S-400 1. Filo'nun arması belli oldu

S-400 Füze Savunma Alay Komutanlığı'nın detayları netleşmeye başladı. Türk Hava Kuvvetleri'nde birçok uçak filosunun özel armasını tasarlayan Ömer Erkmen S-400'lerin özel armasını hazırladı. 'At üstünde ok atan Oğuz savaşçısı' figüründen esinlenen armada, atın şaha kalkması yer aldı.

S-400 1. Filo'nun arması belli oldu
S-400 1. Filo'nun arması belli oldu
GİRİŞ 20.07.2019 22:25 GÜNCELLEME 20.07.2019 22:26
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Tarihimizin en önemli anlaşması" dediği S-400'lerin Mürted Hava Meydanı'na teslimatı tüm hızıyla devam ediyor.

Dünyanın en gelişmiş hava savunma sistemi olarak bilinen S-400'lerin teslimatı Kasım ayına kadar tamamlayacak ve 2020 Nisan'a kadar kullanıma hazır hale getirecek.


1. FİLO'YA ÖZEL ARMA

S-400 teslimatlarının başlamasıyla birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde kurulan S-400 Füze Savunma Alay Komutanlığı'nın detayları netleşmeye başladı.

Türk Hava Kuvvetleri'nde bir gelenek olan ve her filonun sahip olduğu arma geleneği S-400 füzeleri için kurulan 1. Filo için de uygulandı.

DİKKAT ÇEKEN OĞUZ DETAYI

Hava Kuvvetleri'nde birçok filonun armasını tasarlayan Ömer Erkmen tarafından 1. Filo'ya özel logo yapıldı. 'At üstünde ok atan Oğuz savaşçısı' figüründen esinlenen armada, atın şaha kalkmasının sembolik anlamı dikkatlerden kaçmadı.

S-400 1. Filo için tasarlanan arma

 

 

YORUMLAR 86
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Kılıc kabzası haç gibi duruyor, bayraktaki yıldız ikiye bölünmüş gibi, fihfer ve pelerin roma askeri gibi gösteriyor. Sadaktaki okların arasında bayrak ucu rulo gibi duruyor kafada börk ve sırtında kalkan olsa daha iyi gibi olurdu bence. Ülkemize hayırlı olsun
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel bir seçim olmuş.tebrikler.
    Cevapla
  • halil 4 yıl önce Şikayet Et
    bu armada migferin tepesinde puskul var,,bu puskul Rama imparatorlugunda vardi,,digerli uymus..bu kisim uymamis.Kilictaki arti one cikarilmis..Ataturk resim edilmemis..duzeltilmesi lazim.
    Cevapla
  • S 400 4 yıl önce Şikayet Et
    İnşaAllah kullanmamıza sebeb olacak durumlar hasıl olmaz , Allahım sen bizlerii ve ülkemizi koru
    Cevapla
  • Düşmana korku 4 yıl önce Şikayet Et
    Hemende armasıyla özdeşleşiverdi , Türkiyemize yakışıverdi , sanki rusyadan gelmemişte biz yapmışız gibi . Ülkemize hayırlı olsun ,dosta güven düşmana korku salsın İnşaAllah .Allahım hayırlısıyla bize acil S 500 de ver İnşaAllah .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!