ABD'nin S-400 inadının asıl sebebi Tomahawk mı?

Türkiye'ye istediği şartlarda Patriot vermeyen ABD, S-400 alınmasından rahatsız. Washington yönetiminin ısrarlarına rağmen Ankara geri adım atmadı ve sevkıyat başladı, ancak her gün yeni bir tartışma ortaya çıkıyor. Son olarak, ABD'nin Tomahawk'lar nedeniyle S-400 alımına karşı olduğu gündeme geldi. Zira S-400 Tomahawk'ları durdurabilecek güçte. Askeri Havacılık Araştırmacısı Hakan Kılıç'tan önemli açıklamalar...

ABD'nin S-400 inadının asıl sebebi Tomahawk mı?
ABD'nin S-400 inadının asıl sebebi Tomahawk mı?
GİRİŞ 16.07.2019 17:38 GÜNCELLEME 16.07.2019 23:06
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Rusya'dan S-400'lerin sevkıyatı sürerken, ABD'den de duyulan rahatsızlığa ilişkin her gün yeni açıklamalar geliyor. Uzmanlar, ABD'nin S-400'e karşı olmasının sebeplerinden birinin Tomahawk'lar olabileceğini kaydetti. 

 

 

GZT'den Şifa Kaymak'a konuşan Askeri Havacılık Araştırmacısı Hakan Kılıç, Tomahawk'ların seyir füzesi olduğuna dikkat çekerek, "Adını Körfez Savaşları'nda çok duyduk. Bağdat'ın Hava Savunma Sistemi'ni bir gecede felç eden bir sistemden bahsediyoruz. Akdeniz'deki Basra Körfezi'ndeki gemilerden fırlatıldı.Uçaktan gemiden atılabiliyor" dedi.

Askeri Havacılık Araştırmacısı Hakan Kılıç.

 

 

"Radarına girerse affetmez"

S-400'ün işlevi hakkında bilgi veren Kılıç, "S-400'ler Tomahawk'ları görürse durdurabilir" dedi. Kılıç şöyle konuştu:

"Tomahawk'ları S-400 radarının görmesi çok zor.Ankara'ya kurdunuz, Ankara'ya kadar bir çok yer var. Rusya'da bile bunlar alçak ve orta irtifa Hava Savunma Sistemleriyle korunuyor. S-400'e gelene kadar aradaki radar boşluklarına Pantsir ve BUK koyuyorlar. Tomahawk'ı deniz kenarına koyarsınız.Arada dağ yoktur sadece deniz vardır ister 20 metre ister 10 metreden gelsin S-400 radarına girdiği anda kısa bir sürede gider vurur. Çünkü Tomahawk hızlı değil saatte 900 km hızı var. Dümdüz kendine verilen rotada gidiyor. S-400'ler seyir füzesi saldırısında kademeli olursa ve radarına girerse kesinlikle affetmez."

S-400'lerin sevkıyatı sürüyor.

"Bir düğmeye basarak halledeceğiz"

Hava sahamıza herhangi bir ihlal durumunda S-400'lerin kullanılabileceğini kaydeden Kılıç, "Örneğin Ege'de bir Yunan uçağı hava sahamınızı ihlal ettiği zaman hemen alarma geçip F-16'ları kaldırıyoruz ya onu yerine gidip uçak kaldıracağımıza hava sahamızı ihlal ettiğinde o bölgemize sadece bir kilit atmasıyla son derece daha ucuz ve daha risksiz bir düğmeye basarak olayı halletmiş olacağız" dedi.

"S-400'leri Tomahawk'ları vurmak için almadık"

Türkiye'nin S-400 alırken hedefinin Tomahawk olmadığını kaydeden Kılıç, şunları söyledi: 

"Doğu Akdeniz'de bir sıkıntı var orada bir Hava Savunması yapılması gerekiyor. Gemilerin hava savunma kabiliyeti sınırlı olduğundan koyacaksın oraya S-400'le Hava Savunma sistemi yapacaksın. Dünyada seyir füzelerine yüzde yüz etki eden bir sistem yok. Biz S-400'leri Tomahawk'ları vurmak için almadık. Etrafımızda Doğu Akdeniz gibi sıcak bölgelerde hava sahası düşman uçaklarına ve seyir füzelerine karşı alıyoruz. 'Ankara'ya koyduk hiçbir seyir füzesi yaklaşamaz' diye bir şey yok. İllaki biz başka sistemlerle radar kaplamalarını sağlayacağız."

ABD'nin Türkiye'ye S-400 baskısını "NATO"üzerinden yaptığını kaydeden Kılıç, "Biz de diyoruz ki sizden Patriot istedik vermediniz. Altını çizerek söylüyorum istediğimiz şartlarda vermediler. 2016'da sonrasındaki süreçte de vermediler" diye konuştu.

S-400 sonrası ABD'den ilk ziyaret

KAYNAK: GZT
YORUMLAR 41
  • Ülkeci 4 yıl önce Şikayet Et
    ATATÜRK İstikbal Göklerdedir. Derken sadece hava araçları için anlaşılmasın. HAVA SAVUNMASI OLMAYAN ÜLKELER ENİNDE SONUNDA YENİLMEYE MAHKUMDUR. Bu günümüz teknolojisinde böyle. Hava Savunmamız sağlam olduğu müddetçe biz zaten karacı bir milletiz. Analarımızdan KOMANDO doğuyoruz. Karada affetmeyiz. Bu arada ekonomiyi de düşünmeden halletmeden olmaz.
    Cevapla
  • fehm 4 yıl önce Şikayet Et
    tomahawk ları suriyede gördük. esedin uçak hangarlarının çatılarını zor delmişlerdi. düştüğü pistte yerım metrelik çentik açtı. torpil patlatsan daha çok zarar verirdi...
    Cevapla
  • RAS 4 yıl önce Şikayet Et
    demekki abd boşuna korkmuyor toowak füzeleride kuşmuş
    Cevapla
  • ihsan 4 yıl önce Şikayet Et
    elbette dünyanın en iyisi s-500 ler geliyor ortak
    Cevapla
  • Suat Ak 4 yıl önce Şikayet Et
    İnsallah en kısa zamanda kendi işimizi kendimiz görmemiz lazım dışa bağımlılıktan kurtulmamız gerek yoksa nereye kadar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Para kuleleri skandalında komik savunma!
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"