AK Parti'den HDP'ye çok sert Erbil saldırısı tepkisi

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Irak'ın Erbil kentinde Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğunda görevli bir diplomatın şehit olduğu silahlı saldırıyla ilgili, "Siyasetçi sorumluluğuyla çıkıp terör örgütünü ve bu alçak teröristi net bir şekilde isim vererek kınamalıdırlar ancak ne yazık ki HDP’nin bu konudaki sicili oldukça kabarık." dedi.

AK Parti'den HDP'ye çok sert Erbil saldırısı tepkisi
AK Parti'den HDP'ye çok sert Erbil saldırısı tepkisi
GİRİŞ 20.07.2019 13:01 GÜNCELLEME 20.07.2019 13:01
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Turan, AA muhabirine, Erbil'de Türk Başkonsolosluk görevlisinin şehit edildiği saldırıyı düzenleyenlerden biri olarak açıklanan Mazlum Dağ'ın, 13 kardeşinden birinin HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ olduğunun öğrenilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Suç ve cezada şahsiliğin, hukukun temel ilkelerinden olduğunu söyleyen Turan, "Elbette hiç kimseyi kardeşinin işlediği suçtan dolayı mahkum edemeyiz ancak siyasetçilerin sorumluluğu daha fazladır." diye konuştu.

TERÖRE ARKA ÇIKIYORLAR

Siyasetçilerin, bu tür durumlar karşısında ilkeli davranmak zorunda olduğunu belirten Turan, şunları kaydetti:

"HDP’nin ve söz konusu vekilin bu durum karşısında nasıl bir tavır takınacağını hep beraber göreceğiz. Siyasetçi sorumluluğuyla çıkıp terör örgütünü ve bu alçak teröristi net bir şekilde isim vererek kınamalıdırlar ancak ne yazık ki HDP’nin bu konudaki sicili oldukça kabarık. Söz konusu PKK olduğu zaman teröre arka çıkıyorlar, terör örgütünün savunuculuğunu yapıyorlar. HDP, bu hain saldırıyı düzenleyen PKK’yı ve söz konusu teröristi açık bir şekilde kınamadıkça terör örgütünün siyasi kolu gibi algılanmaya ve bu konuda sicili bozuk olarak kalmaya devam edecektir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Nail 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede teröristler milletvekili oluyor yasa çıkıp bu engellenmeli parti kapatılmalı ve bu zihniyetteki kişilere parti kurdurulmamalı.
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 4 yıl önce Şikayet Et
    HDP yi Meclise sokanlar CHP yerin dibine batsın inşaAllah........
    Cevapla
  • Görün chp li ler 4 yıl önce Şikayet Et
    Birlesipte sirf oy alacagiz diye birlestiginiz hainleri görün hain sevicileri. Allah sizi bildigi gibi yapsin. Bu hainlerin yaninda olanlari da Allah islah etsin, islah olmuyacaklarsa kahru perisan etsin.
    Cevapla
  • kırkdort4444 4 yıl önce Şikayet Et
    amin
    Cevapla
  • BOYCOTT ISRAEL 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayin Turan hdp demek pkk demek..pkk demek kani soyu bozuk bir katil örgütü demek ve bunlara öpücükler atan bir Kilicdaroglumuz var,bir lady Aksener var ve vs...Ortak düsmanlari (saadet dahil) ISLAM ve MÜSLÜMANLAR!Bunlari görmeyen ya kör yada ayni zihniyet!
    Cevapla
  • Sadi 4 yıl önce Şikayet Et
    Terörü açık açık desdekliyorlar. Siyasi, gazetiçi, aydın her ne pozisyonda olursa olsun tutuklayın. Halk yanınızda.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kurtuluş Savaşında hizmetleri tespit edilen 4 gaziye İstiklal Madalyası verilecek
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar