Irak ve İran'dan ‘Pençe Operasyonu’na destek! Vurmaya başladılar

Kuzey Irak’taki teröristlere karşı başlatılan ‘Pençe Operasyonu’ öncesi yoğun diplomasi trafiği yönetildi. Irak, IKBY ve İran’la temas kurulup destek alındı. Böylece daha önceki operasyonlarda Irak ve IKBY yönetiminden duyulan “Türk askerinin burada ne işi var” söylemi bu kez dillendirilmedi.

GİRİŞ 16.07.2019 08:45 GÜNCELLEME 16.07.2019 10:41
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK’nın başta Kandil olmak üzere Kuzey Irak’taki varlığına son vermek için düzenlenen Pençe operasyonlarının ardındaki yoğun diplomasi trafiği dikkat çekti.

 

 

27 Mayıs’ta başlatılan operasyon öncesinde Irak’la temas kuruldu. Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Irak’ın yeni Cumhurbaşkanı Berhem Salih’in görüşmesinde K. Irak’taki terör varlığı en önemli başlık oldu.

Haziranda Irak Kürt Bölgesel Yönetimi başkanlığına seçilen Neçirvan Barzani’nin yemin törenine katılmak için Erbil’e giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da terörle mücadeleye destek istedi. Böylece daha önceki operasyonlarda Irak ve IKBY yönetiminden duyulan “Türk askerinin burada ne işi var” söylemi bu kez dillendirilmedi.

 

 

TAHRAN DA PJAK’I VURUYOR

Türkiye, Suriye sürecinde işbirliği içinde hareket ettiği İran’la da PKK’yla mücadele konusunda temas kurdu. Türkiye’nin Pençe Operasyonu'nu başlattığı sırada Tahran yönetiminin de terör örgütünün İran ayağı PJAK’a karşı operasyona kalkışması işbirliğinin göstergesi olarak değerlendirildi. 

174 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-2 Operasyonu'nda 3 teröristin daha hava harekatıyla etkisiz hale getirildiğini açıkladı. 27 Mayıs’tan bu yana Pençe Harekatı’nda öldürülen terörist sayısı 71 oldu. Aynı dönemde Irak’ın kuzeyinde 174 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi.

SURİYE SINIRINA SEVKİYAT SÜRÜYOR

Türkiye-Suriye sınırındaki Şanlıurfa’ya askeri araç sevkıyatı yapıldı. İçinde obüslerin de olduğu zırhlı araçlardan oluşan konvoy önceki gece Ceylanpınar’a ulaştı. Askeri araç, hudut karakollarında konuşlandırılacak.

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 38
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Ałłah ŷar ve ŷardımcınız ołsûn
    Cevapla
  • Kamil 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu ıkyb ye nasıl güvenirsiniz ? Zaten operasyonlarda pkk yı saklayan onların ta kendisi. Allah aklı selim versin.
    Cevapla
  • Hadi 4 yıl önce Şikayet Et
    Vur bir inlesin şeref yoksunu ab ve abd dinlesin.......
    Cevapla
  • Haso 4 yıl önce Şikayet Et
    Pkk nin %70 ypg ye gecti gercek operasyon yapmak istiyorsak ypg sinirimizda onlar vurulmali
    Cevapla
  • oben 4 yıl önce Şikayet Et
    birlik olun bu hainleri bitirin bunlardan size ,bize ,onlara ve tüm insanlığa bir getirisi olmaz fırsat işte kurtulalım birlikte
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar