Dalaman'daki yangın kontrol altına alındı

Dalaman'da çıkan ve Fethiye ilçesine kadar yayılan orman yangını saat 07.30 sıralarında kısmen kontrol altına alındı.

GİRİŞ 11.07.2019 09:10 GÜNCELLEME 11.07.2019 09:13
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Muğla'nın Dalaman ilçesi Karacaağaç Mahallesi'nde dün saat 15.00 sıralarında çıkan, rüzgarın da etkisiyle Fethiye ilçesine bağlı Taşbaşı, Gökçeovacık ve turistik Göcek mahallelerine kadar ulaşan orman yangınına 520 personel, 105 arazöz, 18 dozer ve iş makinesiyle gece boyunca müdahale edildi. 

13 HELİKOPTER MÜDAHALE ETTİ

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte 13 helikopter de havadan müdahaleye başladı. Yangın nedeniyle faaliyette olmayan bir butik otel tahliye edildi. Söndürme çalışmalarına katılan bir arazöz yanarken, bazı iş makineleri de zarar gördü.

34 EV TAHLİYE EDİLDİ

Muğla Valisi Esengül Civelek oluşturulan kriz merkezinde çalışmaları yönetti. Jandarma ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri de Kayadibi ve Taşlıca mahallelerine yaşayan vatandaşları anons yaparak uyardı.  Yapılan çalışma sonucunda, her iki mahalledeki 34 ev tedbir amaçlı tahliye edildi.

Ekiplerin yoğun çabası sonucu yangın, saat 07.30 sıralarında kısmen kontrol altına alındı. 

BAKAN'DAN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Muğla'daki orman yangınıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Pakdemirli şunları söyledi:

"Dalaman'da zirai tarladan çıkan bir yangın... Kayadibi mahallesinde ilerlemesi devam ediyordu. Bu ilerleme durdu. Göcek, kepez ve Taşbaşı mahallelerinde ilerlemeler dün itibariyle devam etti.

Tabi ki tedbir amaçlı Kepez ve Taşbaşı mahallelerini boşaltmıştık. Şu an itibariyle mahalleye geri dönüş başladı. Vatandaş yine evlere dönmüş oldu.

Ben yurt dışındaydım. İlk çıkış saatinden itibaren takip ettim. Bu yangın çok büyük bir yangın olmamakla birlikte yerleşim yerlerini tehdit ettiği için ciddiye aldığımız bir yangındı. Biliyorsunuz akşam saatinde helikopter uçuşu olmuyor. Sabahın ilk ışıklarıyla beraber helikopterler çalışmaya katıldı. Ve hala devam ettiriyorlar.

Can ve mal kaybımız yok. Sadece içinde kimsenin kalmadığı bir butik otel etkilenmiş gözüküyor."

 

 

 

 

YORUMLAR 23
  • Selim 4 yıl önce Şikayet Et
    Yerlerine yeniden fidanlar dikilirse, fazla kayıp yaşanmamış olur
    Cevapla
  • birisi 4 yıl önce Şikayet Et
    son 10 yılda orman yangınları çok oldu ve hepside imara açıldı tarlalarda ağaç kalmadı ağaçsızlık olunca. sıcaklık artıyor. yanan ormanlar yeniden dikilmeli. tarlalara zorunlu ağaç dikilmeli
    Cevapla
  • birisi 4 yıl önce Şikayet Et
    yanan ormanlar yeniden dikilsin
    Cevapla
  • Artuk 4 yıl önce Şikayet Et
    Yanan her yere hemen fidan dikimi yapılmalı. Ancak böylece KUNDAKCI hainler vazgeçerler milli servetimiz ormanları yakmaktan. Akıllarınca imar bekliyor hainler!!!
    Cevapla
  • pusula 4 yıl önce Şikayet Et
    yakın, kesin, kurutun, ama unutmayın, doğa bir gün mutlaka intikamını alacak ....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor