ye bağladığı kaydedildi.

Türkiye İngilizleri şaşkına çevirdi! Bunu hiç beklemiyorlardı...
Türkiye İngilizleri şaşkına çevirdi! Bunu hiç beklemiyorlardı...
GİRİŞ 09.07.2019 11:51 GÜNCELLEME 09.07.2019 11:53
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Türkiye, son yıllarda milli ve yerli imkânlarıyla, PKK’ya yönelik yurtiçi ve sınır ötesinde düzenlediği operasyonlarla, örgütü çökme noktasına getirdi. Son olarak Irak’ın kuzeyindeki Hakurk’ta düzenlenen Pençe Harekâtı’nda, terör örgütüne büyük darbe vuruldu. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından dün Zap ve Gara bölgelerine, Pençe Harekâtı’yla koordineli düzenlenen hava operasyonlarında 4 terörist daha etkisiz hale getirildi.
 
ELEBAŞILARINA NOKTA OPERASYON
 
Böylece harekâtın başladığı 27 Mayıs’tan bu yana öldürülen terörist sayısı 67 oldu. Yine Pençe Harekâtı kapsamında, örgütün sözde ana karargâhının bulunduğu Kandil’e yönelik nokta operasyonlar düzenlendi. Bunlardan ilki, harekâtın başlamasından 2 gün sonra MİT ve TSK’nın işbirliğiyle, örgüt elebaşılarından Cemil Bayık'ın en yakın adamlarından Rıza Altun ve adamlarının vurulması oldu. Önceki gün yine MİT ve TSK ortak operasyonuyla, PKK’nın sözde başkanlık ve yürütme konseyi üyesi Diyar Garip Muhammed öldürüldü.  

ÖRGÜT GİDEREK KÜÇÜLÜYOR
 
İngiliz medyasında yayımlanan bir rapor, Türkiye’nin etkili operasyonları sonucu örgütün içine düştüğü durumu gözler önüne serdi. Türkiye'nin PKK’ya yönelik operasyonlarını artırdığı belirtilen raporda, ''Bu nedenle hem Türkiye sınırları içerisinde hem de sınır dışında, özellikle Irak'ta, PKK'nın hareket kabiliyetinin azaldığı ve örgütün giderek küçüldüğü” belirtildi. PKK’nın kaderinin, örgütün Suriye kolu YPG'ye bağlı olduğu kaydedilen raporda ''YPG'nin Suriye'deki varlığını ve statüsünü korumaya devam etmesi halinde PKK'nın yaşama şansının olduğu'' savunuldu.

YPG STATÜSÜNÜ KORUMALI

Öte yandan, dün Hakkari’nin Çukurca kırsalında terör örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Hakkari İl Jandarma Komutanlığı’nca düzenlenen operasyonda, silahlı 3 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.
 
Batı basını, Türkiye’nin operasyonları sonucu, PKK’nın hareket kabiliyetinin azaldığını ve giderek küçüldüğünü yazdı.
 
TEĞMENiN KATiLLERi ÖLDÜRÜLDÜ
 
İçişleri Bakanlığı, Çukurca'da etkisiz hale getirilen 3 teröristle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şunlar kaydedildi:

''Etkisiz hale getirilen teröristlerin, 1 Haziran 2019 günü, Çukurca ilçesi Köprülü mevkiinde, Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Ercan Sanca ve Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Sait Barış’la 29 Haziran 2019 günü merkez ilçesi Doğanlı köyü mevkiinde, Jandarma Teğmen Güngör Dolunay'ın şehit edilmesi olaylarının failleri arasında yer aldıkları tespit edilmiştir.'' 

 

 

YORUMLAR 51
  • diriliş 4 yıl önce Şikayet Et
    ula uşagım senin askerlerin ne güne durur göder gelsin leşlerini sen alırsın....biz savaşmadan duramayız.....
    Cevapla
  • Zaim 4 yıl önce Şikayet Et
    Besleyip buyuttukleri ve silah verip emperyalizmin köpeği hâline getirdikleri örgüt kâfirdir ve Müslümanlar karşısında o da yok olup gidecektir. Büyük emperyalist üzülür elbette...
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkasındakiler başta olmak üzere ypg pyd oyuncaklarının zamanı gelecek.belkide yunan ve bunların sonu aynı zamandır.
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Pkk bitmedi ypg adinda teröre devam ediyor ingiliz medyasi yalan konusuyor taktik uyguluyor güvenilmez ypg pkk tak pjak bitmeden terör bitmez daha aktiv mücadele edilmeli uzaktan vurulmali
    Cevapla
  • Ülkem 4 yıl önce Şikayet Et
    Eeee ypg ypj ne kadar sırtlarını dayandıkları harf varsa buyursunlar... elbet alfabede harf biter
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye 23 Nisan'ı kutluyor: Numan Kurtulmuş Birinci Meclis'te konuşuyor
Puan farkı açıldı! Galatasaray haftayı kazançlı kapattı