2500 Polis alımı! YKS taban puanları ve PMYO başvuru şartları...

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından Polis Meslek Yüksekokulları (PMYO)’na lise mezunu polis alımı için başvurulara sayılı günler kaldı. Kadın erkek adaylar arasından seçilecek olan 2500 polis alımına başvuru yapmak için YKS oturumlarından TYT’ye girmiş olmak gerekiyor. İşte 2500 polis alımına ilişkin önemli detaylar…

2500 Polis alımı! YKS taban puanları ve PMYO başvuru şartları...
2500 Polis alımı! YKS taban puanları ve PMYO başvuru şartları...
GİRİŞ 24.07.2019 16:45 GÜNCELLEME 24.07.2019 16:45

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından gece yarısı açıklanan YKS sonuçlarının ardından adaylar için üniversite tercih maratonu başladı. 2019-2020 eğitim öğretim yılında lisans ve önlisans eğitimi almak için Yüksek Öğretim Kurumları Sınavına giren adaylar Polis Meslek Yüksek Okulları’na polis adayı olarak girmek için yarışıyor. Polis okuluna TYT puanı ile giriş yapılacağından ötürü PMYO taban ve tavan puanları da araştırılmaya başlandı. Burada en önemli faktör PMYO polis alımına başvuru yapmak isteyen adayların YKS  oturumlarından TYT 'ye girmiş olması ve yayımlanacak kılavuzda belirtilen taban puanı almış olması gerekmektedir. İşte detaylar…

 

YKS İLE 2500 POLİS ALIMI

Her yıl Polis Meslek Yüksek Okulları 'na en az lise mezunu adaylar arasından 2500 polis alımı yapılıyor. Alınacak adayların 2250 'si erkek, 250 'si kadın aday olacak. 

 

TYT PUANI ŞART

PMYO polis alımına başvuru yapmak isteyen adayların YKS  oturumlarından TYT 'ye girmiş olması ve yayımlanacak kılavuzda belirtilen taban puanı almış olması gerekmektedir. 

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

2019 yılı PMYO başvuru kılavuzu henüz yayımlanmadı. 2018 yılında yayımlanan kılavuzda başvuru şartları şu şekildeydi:

- TC vatandaşı olmak.

- Lise ve dengi okul mezunu olmak.

- ÖSYM Başkanlığı tarafından o yıl içinde yapılan Üniversite Giriş Sınavında TYT puan türünden 260 ham taban puan ve üzerinde almış olmak.

- 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 1 Ocak tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak,

- Erkek öğrencilerin en az 167 cm, bayan öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır. 18-27 aralığında Beden Kitle İndeksi olacaktır.

- Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adlî veya idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idarî yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak.

- 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile, adayın kendisinin ve evli ise eşinin;

- Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak,

- Affa uğramış veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan dolayı mahkûm olmamak veya bu suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak.

- Herhangi bir siyasî partiye veya siyasî parti kollarına üye bulunmamak.

- Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak.

- Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.

- Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

- Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak.

2019 PMYO TABAN PUANI NE OLACAK?

PMYO hakkında kısa bilgi vermek gerekirse; Polis Meslek Yüksekokulu öğrencileri parasız yatılı ve resmi üniformalıdır.  Öğrencilerin iaşe, ibate ve sağlık giderleri ile diğer istihkakları Devletçe karşılanır. Polis Meslek Yüksekokullarında eğitim-öğretim süresi iki yıldır. Yüksekokuldaki eğitim-öğretimi başarı ile bitiren öğrencilere, Polis Meslek Yüksekokulu Ön Lisans Diploması verilir.

Henüz kesin olarak açıklanmamış olsa da 2019 yılında da PMYO taban puanı olarak 260 olacağı düşünülmektedir.

Önemli: Taban puanlar Polis Akademisi tarafından sınava gören öğrencilerin başarılarına göre belirlenmektedir. Esas taban puan 2019 yılında TYT sonrası Polis Akademisi tarafından duyurulacak. TYT sonuçları açıklandı henüz Polis Akademisi bu konuda duyuru yayınlamadı yayınladığında sizlerle buradan paylaşacağız. 

2018 PMYO TABAN PUANI NEYDİ?

ÖSYM Başkanlığı tarafından o yıl içinde yapılan Üniversite Giriş Sınavında; belirlenen puan türünden ya da türlerinden ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak. (2018 yılı içinde ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavında TYT puan türünden 260,000 (iki yüz altmış) ham tabanpuan ve üzerinde puan almış olmak.)

Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü olanların eş ve çocukları için, ÖSYM Başkanlığı tarafından o yıl içinde yapılan üniversiteye giriş sınavlarında; belirlenen puan türünden ya da türlerinden yüksekokullara girmek için yeterli asgari ham taban puanı almış olmak.

(2018 yılı içinde ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavında TYT puan türünden yüksekokullara girmek için yeterli asgari 150,00 (yüz elli) ham taban puan almış olmak.)

Yıllara göre PMYO öğrenci alım Taban Puanları;

YIL         PUAN 

- 2011       300 

- 2012       260 

- 2013       250 

- 2014       250 

- 2015       270 

- 2016       270 

- 2017       260 

- 2018       260

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Polis Akademisi , YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından 2 hafta içinde PMYO başvuru kılavuzunu yayımlayacak ve başvuruları alacak. Temmuz ayının son günlerinde PMYO başvuru kılavuzu gelecek ve başvurular başlayacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı