1 milyon dolarlık banknot Uşak'ta ele geçirildi

Uşak'taki bir zanlının gözaltına alındığı operasyonda ‘Amerikan rüyası’nın sembolü olarak bastırılan 1 milyon dolarlık banknot ele geçirildi. Banknotun gerçek olup olmadığının tespiti için Merkez Bankasına gönderilecek.

1 milyon dolarlık banknot Uşak'ta ele geçirildi
1 milyon dolarlık banknot Uşak'ta ele geçirildi
GİRİŞ 21.07.2019 08:23 GÜNCELLEME 21.07.2019 08:27
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Uşak’ta jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonda bir şahsın üzerinden prestij ve ‘Amerikan rüyası’nın sembolü olarak bastırılan 1 milyon dolarlık banknot ele geçirildi. Operasyonda yakalanan 3 şahsın sayılı bastırılan banknotu nereden buldukları ise araştırılıyor.

 

1 MİLYON DOLARLIK BANKNOT ELE GEÇİRİLDİ

Edinilen bilgiye göre, Uşak’ın Banaz ilçesine bağlı Kızılcasöğüt beldesinde elinde 1 milyon dolarlık banknot bulunduran şahıs bilgisine ulaşan Uşak İl Jandarma Komutanlığına bağlı İstihbarat ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri operasyon yaptı. Gerçekleştirilen operasyonda, jandarma ekipleri 3 kişiyi gözaltına aldı. Yakalanan şahıslardan Y.K., isimli şahsın üzerinde yapılan aramada ele geçirilen 1 milyon dolarlık banknot ise jandarma ekiplerini bile şaşkına çevirdi. Şahsın 1 milyon dolarlık banknotu nasıl ele geçirdiği ya da nereden bulduğu ise soruşturma sonunda netlik kazanacak. Olayla ilgili başlatılan soruşturma geniş çaplı olarak devam ediyor.

BANKNOT 1988 YILINDA ABD TARAFINDAN PRESTİJ AMAÇLI BASTIRILMIŞTI

Öte yandan, ele geçirilen 1 milyon dolarlık banknotun 1988 yılında ABD tarafından prestij amacıyla bastırıldığı bildirildi. Uluslararası Milyonerler Birliği tarafından ticari başarı ve ‘Amerikan rüyası’nın sembolü olarak üretilen 1 milyon dolarlık banknotlar gerçek para yerine geçmemesine rağmen koleksiyoncular arasında 10 binlerce dolara alınıp satılıyor.

 

 

YORUMLAR 32
  • koleksiyoner 4 yıl önce Şikayet Et
    1988 de basılmış sanki binlerce yıllık antika size ne isterse tüm seri adamda olsun bu parayı bastım bu parayı sadece şu şu şahıslar bulundurabilir veya bunu bulundurmak için falanca izin verecek diye bi kanunmu var bu ne soytarılık verin adamın parasını edepsizler
    Cevapla
  • karaoğlan 4 yıl önce Şikayet Et
    bu paranın aynısı mersindede 4 yıl önce yakalandı atm kartı gibi bir kart ile birlikte kullanılıyormuş tek para veya kart işe yaramıyormuş ve uluslar arası ticarette kullanılıyormuş.Mersine suriyeliler getirmişti bunuda suriyeliler getirmiş olabilir
    Cevapla
  • ismet 4 yıl önce Şikayet Et
    gün gelecek dolar falan tarih olacak para diye 1 olay olmayacak 1 kart gelir de giderde ondan cok yakinda ama cok muslumanlardaki dolar sevgisi bitse dolar kimin neyinede nedersin musluman dolara aşık
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    İyi de bu tarz paraları toplamak suç değil ki.Baska bir sebepten tutuklanmış içerisinde bu para da çıkmıştır.Yasal olarak bu para kiminse onundur.
    Cevapla
  • Guutt 4 yıl önce Şikayet Et
    Belgesi olmadan ise yaraamaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...