İŞKUR TYP üzerinden 489 personel alımı sona eriyor! Başvuru şartları...

İŞKUR'un Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında çeşitli il ve ilçelerde istihdam edilmek üzere en az ilkokul mezunu toplamda 489 kişilik personel alımı yapılıyor. Alım yapılacak personel çevre temizliği ve kamusal altyapının yenilenmesi alanlarında istihdam edilecek. İlanların son başvuru tarihi 19.07.2019 olarak belirlendi. Peki başvuru şartları neler?

İŞKUR TYP üzerinden 489 personel alımı sona eriyor! Başvuru şartları...
İŞKUR TYP üzerinden 489 personel alımı sona eriyor! Başvuru şartları...
GİRİŞ 19.07.2019 16:28 GÜNCELLEME 19.07.2019 16:29
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Türkiye İş Kurumu’nun resmi internet sitesi üzerinde yer alan ilanlara göre 46 bin 536 civarından personel-memur alımı yapılmaktadır. Bu ilanlar arasında en çok rağbet gören ve  İŞKUR tarafından hayata geçirilen Toplum Yararına Programlar (TYP) ile 489 kişilik personel alımları yapılıyor. İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programa Toplum Yararına Programlar denilmektedir. İŞKUR ‘un en çok rağbet gören programı sayesinde her yıl binlerce kişi geçici iş sahibi oluyor. Peki TYP ile 489 kişilik personel alımı hangi illerde yapılıyor?

 

* İlanların son başvuru tarihi 19.07.2019

Başvuru Şartları Neler?

 

- Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

- 18 yaşını tamamlamış olmak,

- Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,

- Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç)

Hangi İl ve İlçelerde TYP Alımı Yapılıyor?

- Aydın 

- Tokat (Almus, Niksar, Reşadiye, Tokat merkez, Erbaa, Turhal, Zile Başçiftlik)

- Ordu (Aybastı)

İŞKUR TYP personel alımı

Nasıl Başvuru Yapılır?

Başvurular İŞKUR'un resmi internet sitesi üzerinden ve il-ilçe İŞKUR müdürlüklerinden yapılabiliyor. TYP kapsamında 3760 personel alımı ilanlarına https://esube.iskur.gov.tr/Typ/TypArama.aspx adresinden erişim sağlanabiliyor. İş arayan adaylar ilgili sayfaya girdikten sonra arama butonunu kullanarak kendilerine uygun iş duyurularına erişim sağlayabiliyor. Başvuru şartları ve diğer detaylar da ilgili internet sitesinde yer alıyor.

TYP Sorgulama Sayfası İçin Tıklayınız!

(Yukarıdaki linke tıkladıktan sonra açılan sayfanın sol üst kısmında yer alan ''Ara'' butonuna tıklayarak ilanları görebilirsiniz)

TYP Başvuru İçin Tıklayınız...

Adaylar Nasıl Seçiliyor?

Katılımcıların seçiminde uygulanan 3 ayrı yöntem bulunmaktadır. Her Programın niteliğine göre bu yöntemlerden hangisinin kullanılacağı Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından belirlenir.

- Noter kurası yöntemi,

- Liste yöntemi,

- Yüzde seksen noter kurası, yüzde yirmi liste yöntemi.

İstihdamında güçlük çekilen aşağıdaki gruplar Birinci Liste, bunlar dışında kalanlar İkinci Liste olacak şekilde tasnif edilecektir. Aşağıdaki grupların hepsi Birinci Liste’ye dâhil edilecek olup, gruplar arasında herhangi bir öncelik sıralaması bulunmamaktadır; Birinci listedeki başvuranlar tamamlanmadan 2. listeden başvuranlar yararlanıcı olamayacaktır.

Kadınlar,

35 yaş üstü bireyler,

Engelliler,

Eski hükümlüler,

Terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananlar,

TYP’nin başvuru süresi sona erdikten sonra yeni katılımcı başvurusu alınamaz.

2017 yılında, TYP katılımcı seçiminde hakkaniyetin ve toplumsal huzurun sağlanması adına ‘’başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP’lere Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca birinin katılabileceği’’ ve ‘’ADNKS’ye göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının net asgari ücretin üç katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişilerin TYP’ye katılamayacağı’’ yönünde de düzenlemeler getirilmiştir.

Katılımcılara Ne Kadar Maaş Ödeniyor?

Asgari ücret (2.020,90 TL)

Vergi ve sosyal güvenlik prim giderleri (1.113,14 TL)

Haftalık Çalışma Saatleri

TYP’de haftalık çalışma süresi kırk beş saattir.

Kimler TYP’den Yararlanamaz?

İŞKUR tarafından düzenlenen bir kurs veya programdan (girişimcilik eğitim programı ve çalışanların mesleki eğitimi hariç) yararlanmış olan işsiz 6 ay geçmeden TYP’ye başvuramaz.

Mazeretsiz olarak TYP’den ayrılanlar veya kendi kusuru nedeniyle ilişiği kesilenler, son yararlanma tarihi üzerinden 24 ay geçmedikçe yeni bir TYP’ye başvuramaz.

Yararlandığı TYP bittikten sonra Kurum tarafından teklif edilen niteliklerine uygun en az üç iş teklifini mazeretsiz olarak kabul etmeyenler, son yararlanma tarihi üzerinden 24 ay geçmedikçe yeni bir TYP’ye başvuramaz.

Herhangi bir kurs ya da programa katılmama yönünde yaptırım uygulanan kursiyer veya katılımcı yaptırım süresince TYP’den de yararlanamaz.

Devam ettiği bir TYP ile mazeretli ya da mazeretsiz ilişiği kesilen katılımcı aynı TYP’ye tekrar katılamaz.

TYP’de İzin Süresi Ne Kadar?

Katılımcıların TYP’ye devamı zorunludur.

Ancak katılımcılar, yüklenici ve Kuruma bilgi vermek ve Kurum ve yükleniciden onay almak şartıyla TYP süresince 14 gün ücretsiz izin kullanabilmektedirler.Ücretsiz izin kullanılan dönemde katılımcıya herhangi bir ücret ödenmez.

İŞKUR'a Nasıl Kayıt Yaptırılır?

İş aramanın ilk adımı kayıttır. Kurum hizmetlerinden yararlanmak isteyen iş arayanların Kurum portalına üye olarak veya şahsen Kurum ünitelerine başvurarak kayıt olmaları zorunludur. Başarılı bir eşleştirme için hem açık iş hem de iş arayan kişi hakkında tam ve doğru bilgilerin bulunması zorunludur. Gerek internet üzerinden gerekse Kurum personeli aracılığı ile kayıt yaptıracak olanların kendileri ile ilgili bilgileri tam ve doğru olarak yansıtmaları uygun işe yerleştirilmelerinde oldukça önemlidir. Bu nedenle, lütfen kişisel, iletişim, eğitim, meslek ve diğer bilgilerinizi tam ve doğru olarak sisteme giriniz.

İŞKUR'a Kayıt Şartları

İş arayanların Kurumumuza kayıt yaptırabilmeleri için 14 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir. Kayıt için beyan esas alınır. Beyanların gerçek dışı olmasından Kuruma hiçbir sorumluluk yüklenemez.

YORUMLAR 12
  • Gerze 4 yıl önce Şikayet Et
    Sinop gerze typ nezaman
    Cevapla
  • erkan 4 yıl önce Şikayet Et
    herkes katılamıyor. sadece şanslı illerde yaşayanlar.
    Cevapla
  • erkan 4 yıl önce Şikayet Et
    5 senedir i ssim inşallah bu sefer cikar
    Cevapla
  • Esma 4 yıl önce Şikayet Et
    Typ de üniversite mezunlarına öncelik tanınsın o kadar okuduk atamadık bari typ de çalisalim
    Cevapla
  • Esma 4 yıl önce Şikayet Et
    Konya nezaman açılacak lütfen bu an önce açilsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer