Hakkari'de terör saldırısı: 2 asker şehit

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), "Hakkâri bölgesinde 9 Temmuz 2019 tarihinde bir askeri araca PKK’lı teröristlerce uzak mesafeden yapılan saldırı sonucu iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır." açıklaması yaptı

GİRİŞ 09.07.2019 15:05 GÜNCELLEME 09.07.2019 15:06
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 2 askerin şehit olduğunu 1 askerin de yaralandığını açıkladı.

MSB'nin açıklaması şöyle:

"Hakkâri bölgesinde 9 Temmuz 2019 tarihinde bir askeri araca PKK’lı teröristlerce uzak mesafeden yapılan saldırı sonucu iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır.

Bölgede operasyonlara devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet,  kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar dileriz."

DALAMAN'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Hakkari'de PKK'lı teröristlerin askeri araca yönelik uzaktan düzenlediği saldırıda şehit olan iki askerden Hava Savunma Üsteğmen Emre Kargın'ın acı haberi, Muğla'nın Dalaman ilçesinde yaşayan ailesine ulaştı. Oğullarının şehit olduğu haberini askeri yetkililerden alan anne Saadet Kargın ve baba Muhammet Kargı gözyaşlarına boğuldu. Yakınları ve komşuları, taziye için Türk bayrağı asılan şehit evine gelmeye başladı. 

Hava Savunma Üsteğmen Emre Kargın

ŞEHİT ATEŞİ BURDUR'A DA DÜŞTÜ

Hakkari'de PKK'lı teröristlerin askeri araca yönelik uzaktan düzenlediği saldırıda şehit olan iki askerden Piyade Uzman Onbaşı Hüseyin Mertoğlu'nun şehadet haberi, Çeltikçi ilçesi Bağsaray köyünde oturan baba Mehmet ve anne Ayşe Mertoğlu'na verildi. Sağlık ekipleri eşliğinde şehit ailesinin evine gelen Burdur Vali Vekili Ali Nazım Balcıoğlu, Garnizon Komutanı Albay Hakan Tutucu ve İl Jandarma Komutan Vekili Albay Mehmet Çelik, aileye başsağlığı diledi.

Oğlunun şehadet haberi alınca fenalaşan Ayşe Mertoğlu, ambulansla Bucak Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Haberi alan ailenin yakınları ve köy sakinleri de şehidin evine geldi. Şehidin evine Türk bayrağı asıldı. Şehit Piyade Uzman Onbaşı Hüseyin Mertoğlu'nun yaklaşık bir yıl önce göreve başladığı, bekar olduğu öğrenildi.

 

 

 

 

YORUMLAR 18
  • Atakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin ne söylense de ne yapılsa da ateş düştüğü yeri yakıyor Allah ailelerine sabır versin başımız sağolsun Türk Milleti Devleti varolsun
    Cevapla
  • Zaim 4 yıl önce Şikayet Et
    Şehitlerimizin şehadeti makbul olsun.. Müslüman Kürt kardeşlerim PKK ve uzantıları kâfirdir. Sonu cehennem ateşi olan bu zalimlere kıl kadar yaklaşmayın. Çocuklarınızı koruyun...
    Cevapla
  • ismail hakki efendi 4 yıl önce Şikayet Et
    neden hapse atiyoruz gebertin hepsini bu ulkenin bir haini var oda chp dir hainleri mecliste konusturanlar onlara destek verenler meral aksener ve molla oglu yaziklar olsun size biri milliyetciyim diyor biride milli görus sizi allaha havaal ediyoruz chp yide naletliyoruz allahin gazabi uzerinize olsun
    Cevapla
  • Hayırlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Taş üstünde taş bırakmayın o bölgede, misilleme yapılıp intikam alınmalı.. Kuzey suriyede ki hedeflere her türlü saldırı yapılmalı.. Bire yüz bedel alınmalı..
    Cevapla
  • YUSUF ARIK 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin.mekanı cennet olsun inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek