İmam Hatip algısını boşa çıkaran rakamlar

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında imam hatiplerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İmam Hatip algısını boşa çıkaran rakamlar
İmam Hatip algısını boşa çıkaran rakamlar
GİRİŞ 09.07.2019 21:03 GÜNCELLEME 09.07.2019 21:04
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz,, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Merkezi'ndeki imam hatiplilerle ilgili değerlendirme toplantısındaki konuşmasında Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürülüğünün çalışmaları ve faaliyet alanları hakkında bilgiler verdi.

'ÇOK FAZLA İMAM HATİP VAR' ALGISI DOĞRU DEĞİL'

Yılmaz, "28 Şubat öncesinde Türkiye'de imam hatip okullarının oranı yüzde 9,18'di. 28 Şubat'tan 4 yıl sonra bu oran yüzde 2,61'e düştü. Bu oran şu anda yüzde 13,57. Dolayısıyla öğrenci oranında kamuoyunda oluşturulan 'Çok fazla imam hatip var.' algısının doğru olmadığını görüyoruz." dedi.

 

 

İmam hatip okullarının müfredatlarını anlatan Yılmaz, "İmam hatip okullarındaki temel amacımıza da değinmek isterim. Öğrencilerimizin milli, manevi ve tarihi kültürel mirasına sahip çıkan, medeniyet değerlerimizi benimseyen, ilgi ve yeteneklerine göre akademik, mesleki, sosyal ve kültürel gelişimlerine çok yönlü katkıda bulunmak amacıyla yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel, mesleki, sosyal kültürel faaliyetlerde bulunan, değişen dünyada yabancı dil becerisi gelişmiş, farklı ırkları ve kültürleri tanıyan, akranlarıyla rekabet edebilecek seviyede bilgi ve kültür sahibi, Müslüman toplumlarla iletişim kurabilen, medeniyetimizin ihya ve inşasında sorumluluk sahibi, insanlığa yararlı olma idealine sahip, doğru bilgi ve doğru düşünce edinmiş gençleri ülkemize ve insanlığa kazandırma amacındayız. Bu bağlamda Türkiye'de yüzde 13,57 ile imam hatipli öğrenci oranı bulunmaktadır. 28 Şubat öncesinde Türkiye'de imam hatip okullarının oranı yüzde 9,18'di. 28 Şubat'tan 4 yıl sonra bu oran yüzde 2,61'e düştü. Bu oran şu anda yüzde 13,57. Dolayısıyla öğrenci oranında kamuoyunda oluşturulan 'Çok fazla imam hatip var.' algısının doğru olmadığını görüyoruz." diye konuştu.

'OKULLARDA BÜYÜK DEĞİŞİM VAR'

Yılmaz, okulların fiziki anlamda geçirdiği değişime de dikkati çekerek, eğitimin niteliğini geliştirmek için çalışmaların devam ettiğini aktardı.

 

 

Öğrencilerin dil becerilerini özel bir programa aldıklarını anlatan Yılmaz, "Bu manada hazırlık sınıfı uygulayan okullarımız var. Bu okullarda gerçekten dinleme, konuşma, yazma ve anlama becerilerini geliştirmek için dil eğitimi veriyoruz. 15 okulda Arapça, 16 okulda İngilizce, 2 okulda İspanyolca, 1 okulda Almanca, 1 okulda Rusça eğitimi veriliyor. İnşallah bu yıl bir okulumuzda Çince hazırlık sınıfı olacak. Önümüzdeki yıl da hedefimizde Fransızca hazırlık sınıfı olan bir okul açmak var." dedi.

Yılmaz, konuşmasının devamında uluslararası imam hatip liselerine dikkati çekerek, Türkiye Diyanet Vakfı ile iş birliği halinde 2006'da başlayan 13 uluslararası imam hatip lisesi olduğunu söyledi. Söz konusu okullara gelen öğrenci sayıları hakkında bilgiler veren Yılmaz, bu okullardaki eğitim faaliyetlerini anlattı.

YORUMLAR 35
  • Nihat 4 yıl önce Şikayet Et
    Endüstri meslek lisesi mezunuyum, hiç kompleksim yok, yaşasın varolsun İmam hatipler. Onlara her zaman ihtiyacımız var. Öprenci kalitesine ve yaşantısına gelince daha önceleri de namazsız, yaşantısı düzgün olmayan vardı. Bunlar zamanla hallolur, önemli olan kazanımlarımızdır. Büyük fotoğrafa bakmak lazım.
    Cevapla
  • ADIRNAZ 4 yıl önce Şikayet Et
    Hazırlık sınıfı olan bir İmam Hatip Lisesinde öğrencisi olan bir veli olarak uygulanan dil programından hayli memnunum. Beklentilerimin ötesinde öğrencimde dil becerisi geliştiğine şahit oldum .Emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum
    Cevapla
  • meral özden 4 yıl önce Şikayet Et
    çocuk dini ve ahlaki değerlerini alarak ilimde yükselmeli.gayrimüslümlerin okulları hariç bütün okullar hatta anaokullarından başlayarak ALLAH CC ayetlerini eserlerini öğreterek diğer ilimler bu temele inşa edilmeli.
    Cevapla
  • Bir İmam Hatipli 4 yıl önce Şikayet Et
    95-96 Sakarya İmam Hatip Lisesi mezunuyum, aynı zaman da 28 şubat mağduruyum. Bizim dönemimizde hocalarımıza yüksek saygı ve hürmet vardı, dava ruhuyla hamiyeti milliye şuuruyla yetiştirmişlerdi. Evet şimdiki İmam hatiplilere bakıyorum da hallerine üzülmemek mümkün değil, namaz kılma oranı yüzde 20. Bence kemiyet değil keyfiyet önemli! Bu menfi fiiliyatımızla kadere fetva verdirirsek Allah elimizdekini de alır. Unutmayalım ki bu ülkenin Başı da bir İmam Hatipli.
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Karadeniz Bölgesinde Rusça ,Gürcüce gibi dil eğitimi yaptırılabilir.Doğuda Ermenice,Güneyde Arapça,Batıda Rumca,Bulgarca.Sadece çat patlı inglizce ile olmuyor bunu anlayalım artık.Dil (misyon amaçlı)aile ortamında öğrenilir.50 Yaşındaki kadın aile içinde bakıcılık yaparak dil öğreniyor.Biz ise masada dil öğretmekle meşgülüz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı