Kanalizasyon çukuruna düşen minik Salih'in ölümüne soruşturma

Ankara'da semt pazarında yaşanan ve yürekleri dağlayan olayda ihmal şüphesiyle harekete geçildi. 6 yaşındaki Suriyeli Salih'in ölümüne neden olan kanalizasyon kuyusuyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kanalizasyon çukuruna düşen minik Salih'in ölümüne soruşturma
Kanalizasyon çukuruna düşen minik Salih'in ölümüne soruşturma
GİRİŞ 12.07.2019 09:15 GÜNCELLEME 12.07.2019 09:18
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Ankara Mamak Derbent Mahallesi’nde kurulan semt pazarında meydana gelen ve yürekleri dağlayan olayda ihmal bulunup bulunmadığı konusunda harekete geçildi. Pazar yerine annesiyle birlikte gelen 6 yaşındaki Suriyeli Salih Alşeyhhüseyin’in ölümüne neden olan kanalizasyon kuyusuyla ile ilgili soruşturma başlatan Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi’nden (ASKİ) bilgi istedi. 

 

 

Kapak takıldı

Suriyeli çocuğun düştüğü ASKİ’ye ait kanalın kapağının neden açık olduğu konusunu ve sorumlularının tespit edilmesini isteyen Savcılık, isimlerin 3 gün içerisinde bildirilmesini talep etti. Minik Salih’in ölümüne neden olan kanalizasyon kuyusuna olaydan sonra ASKİ tarafından yeni kapak takıldı. Mahalle muhtarı Şeref Sipahi, mahallede bu sorunun sık sık yaşandığını belirterek, “Normalde pazar yerimiz ayaküstü olduğu için kapak olmaması mümkün değil. Fakat bu Salı günleri pazar kurulduktan sonra gerek pazarcı tezgâhları toplanırken, gerekse hurdacılar bunu sık sık yapıyorlar, kapakları alıyorlar. O gün belki farkına varılmamış olabiliyor; ama ertesi gün biz veya duyarlı bir vatandaşın talebi ile kapak konuyordu. O gün kapak vardı; çünkü olmaması mümkün değil, pazarın içi. Yani binlerce kişi orada yürüyor. Maalesef böyle bir olay yaşandı” dedi.

 

 

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 8
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Rögar kapaklarını yerinden sökerek hurda niyetine satan, bu kapakları hurdacılardan satın alan herkes bu çocuğun vebelini almıştır. NET...
    Cevapla
  • halil 4 yıl önce Şikayet Et
    ankara büyükşehir belediyesi yetkilileri ,hurda toplama merkezlerine her ay ani denetim yapın logar kapağını alan işyerlerini süresiz kapatın. para cezası yazmaktan vazgeçin artık, ankara bürükşehir belediyesi zabıta amirliği çalışanları bu vebal sizleri de yakacakk,
    Cevapla
  • alican 4 yıl önce Şikayet Et
    Anlaşıldı caninin teki üç kuruş uğruna kapağı aldı.Sonuçta bir can gitti.Allahınızdan bulun inşallah..Şimdi bu kapağı çalanıda satın alanıda polis istese bulur..Adamlarr demir yolu raylarını kesip satacak kadar cesaretlendiler..Gittikçe vahşileşiyoruz..Geçende bir haberde çıktı.Yol kenarındaki bariyerleri sökerken yakalandı birileri.Üç kuruş hurda için değermi.Hurdacı esnafı kendisine bu türden mal getirieni polise vermeli..
    Cevapla
  • halil 4 yıl önce Şikayet Et
    eyy hurdacılar yatacak yeriniz yok, yoldaki kapagı çalıyorsunuz araç kaza yapıyor, kaldırımdaki kapagı çalıyorsunuz gece yaşlılar içine düşüp ölüyor, bu kapakları çalan, çalıntı malı alan hurdacılar allah sizleri kahreylesin, cehennem ateşi evinizin ortasına düşşün göremeyisizin yüzünüzden
    Cevapla
  • battal 4 yıl önce Şikayet Et
    zaten can kaybı olduktan sonra kapak takılır. sorumlular hesap vermeli. bir çocuk kolay yetişmiyor. Kaldı ki annesinin acısını düşünemiyorum bile. Allah sabır versin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sarıyer'de korkunç olay! Taksiciyi öldürüp aracını gasbeden zanlı yakalandı
Başkan Erdoğan 'Kapımız açık' demişti! Özgür Özel'den açıklama!