Denizden çuvallar dolusu çöp çıktı

Sinop'ta denizden çuvallar dolusu çöp çıkarıldı. Dalgıçların çıkardığı çöpler şaşkınlığa neden oldu.

Denizden çuvallar dolusu çöp çıktı
Denizden çuvallar dolusu çöp çıktı
GİRİŞ 23.07.2019 20:00 GÜNCELLEME 23.07.2019 20:00
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Sinop Belediyesi tarafından düzenlenen temiz çevre etkinliği kapsamında Türkiye Sualtı Federasyonu sporcularınca yapılan deniz dibi temizliğinde su altından çuvallar dolusu çöp çıkarıldı.

Federasyonca Sinop'ta gerçekleştirilecek milli takım seçmelerine katılmak üzere kente gelen sporcular belediye tarafından düzenlenen temiz çevre etkinliğine katıldı.

İskele Meydanı sahilinde yapılan etkinlikte deniz dibi temizliği yapan dalgıçlarca kıyıya çıkarılan çuvallar dolusu çöp şaşkınlığa yol açtı.

Bir süre sahilde toplu olarak bekletilen çöpler daha sonra kamyona yüklenerek belediyenin çöp tesislerine gönderildi.

Sinop Belediye Başkan Vekili Hakan Sönmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, insanların hala çöplerini kutular yerine çevreye atmalarına bir anlam veremediklerini söyledi.

Dalgıçların deniz dibinden çıkardıkları çöplerin insanlık adına utanç verici olduğunu vurgulayan Sönmez, "Umarım bu çöpleri gören insanlar bir ders çıkarırlar. Bir daha çöplerini denize çevreye atmazlar. Biz bu denizlerde yürüyoruz, tutulan balıkları tüketiyoruz. Maalesef karşılaştığımız tablo çok üzücü." dedi.

Sönmez, belediye olarak temiz çevre konusunda farkındalık yaratmaya devam edeceklerini belirterek "İnsanlarımız lütfen çevreyi kirletmesinler. Sinop halkına bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Bu utanç verici manzaraları tekrar yaşamayalım." ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Aziz Altıntaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef Türkiye de toplumda bir vurdum duymazlık var çöp kovasının yanına geliyor çöpü kutuya atmak yerine yere atıyor burada caydırıcı bir ceza vermek lazım kültür oluşması için avrupada bu böyle tükürsen bile cezası var buradada olması lazım ama oy kaybederim korkusuyla uygulanmıyor kesinlikle caydırıcı bir ceza olmalı
    Cevapla
  • yusuf gökçe 4 yıl önce Şikayet Et
    şişeler ringo ringo şişeler
    Cevapla
  • enes 4 yıl önce Şikayet Et
    hep ayyaşların içtiği alkol şişeleri
    Cevapla
  • Erol 09 4 yıl önce Şikayet Et
    Temizlik Imandan gelir. Mesire alanlari,Yol kenarlari,da ayni Denizin ve Gollerin dibi gibi.
    Cevapla
  • Davut 4 yıl önce Şikayet Et
    Sokaklar çok pis çöp konteynırları yetersiz yada etrafı çok pis geçen sene böyleydi haftaya tekrar gidecem bakalım cahapa belediyesi napmış
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı