Erbil'de 25 yıl sonra aynı acı

Erbil'de Türk restoranına düzenlenen saldırıda bir konsolosluk çalışanımız şehit oldu. Pençe Harekatı ile bölgede terör örgütüne ağır darbe vuran Türkiye'nin konsolosluk çalışanlarına yönelik saldırı, 25 yıl önce yaşanan acı olayı hatırlattı.

Erbil'de 25 yıl sonra aynı acı
Erbil'de 25 yıl sonra aynı acı
GİRİŞ 17.07.2019 16:41 GÜNCELLEME 17.07.2019 16:43
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Türkiye, Erbil'den gelen saldırı haberiyle sarsıldı. Bölgedeki Türk restoranında yemek yiyen Türk heyetine silahlı saldırı düzenlendi.

 

 

Susturuculu silahlarla ve oldukça profesyonel bir şekilde düzenlenen saldırının ardından Dışişleri Bakanlığı 1 diplomatımızın şehit düştüğü bilgisini paylaştı.

Yeni Şafak'tan Sertaç Aksan'ın haberine göre, Türk heyet bölgedeki bir ismin cenazesine katıldı. Cenaze dönüşünde Türk restorana geçen heyet restoran içinde bir masaya oturdu.

 

 

Terörist, restoran içerisine sivil kıyafetlerle geldi ve üzerindeki susturucu takılı çifte silahı çıkarıp masadaki isimleri hedef aldı. Olay yerinde bir diplomatımız şehit olurken, masadaki 2 Türk diplomat ağır yaralandı.

Saldırının gerçekleştiği Türk restoran.

 

Erbil'de Türk yetkililere saldırı! Dışişleri şehit sayısını açıkladı

25 YIL SONRA AYNI ACI

Kuzey Irak'ta Pençe 1 ve Pençe 2 harekatını sürdüren Türkiye, öte yandan Erbil'de çok önemli bir ivme kazanmış ve önemli girişimlerde bulunmuştu.

Erbil'de gerçekleşen saldırıda diplomatımızın şehit düşmesi, akıllara bir dönem teröristlerin hedefinde olan Türk diplomatları getirdi.

Bilindiği üzere bir dönem ASALA terör örgütü, Türk diplomatları hedef alan terör eylemlerine imza atmış ve kimi zaman bombalı saldırılarla kimi zaman suikastlerle diplomatlarımızı hedef almıştı.

Türkiye'nin ülke dışında silahlı saldırıda şehit olan son diplomatı 1994 yılında Türkiye Atina Büyükelçiliği Müsteşarıyken bir Yunanlı tarafından öldürülen Ömer Haluk Sipahioğlu idi.

Ömer Haluk Sipahioğlu.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 31
  • Dadaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Hainler ve destekçileri idam edilmezse ihanet devam eder. Yeter artık ya kanunları değiştirin ya da değiştirin.
    Cevapla
  • Halid bin Velid 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu binasını terör örgütü DEAŞ'ın Rehin aldığı çalışanlarına yapılanların buda bir diğer versiyonudur.
    Cevapla
  • atacan 4 yıl önce Şikayet Et
    Hicbirinin intikamı alınmadı , Umarım bunun intikamı çok acı şekilde alınır. Soylu Savunma Bakanı olmalı . ırak bizim asker ,özel birlik, istihbaratımızla dolu ama hala bizim vatandaşımız şehit oluyor . Gurupları iyi yönetilmeli , pkk,ve ab(D), yunan ,yahudi, yanlılarına karşı gurup lar desteklenmeli bombalı eylemlerle intikam alınmalı.....
    Cevapla
  • Jax 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD terör örgütünün işi
    Cevapla
  • Salih 4 yıl önce Şikayet Et
    Suriye'de temizlik başlamalıdır. Neden başlamıyor. Kim engelliyor. Açıklansın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mesajı aldık, değişimi yapacağız - Gazete manşetleri
Dünyada eşi benzeri görülmemiş uygulama: Hakemler yalan makinesine bağlanacak