Giresun'da 2 gün önce görüntülenen bozayı vurularak öldürüldü

Giresun'da 2 gün önce dere kenarında cep telefonuyla görüntülenen boz ayı, 2 gün sonra aynı yerde öldürülmüş halde bulundu. Boz ayının öldürülmesi tepkilere yol açarken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Giresun'da 2 gün önce görüntülenen bozayı vurularak öldürüldü
Giresun'da 2 gün önce görüntülenen bozayı vurularak öldürüldü
GİRİŞ 15.07.2019 12:52 GÜNCELLEME 15.07.2019 12:52
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Giresun'un Yağlıdere ilçesinde, Perşembe günü dere kenarında cep telefonu ile görüntülenen bozayı, 2 gün sonra aynı yerde tüfekle vurulmuş olarak ölü bulundu.

İlçeye bağlı Üçtepe beldesi Merkez Mahallesi'nde, Perşembe günü dere kenarına inen bozayı, vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerası ile görüntülendi. Bozayı bir süre suda kaldıktan sonra ormanlık alana giderek gözden kayboldu. Sosyal medyada paylaşılan ayının görüntüleri ilgi gördü.



Önceki gün, aynı ayının dere kenarında görüntülendiği yerde hareketsiz yattığını fark eden mahalle sakinleri, jandarma ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine haber verdi. Ekipler, 5 yaşında olduğu tespit edilen bozayının tüfekle vurularak öldürüldüğünü belirledi. Ayının 3 yerinde ise yırtıcı hayvan yarası tespit edildi.

Bozayının öldürülmesi hayvanseverlerin tepkisine neden olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 10
  • Yavuz ÇAKAR 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu hayvanlara nasıl kıyabilir sunuz size nasıl bir vicdan var ki hayvanlara eziyet ediyorsunuz hayvanları vuruyorsunuz u dünya İnsanların olduğu kadar hayvanların da her yaşayan canlının da Dünyası Yazıklar olsun size
    Cevapla
  • Kansızlar 4 yıl önce Şikayet Et
    Durumu yetkililere bildirmeyenlere de ceza verilmeli. Ne geçti elinize ahirette aynı zulümü görün
    Cevapla
  • trabzonlu 4 yıl önce Şikayet Et
    eskiden buralarda bir tane ayı yoktu devlet bu ayıları doğaya saldı şimdi masa başından hayvan severlik yapmak yorum yazmak kolay geliyor ekrandan hayvan severlik kimse yapmasın zararını gidin orda yaşayan halka sorun buralardaki insanlara bu ayı kadar değer veren yok yok bırakın boş yorumları.
    Cevapla
  • Sassas 4 yıl önce Şikayet Et
    Yazık diyelim ama insanlara saldırıp öldürünce kimseden gık çıkmıyor ayı öldürülünce herkeste bir ayı sevgisi depreşiyor anlamış değilim
    Cevapla
  • Veli 4 yıl önce Şikayet Et
    Vurana en ağır cezayı vermeli ya bu orman bu doğa sadece insanlara ait değil bu hayvanlarinda hakı yaşamak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?