Esra Elönü, 15 Temmuz Özel yayınında bu hafta Hasan Kaçan’ı, 15 Temmuz’un en genç şehidi Mahir Ayabak’ın kız kardeşlerini ve o gecenin seyrini değiştiren aktörlerden biri olan Mehmet Ayaz’ı ağırladı.

‘’İNSAN BİR DEFA ÖLÜR’’

15 Temmuz gecesi akıllara kazınan ‘’Öleceksek adam gibi ölelim’’ diyerek karanlık geceye ışık tutan vatanseverlerden biri olan Mehmet Ayaz, o gece yaşadıklarını anlattı. Yeğeni ile birlikte yolda giderken, köprüde darbe girişimi olduğunu öğrenen ve ayrıntıları öğrenmek için aracından dışarı çıktığında Ayaz, polis memurundan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün askerler tarafından kapatıldığını, geçişe izin verilmeyeceğini duyar. Bu sözler Mehmet Ayaz’ı ve beraberinde bulunan onlarca vatandaşı durdurmaya yetmez.

Ayaz, ‘’İnsan bir kere ölür, öleceksek adam gibi ölelim’’ sözleri ile direnişin fitilini ateşler. Polis memurundan ‘Ben canıma güveniyorum diyenler geçebilir’ uyarısı da gelince Mehmet Ayaz ve beraberindeki vatanseverleri durdurmak mümkün olmaz. 15 Temmuz gecesine damgasını vuran Mehmet Ayaz, ‘’Öleceksek adam gibi ölelim’’ sözlerinin öncesinde ve sonrasında yaşanan olayları izleyicilerle paylaştı.  Ayaz, vatan sevgisi ile söylediği bu sözlerden sonra, beraberindeki vatandaşlar ile birlikte Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde yaşanan direnişi anlattı.

Ayrıca Mehmet Ayaz, mahşer yeri olarak tanımladığı köprüde bir gencin şehadetine de şahitlik ettiğini ifade etti. O gece kimin kaybettiğini, 15 Temmuz’un sabahında herkesin gördüğünü söyledi.

Esra Elönü’nün sunduğu Araf’ta Sorular her Pazar akşamı Ülke TV’de ekrana geliyor.

Yorumlar 14 Yorum Var
  • UNUTMA 15.07.2019 23:49
    !!!! 15 TEMMUZ'u UNUTMA ve UNUTTURMA !!!!
  • Ebubekir09 15.07.2019 22:59
    İslamiyet vatan bayrak denilince biz savaş uçağına yumruk atacak, karşı koyacak kadar Allah’ ın izniyle bizde iman güç kuvvet kudret var.
  • yoldangeçenmaydonoz 15.07.2019 22:24
    iyiki varsınız. sizin gibi kahramanlar oldukça bu millet ne destanlar yazar.
  • faris 15.07.2019 20:52
    o hainler halkı taradıkları an elinde silah olan polisler o hainleri taramalıydı bu eksik kaldı
  • meyyid 15.07.2019 16:41
    o uyarıyı yapan poliside bir araştırmak lazım.darbe var sakın gitmeyin demek ne demek.
Daha fazla yorum görüntüle