Eski eşinin açtığı dava sonrasında hayatının şokunu yaşadı

2007 yılından şiddetli geçimsizlik nedeniyle eşinden boşanan Ö.B, çocuklarının velayetini aldı. Anne E.Ç'nin açtığı dava olayın seyrini tamamen değiştirdi. Çocukların biyolojik babasının, E.Ç'nin beraber olduğu A.K olduğu belirlendi. Hayatının şokunu yaşayan Ö.B, yıllarca süren davalar sonunda E.Ç ile A.K'ye açtığı maddi ve manevi tazminat davalarını kazandı.

Eski eşinin açtığı dava sonrasında hayatının şokunu yaşadı
Eski eşinin açtığı dava sonrasında hayatının şokunu yaşadı
GİRİŞ 21.07.2019 15:20 GÜNCELLEME 21.07.2019 16:31
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Bursa'da şiddetli geçimsizlik nedeniyle 2004'te eşinden boşanan Ö.B, çocukları M.B ve M.B.B'nin velayetini aldı. Çocukların annesi E.Ç, Aile Mahkemesi'ne velayetin değiştirilmesi için dava açtı. 

 

 

2007 yılında mahkeme çocukların velayetini anneye verdi. Karara öfkelenen baba Ö.B, iki çocuğu için nesebin reddi davası açtı. Yapılan araştırmada çocukların biyolojik babasının A.K olduğu belirlendi. Çılgına dönen Ö.B., bu kez "evlat" bilerek yıllardır bakımlarını üstlendiği çocuklar için yaptığı harcamaların tahsili için mahkemeye giderek maddi ve manevi tazminat talebinde bulundu.

MANEVİ TAZMİNAT TALEBİ KABUL EDİLDİ

 

 

2. Asliye Hukuk Mahkemesi, davalı E.Ç'nin davacı ile evlenmeden önce de diğer davalı A.K ile beraberliğinin olduğuna, evlendikten sonra da bu beraberliği sürdürdüğüne ve boşanmaya sebep olduğuna dikkat çekti. A.K ile E.Ç manevi tazminat ödemeye mahkum oldu. 

Maddi tazminat ise masrafların ispatlanamadığı gerekçesiyle reddedildi. Davacı bu kararı temyiz etti.

YARGITAY DEVREYE GİRDİ

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, E.Ç'nin Ö.B ile evli olduğu sırada A.K ile birlikteliğinden davalı çocukların doğduğuna hükmetti. Davacının kendinden olduğunu sandığı çocuklar için gelişim süreçleri boyunca yapılan masraflara dikkat çeken Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, davacının çocuklar için yaptığı masrafları A.K'den isteyebileceğine hükmetti. Kararın bozulmasıyla 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, ikinci kez değerlendirdiği davada ilk kararında direndi.

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu davaya müdahil oldu. Kurul, davacı babanın yaptığı masrafları çocukların biyolojik babasından tanzim edebileceğine karar verdi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 7
  • önkonyalı 4 yıl önce Şikayet Et
    değil üç kuruş dünyayı verseler insanın içi soğumaz. nerdesin ey şeriat
    Cevapla
  • Abdullah64 4 yıl önce Şikayet Et
    Iyi ki mahkemei kübra var.
    Cevapla
  • Cenk 4 yıl önce Şikayet Et
    Kadın çalışmıyor. O çocuklara kim baktı kim eve ekmek getirdi. Kendi kendine mi büyüdü o çocuklar
    Cevapla
  • Anti satan 4 yıl önce Şikayet Et
    Böyle insan olmaktan nasibini almamış insanları şehir meydanlarında sallandırmadıkça bu işler bitmez,zıvanadan çıkmışlar güçlerinide pozitif ayrım ve beyan esas yasalarından alıyorlar ve bence bu suçları azmettirende kadın dernekleri ki en büyük cezayı onlar almalı.
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Böylelerine hapis cezası da vereceksin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan 30 Mart'ta açıklayacaktı: Anlaşma son anda iptal edilmiş
Ölüme neden olan ihmaller zincirine CHP'den pişkin destek!