Kocaeli’nin İzmit ilçesinde kas erimesi hastası olan 12 yaşındaki çocuğu kucağına alarak otobüse bindiren sürücü, güzergahını değiştirerek anne ve oğlunu gidecekleri yere kadar götürdü. O anlar saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı. 

Olay, dün İzmit ilçesi Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi’nde bulunan otobüs durağında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Körfez ilçesinde yaşayan Sibel Biter, duchenne muscular distrofi (Kas hastalığı) hastalığına sahip 12 yaşındaki oğlu Ramazan ile birlikte gerekli kontrollerinin yapılması için Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne gitti. Hastanede yapılan kontrollerin ardından anne Sibel Biter, 1 buçuk yaşındayken kas hastalığı teşhisi konulan ve yürümekte güçlük çeken Ramazan ile birlikte eve dönmek için otobüs durağına gitti. Eve hangi otobüs ile döneceklerini bilmeyen anne Özkaya, durakta bekleyen 41 J 0089 plakalı özel halk otobüsünün sürücüsü Bayram Yıldırım’a Körfez ilçesine nasıl gidebileceklerini sordu. Sürücü Bayram Yıldırım, Özkaya’nın engelli çocuğu ile birlikte olduğunu görünce yardım etmek isteyerek, kendilerini Körfez ilçesine giden otobüs hatlarının geçtiği durağa bırakabileceğini söyledi. 

Yürüme engelli Ramazan için güzergahını değiştirdi 

Daha sonra annenin küçük Ramazan’ı bindirmekte zorlandığını gören Yıldırım, koltuğundan kalkarak hemen anne Sibel Biter’in yardımına koştu. 12 yaşındaki Ramazan’ı kucağına alan sürücü Yıldırım, boş bir koltuğa oturttu. Daha sonra güzergahında ilerlemeye başlayan Yıldırım, annesi ve Ramazan’ı Körfez ilçesine gidebilecekleri otobüs durağına götürebilmek için güzergahından çıktı.

Körfez ilçesine giden otobüs hatlarının geçtiği durağa gelen Yıldırım, küçük Ramazan’ı kucağına alarak otobüsten indirdi. Yaşanan olay karşısında büyük mutluluk yaşayan anne Sibel Biter, otobüs sürücüsüne teşekkür etti. Yaşanan olayı duyan 5 Nolu İzmit Şehiriçi Minibüs ve Otobüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi etkilileri, duyarlı otobüs sürücüsü ile birlikte aileyi ziyaret ederek, küçük Ramazan’a moral vermek istedi. Otobüs sürücüsü Yıldırım ve Kooperatif Başkan Vekili Ali Demirci ve Kooperatif yönetici Gürkan Aktaş, ziyaret ettikleri Ramazan’a çeşitli hediyeler takdim etti. Ramazan ise kendisine otobüste yardım eden sürücüye teşekkür etti. 

Yorumlar 22 Yorum Var
  • antep27 25.07.2019 10:52
    HELAL OLSUN SAna kardeşim helall...
  • Emekli 25.07.2019 00:20
    Allah senden razi olsun guzel yurekli insan evladi kocaeli daricadan sevgiler saygilar rabbim kazasiz belasiz hayirli isler nasip etsin
  • ottomans 25.07.2019 00:17
    Guzel yuregine kurban olim.
  • yavuz 24.07.2019 23:54
    helal olsun Allah razı olsun şoför arkadaştan.
  • Niğdeli 24.07.2019 23:44
    Allah razı olsun abimizden. Rabbim şifa versin şafi ismiyle kardeşimize
Daha fazla yorum görüntüle