Mehmed Şevket Eygi'ye son görev!

Gazeteci yazar Mehmet Şevket Eygi, Fatih Camii'nde Diyanet İşleri Başkanı Porf. Dr. Ali Erbaş’ın kıldırdığı cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Başkan Erdoğan da katıldı.

GİRİŞ 13.07.2019 18:22 GÜNCELLEME 13.07.2019 18:41
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Tedavi gördüğü hastanede 86 yaşında hayatını kaybeden gazeteci-yazar Mehmed Şevket Eygi için cenaze namazı kılındı.

Fatih Camisi'nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı ve Fatma Betül Sayan Kaya, eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı ve Necmettin Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, akademisyen Ekmeleddin İhsanoğlu, bazı milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları ile vatandaşlar katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, cenaze namazını kıldırdıktan sonra helallik aldı.


ERDOĞAN AÇIKLADI: HEPSİNİ HİBE ETTİ

Başkan Erdoğan törende yaptğı açıklamada, ''Zengin bir kütüphanesi vardı ve kitaplığını Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi'ne hibe etti. Tabloları vs... hepsini. Bu da onun bu konudaki cömertliğini göstermesi ve bu eserlerle beraber özellikle milletine bugüne kadar yazılarıyla bundan sonra da hem kütüphanesindeki eserleriyle gençliğin ve milletimizin emrine amade kılması ayrıca bir şükran borcumuz." ifadelerini kullandı.



Eygi'nin naaşı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da omuz vermesiyle cenaze aracına kadar taşındı.

Mehmed Şevket Eygi'nin cenazesi, defnedilmek üzere Merkezefendi Mezarlığı'na götürüldü.

Cenaze törenine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın da çelenk gönderdiği görüldü.

 

YORUMLAR 39
  • muhittin kılıç 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet etsin mekani cennet olsun
    Cevapla
  • Ali KAYA 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah Celle Celalühü rahmet eylesin kabri nur mekanı cennet olsun.
    Cevapla
  • laf ve gedik 4 yıl önce Şikayet Et
    Ehli sunnet iyi birisiydi ALLAH imiz Rahmeti ile muamele buyursun.
    Cevapla
  • TURGUT ÖZTAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah
    Cevapla
  • Abdullah Ziya Can 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekânı cennet olsun Mehmet Şevki hocamız kadar olmasada çok değerli bir hocamızın böyle bir kütüphanesi var onuda değerlendirmek gerekir ama kime nasıl ulaşacağız Külliye den
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız