81 ilde toplantı: Yeni tedbirler alınacak

81 ilde, valilerin başkanlığında trafik değerlendirme toplantıları yapıldı. Yılın ilk altı ayında yaşanan ölümlü kazalardaki yüzde 31'lik azalışla sonuçlanan tedbirlerin iyileştirilmesi ve yeni tedbirler planlandı.

81 ilde toplantı: Yeni tedbirler alınacak
81 ilde toplantı: Yeni tedbirler alınacak
GİRİŞ 17.07.2019 13:58 GÜNCELLEME 17.07.2019 14:06
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı koordinesinde 81 ilde, valiler başkanlığında “Trafik Değerlendirme" toplantısı yapıldı. Toplantılarda, yılın ilk altı ayında ölümlü trafik kazalarındaki yüzde 31’lik azalış, trafik kazalarına bağlı can kayıplarında yüzde 35,2’lik olumlu düşüşle sonuçlanan tedbirlerin iyileştirilmesi ve önümüzdeki dönemde trafikte alınacak ilave yeni tedbirler planlandı. 

İçişleri Bakanlığı Koordinesinde 81 il valiliğinde eş zamanlı “Trafik Değerlendirme” toplantısı yapıldı. Valiler başkanlığında yapılan toplantılara, il jandarma komutanları, il emniyet müdürleri, trafikten sorumlu birim amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Toplantılarda araç sayısının artmasına rağmen karayollarında alınan trafik tedbirleri sayesinde yılın ilk altı ayında ölümlü trafik kazalarındaki yüzde 31’lik azalış, trafik kazalarına bağlı can kayıplarında yüzde 35,2’lik olumlu düşüşle sonuçlanan tedbirlerin iyileştirilmesi ve önümüzdeki dönemde trafikte alınacak ilave yeni tedbirler planlandı. 

Toplantılarda, yaya öncelikli trafik uygulaması, emniyet kemeri kullanımı, seyir halinde cep telefonu kullanımı, makas, drift, motosiklet sürücülerinde kask kullanımı ve usulsüz çakar lamba kullanımı konusunda gelinen son nokta ile trafik konusunda vatandaşları bilinçlendirme ve bilgilendirme için hayata geçirilen yaşam tünellerinin 60 ilde yaygınlaştırılması konuları görüşüldü. 

 

 

Toplantılarda ayrıca hız ihlali, yandan ve arkadan çarpma, ışık ihlali sonucu meydana gelen kazalar gibi kaza türlerinin analizi yapılırken, her il için kaza önleme planlarının güncellenmesi ve bu planların eksiksiz uygulanması istendi. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • gerçekler 4 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekler 2. Bölüm.. Trafik ışıklarının öncesinde ve sonrasında ( En az 100- 150 metre ), sağ tarafta durmak , kesinlikle yasak olmalı. Bu davranış da trafiğin akmasına engel oluyor. yolun sağına veya soluna ikinci bir sıra park edilmesine kesinlikle izin verilmemeli. Bu durumu gören her hangi bir kolluk birimi hemen cezai işlem uygulamalı..
    Cevapla
  • gerçekler 4 yıl önce Şikayet Et
    Emniyet Kemeri ve Yaya geçidi için yapılan ulusal seferberlik başarıya ulaştı. Bakın Sayın Yetkililer, bir çok Kural uygulamasında, Bu seferberliği yapınız. En Başta ; Sürücülerin ısrarla SOL Şeridi ihlal ettikleri görülüyor. bunun da yanlış olduğunun anlatalım, yayalım, uygulayalım. SOL Şerit , sadece Sollamak için kullanılır ve sağa yanaşılır. İnsanlar bu yüzden birbiriyle didişiyor, yolda taciz ediyor. Lütfen bu Uygulamayı da hayata geçirin.
    Cevapla
  • mahoni 4 yıl önce Şikayet Et
    şöför olarak hız levhaları güncellenmeli 70 50 diye levha asılıyor ne zaman bitiyor ne zaman 90 oluyor hangi yol 110 kıytırık bir levha ile geçiştiriliyor sanki 70 den fazla gitme ya kardeşim 70 le git diye şöföerün gözüne sokuyorsun neden digerlerini aman görme dercesine iş tutuyorsunuz şehirler arası yolda gidiyom yol var diye gelmiş iki aile av yapmış biri sagına digeri soluna 100 le gidiyozzzz hoppp 50 fren bassan araç durasıya mahalle bitiyor masa başı olmazzz binin bir kamyona veya araçın birine uzun yolda seyahat ediniz pratik şart
    Cevapla
  • tunctunc 4 yıl önce Şikayet Et
    yapian en ufak bir hatada bile mesela kirmizida gecmek gibi ehliyetin en az üc ay alinmasi gerekli..arkadan carpanlarin iki sene gibi ehiyetin alinmasi gerekirken millete para cezasi verilmesi asla asla asla dogru degil tam aksine mükafattir.PARA CEZASI TÜRKIYEDE ASLA CAYDIRICI DEGILDIR..EHLIYETIN ALINMASI CAYDIRICIDIR..istediginiz kadar para cezasi yazin asla yillarcada yazilmiyormu.? C A Y D I R M A Z..Trafike $u kadar ceza yazildi diye ara sira gururlar gazete veyatv..larda cikan haberler utandricidir ayiptir rezilliktir.Para cezalari park yeri saatinin gecmesine göre yapilmali..Bunun haricinde yapilan hataya göre ehliyetler alinmali.. TIPKI ALMANYA FRNSADA OLDUGU GIBI.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar