Gelenek devam ediyor: Kartal AİHL'den büyük başarı

Kurulduğu günden bu yana 26 yıldır mezun verdiği öğrencilerle Türkiye'nin en başarılı isimlerini yöneten Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi, bu sene de üniversite sınavında dikkatleri üzerine çekti. Kartal AİHL öğrencileri başarı sıralamasında 1.'lik ve 2.'lik dahil en üst sıralarda yer aldılar.

GİRİŞ 17.07.2019 13:36 GÜNCELLEME 17.07.2019 22:19
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

1993'te ilk mezunlarını veren Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi, sonraki 3 sene üst üste Türkiye birincilerini çıkarmıştı. 1998'de başlayan katsayı engellemesiyle karşı karşıya kalan okul, 28 Şubat uygulaması kaldırıldıktan sonra yeniden eski başarılı günlerine dönmüştü. Bu sene de Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri üniversite sınavlarında da yine başarısıyla dikkati çekti. Eşit Ağırlık bölümünde Türkiye 2.'si Ahmet Selim Gül oldu.

Türkiye 2.'si olan Ahmet Selim Gül'ün sonuç belgesi.

 

 

Okulun verdiği mezunlar arasında başarı sıralamasında yer alan öğrenciler şöyle:

Ahmet Selim Gül EA Türkiye 2. 
Hasan Yacı EA Türkiye 10. 
Rana Sökmen EA Türkiye 14.
Erkam Salih Büyükdinç EA Türkiye 44. 
Zeynep Hamarat TYt ek puanlı 1. 
Ali saka sayısal Türkiye 352. 
M. Emin Ipekdal sayısal Türkiye 387. 
Muhammed Akdu Dil Türkiye 14. 
Faruk Sartık EA Türkiye 132.
Mehlika Çakmak sözel Türkiye 119.
Ömer Faruk Sezgin EA Türkiye 250. 
Esra Nur Yazuz EA Türkiye 377.

"Birilerini tedirgin ediyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2013'te Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, "Bugüne kadar söylemeyi sabırla ertelediğim bir tespitimi sizlerle paylaşmak istiyorum" diyerek şunları söylemişti: 

"28 Şubat sürecinde, Türkiye genelinde imam hatiplerin kapısına kilit vurulmasının en önemli sebeplerinden biri, anneler babalar, gençler inanın, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesidir. 1994... Öğrenci Yerleştirme Sınavı'nda, milletvekili arkadaşım Feyzullah Kıyıklık'ın evladı Mustafa Önder Kıyıklık kardeşim, fen-matematik alanında tüm soruları doğru cevaplıyor ve Türkiye birincisi oluyor. 'Tesadüf' diyorlar, çamur atıyorlar, iftira atıyor, itham ediyorlar ama 1995'te, bu kez, Selçuk Şimşek yavrumuz sosyal bilimlerde Türkiye birincisi, Türkçe–sosyalde ise Türkiye ikincisi oluyor. 1996'da, bu kez Selim Tuzci kardeşimiz, evladımız Türkiye birincisi oluyor. 1997'de, Mehmet Sarımermer kardeşim Türkiye dördüncüsü oluyor. İşte, Kartal Anadolu İmam Hatip'in, diğer imam hatip okullarının bu muhteşem başarısı, birilerini o zaman çok ama çok ciddi şekilde tedirgin ediyor."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2013 yılında Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezuniyet Töreninde konuşma yapmıştı.

Cüneyt Özdemir'in bakması gereken liste

Cüneyt Özdemir, "Türkiye'yi yöneten okul Kartal İmam Hatip" başlığıyla yayınladığı videoda, okulun başarısını gölgeleyen sözler kullanmıştı. 

"Türkiye'ye dönersem çocuğumu bu okula yazdırırım, çünkü iş garantili. Ne demek istediğimi anlamak isteyenler Kartal İmam Hatip'i bir araştırsınlar" ifadelerini kullanan Özdemir'in sözleri tepki çekmişti. Ancak Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin bu sene de tekrarladığı başarısı, Cüneyt Özdemir'in altını dolduramadığı sözlerini yalanlarken, okulun ve mezunlarının aslında neden tercih edildiğini de gözler önüne bir kez daha serdi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 11
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Cüneyt te ne olduğu belli olmayan kimliğini açıkça belli etmeyen biri
    Cevapla
  • Ömer/ Sivas 4 yıl önce Şikayet Et
    Maşaallah
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Deizmde de başarılılar mıdır? malum en çok ihl de görülüyor bu hadise.
    Cevapla
  • Yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun sizlerden İmam Hatiplerin yüz akları, İmam Hatipli olmak ayrıcalıktır.
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    iman varsa imkanda vardır başarılarının devamını diliyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması