NATO'nun gizli raporu ifşa oldu! İlginç Türkiye detayı...

NATO için hazırlanan bir raporda ABD'nin Avrupa'daki nükleer silahlarının gizlendiği yerler kazara açıklandı. Rapor kısa sürede yayından kaldırıldı. Raporun yeni versiyonunda nükleer silahların yerlerini belirten kısımın çıkarıldığı görüldü.

NATO'nun gizli raporu ifşa oldu! İlginç Türkiye detayı...
NATO'nun gizli raporu ifşa oldu! İlginç Türkiye detayı...
GİRİŞ 17.07.2019 08:45 GÜNCELLEME 17.07.2019 08:53
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Kısa süre önce yayımlanan ve ardından silinen NATO raporunda ABD’nin Belçika, Almanya, İtalya, Hollanda ve Türkiye’deki nükleer silahlarının yeri açıklandı.

''Nükleer caydırıcılıkta yeni bir çağ mı?, Modernizasyon, silah kontrolü ve müttefik nükleer güçler'' adlı NATO raporunda özellikle Avrupa’daki nükleer silahların saklandıkları yerler açığa çıktı. 

Ropara göre en az 150 nükleer silahın Avrupa’da saklandığı öğrenildi.

Belçikalı gazete De Morgen'e göre bu 150 nükleer silah Belçika’daki Kleine Brogel üssü, Türkiye’deki İncirlik üssü, Almanya'daki Büchel üssü, İtalya’daki Aviano ve Ghedi-Torre üsleri ve Hollanda’daki Volkel üslerinde bulunuyor.

'TÜRKİYE' DETAYI

Haberde ayrıca Türkiye’deki darbe girişimi ve Suriye'deki istikrarsızlıklar nedeniyle nükleer silahların İncirlik’te saklanmasının akıllıca olmayabileceği de belirtiliyor. 

 

 

''YORUM YAPMIYORUZ''

NATO, ABD'nin Avrupa'daki nükleer silahlarının yerleri hakkında resmi bir açıklama yapmıyor.

Adının açıklanmaması koşuluyla Amerikan Washington Post gazetesine konuşan bir NATO yetkilisi, ''NATO’nun nükleer silahlara dair tavrının detaylarına ilişkin olarak yorum yapmıyoruz'' dedi.

5 ÜSTE MEVCUT

NATO raporunda yer alan detaylara göre ABD, söz konusu nükleer başlıkları ve envanterleri şu üslerde depoluyor:

* Belçika - Kleine Brogel Hava Üssü,
* Almanya - Büchel Üssü,
* İtalya - Aviano ve Ghedi-Torre üsleri,
* Hollanda - Volkel Hava Üssü,
* Türkiye - İncirlik Hava Üssü.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 42
  • osmanlili2023 4 yıl önce Şikayet Et
    nato bize odenli fransız kalmışki yazışmalarında bile incirliği ç'harfı ile yazmış bunu alamanlardada görüyoruz 60 küsür yıl geçmiş olmasına rağmen mektup zarflarında erkek ismine bayan kelimesini ekleyebiliyorlar ne yazıkki bize o denli soğuklar! savaş çıksa bunların bize ne hayrı olabilir diye düşünmemek elde değil! oysaki bizim tugayımız bunları kore harbinde çin çemberini yararak binlerce askerini kurtarmıştı...
    Cevapla
  • ertugrul 4 yıl önce Şikayet Et
    eger turkiye teroorden ve ortadadoguyu savasdan kurtulmak isityorsak turkiyeden nato usleri kesinlikle kalkmali nato geldi teror geldi butun islam ulkerinde ayni sorun nato yahudi isamalri tarafindan finace ediliyor bunu anlamamiz sart
    Cevapla
  • Kamil 4 yıl önce Şikayet Et
    Yanlışlıkla manlışlıkla yapmıyorlar bu işi. Rusya'ya mesaj veriyorlar. Sen s400 verdin ama Türkiye senin için tehdit demeye getiriyor.
    Cevapla
  • akcaabatlıselçuk 4 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış diye bir şey yoktur .yapılmişsa bilerek yapilmıştır .ABD INGILTERENIN bir plan ,hesap kitap parcası.Maksat İRAN a gözdağı vermek.Türkiye adını kullanarak
    Cevapla
  • Reis C* 4 yıl önce Şikayet Et
    Bilinçli yapılmış olabilir diye düşünüyorum yine bir çakallık vardır bu işte... Bu dünyada Abd varken kör şeytana gerek yok...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!