Türkiye hamleyi yaptı, ABD ne yapacağını şaşırdı! Yeni planları...

Güvenlik ve Terör Politikaları Uzmanı Coşkun Başbuğ, Suriye’deki son gelişmeler ve TSK’nın Suriye sınırına yönelik yoğun sevkiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Başbuğ, "ABD, Türkiye’nin bölgedeki hamleleri neticesinde çıkmaza girince, bu sefer Irak modelini tekrar uygulamak için geçtiğimiz gün bir çabaya girişti." dedi.

Türkiye hamleyi yaptı, ABD ne yapacağını şaşırdı! Yeni planları...
Türkiye hamleyi yaptı, ABD ne yapacağını şaşırdı! Yeni planları...
GİRİŞ 11.07.2019 15:24 GÜNCELLEME 11.07.2019 15:26
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye sınırındaki askeri birliklere zırhlı personel taşıyıcısı ve komando takviyesi devam ediyor. Güvenlik ve Terör Politikaları Uzmanı Coşkun Başbuğ, bölgeye yapılan sevkiyatları değerlendirdi.

 

 

Akşam'a konuşan Başbuğ, ''Türkiye’nin bölgedeki hamleleri neticesinde ABD çıkmaza girince, bu sefer Irak modelini tekrar uygulamak için geçtiğimiz gün bir çabaya girişti.'' dedi.

''TÜRKİYE, BÖLGEDEKİ GELİŞMELERE SEYİRCİ KALMAZ''

 

 

Türkiye’nin olası bir harekâtın hazırlığında olduğunu belirten Başbuğ, ''Türkiye bölgedeki gelişmelere seyirci kalmaz, terör örgütü PKK/SDG’nin bölgede meşrulaştırılması devam ediyor. Türkiye2nin Suriye sınırına yönelik sevkiyatlarının son zamanlarda artmasının bir sebebi de, Suriye coğrafyasında özellikle son günlerde Amerika’nın çektiği yapıdır. Son zamanlarda yaptıkları açıklamalarla buna İngiltere ve Fransa da dâhil oldu.'' dedi. 

''ABD, SURİYE'DE IRAK MODELİNİ UYGULAMAK İSTİYOR''

ABD’nin Irak modelini Suriye’ye uygulama çabasında olduğunu ifade eden Başbuğ, ''Irak’ta Birinci Körfez Harekâtında bulundum. İkincisinde ise bölgedeydim. Amerika burada kitlesel imha yalanını uluslararası boyuta taşımak ve ‘uluslararası boyutta çözüyoruz’ havası yaratmak için NATO’yu sorunun içine çekti. Buradaki güçlerin hepsi sembolik ve göstermelikti.'' diye konuştu.

''TÜRKİYE'NİN HAMLELERİ, ABD'Yİ ÇIKMAZA SOKTU''

NATO’nun bölge için bir çaba gösterme kapsamında Irak’ı çukura düşürdüğünü ifade eden Başbuğ, ''Suriye’de ise bu model değişti. DEAŞ'ı tek başına ben yeneceğim, başka bir coğrafyadan kimsenin sözü olmasın derdine düştü. Türkiye’nin bölgedeki hamleleri neticesinde ABD çıkmaza girince, bu sefer Irak modelini tekrar uygulamak için geçtiğimiz gün bir çabaya girişti.'' diyerek sözlerini sonlandırdı. 

YORUMLAR 20
  • haydar 4 yıl önce Şikayet Et
    içimizdeki ihanet şebekeleri olmasa çoktan süper devlettik
    Cevapla
  • Analız 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd nın amacı o zaten nasıl yapacak buyuk ısraıl devletını her turlu adımı atıyorlar yersen burada sorun araplar cok fazla sıkı fıkı dostlar hem onlarla hem batı ıle !
    Cevapla
  • Vedat 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah bu ülke ve milletinin iyiliği için çalışan yöneticiler ve idareciler nasib etsin başımıza sayılarını arttırsın inşALLAH daha da iyi olacağız durmak yok yola devam
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    münbiçe girince maket tanklar ve zırh taşıyıcılar öne sürülmeli hedef şaşırtmalı
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD artık silinmeli göz yumulmamalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!