Ankara'da Belaruslu diplomata silahlı saldırı

Belarus Büyükelçiliği İdari İşler Müsteşarı Alexander Poganshev, Türk komşusu tarafından silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Poganshev hastaneye kaldırılırken, emekli asker olduğu öğrenilen saldırganın ise aynı silahla intihar ettiği öğrenildi. Ankara Valisi Vasip Şahin yaptığı açıklamada olayın siyasi olmadığını belirterek, ''Husumet sonucu yaşanan bir olay'' dedi.

GİRİŞ 25.07.2019 00:39 GÜNCELLEME 25.07.2019 00:39
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Ankara Çankaya’da meydana gelen olayda Belarus Büyükelçiliği İdari İşler Müsteşarı Alexander Poganshev, Türk komşusu tarafından iki kurşunla vuruldu. Ağır yaralanan Poganshev hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alındı. 

 

 

Diplomata ateş eden ve emekli asker olduğu öğrenilen Türk vatandaşının ise saldırıdan sonra aynı silahla intihar ettiği öğrenildi. 

 

 

BELARUS DIŞİŞLERİ OLAYI DOĞRULADI

Belarus Dışişleri, Ankara'daki diplomatın yaralandığını doğruladı. Belarus Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Anatoliy Glaz, Türkiye'deki diplomatın ateşli silahla yaralandığını teyit etti. Glaz, ''Ateşli silahtan yaralanan diplomat hastanede bulunuyor, orada tüm gereken yardım gösteriliyor'' dedi.

Öte yandan Belarus'un Ankara Büyükelçisi Andrey Savinıh da hastaneyi ziyaret etti.

''OLAYIN SİYASİ BİR YÖNÜ YOK''

Vali Şahin, Ankara'nın OR-AN semtindeki bir sitede tartıştığı komşusu tarafından silahla yaralanan Belarus Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliğinde görevli İdari işler Müsteşarı Alexander Poganshev'in kaldırıldığı hastaneye gelerek yetkililerden bilgi aldı. 

Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Vali Şahin, "Bir emekli askerimiz, albay rütbesinde, aynı apartmanda komşusu olan, Belarus Büyükelçiliğinde müsteşar olarak çalışan Alexander Poganshev'u münakaşa sonucu silahla yaralıyor. Derhal hastaneye getirildi, müdahaleler yapıldı. Ama olayın faili olduğunu düşündüğümüz albay emeklisi asker, aynı silahla aynı apartmandaki evde intihar etti." dedi. 

Vali Şahin, ilk etapta siyasi bir yönü olmadığını tespit ettikleri olayla ilgili araştırmaların tüm detaylarıyla devam ettiğini de belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: 


''Arkadaşlarımız tüm boyutlarıyla olayı araştırıyorlar. İlk etapta yapılan incelemelerdeki tespitlere veya tahminlere göre olayın siyasi bir yönü yok. Bütün boyutları ve detaylarıyla arkadaşlarımız konuyu araştırıyor. Araştırma cumhuriyet savcılarımızın nezaretinde devam edecektir.''

Diplomatın sağlık durumuna ilişkin bir soru üzerine ise Vali Şahin, ''Şu anda ameliyatta. Doktorlarımız henüz ameliyattan çıkmadıkları için bir şey demiyorlar, ama ümit ediyoruz ki çok ciddi bir konu olmasın. İnşallah en kısa zamanda aramıza dönsün.'' bilgisini paylaştı.

Olayla ilgili inceleme sürüyor. 

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU: NORMAL ODASINA ÇIKABİLECEK DURUMDA

Belaruslu diplomat Alexander Poganshev’in tedavi altına alındığı hastaneye gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, hastane çıkışında açıklama yaptı.

Bakan Çavuşoğlu, "Bu akşam emekli bir şahıs, Belarus Büyükelçiliği müsteşarı Alexander Poganshev’e 5-6 defa ateş ettikten sonra intihar ediyor. Hemen diplomat arkadaşımız hastaneye getiriliyor ve ameliyat son derece başarılı geçiyor. Şu anda yoğun bakım ünitesinde ve yarından itibaren de odasına çıkacak düzeyde. Tabii her ameliyat risklidir ama doktorlarımızdan aldığımız bilgiye göre normal odasına çıkabilecek durumda. İnşallah daha da çabuk iyileşir'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da olayı yakından takip ettiğini belirten Çavuşoğlu, Belarus Dışişleri Vladimir Makey’e de telefon açarak bilgi verdiğini söyledi. Çavuşoğlu, ''Belaruslu diplomatın sağlığı iyi ve yarın da inşallah daha da iyiye gidecek'' şeklinde konuştu.

''ADİ BİR SUÇ''

Bakan Çavuşoğlu, ''Soruşturma devam ediyor ama içişleri bakanımızın ve arkadaşlarımızın verdiği bilgiye göre adi bir suç yani, bir kavga sonucunda meydana gelmiş bir olaydır. Herhangi bir siyasi veya başka motifli bir gelişme değildir. İçişleri Bakanlığımız soruşturmalardan sonra daha detaylı bilgileri sizlere verecektir. Önemli olan şu anda diplomat Alexander’ın sağlık durumunun iyi olması'' dedi.

BELARUSLU MEVKİDAŞI İLE GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Belarus Dışişleri Bakanı ile bir telefon görüşmesi yaptı.

Görüşme Belarus Büyükelçiliği İdari İşler Müsteşarı Alexander Poganshev'un Ankara'da tabanca ile vurulması olayı üzerine gerçekleşti. 

YORUMLAR 30
  • 44Abdullah44 4 yıl önce Şikayet Et
    Asker ve polisler yapacakları hareketlerde devleti ne denli zora sokacağını bilmezler mi? Silahı belinde olan kendini o mahallenin dayısı zannediyor. Tek kelimeyle yuh
    Cevapla
  • Uzman: 4 yıl önce Şikayet Et
    Askeri kartlarda "taşıdığı silahın seri numarası" hanesi hep "boş" olurdu. Bu yüzden asker ve polis beline hangi ruhsatsız silahı taksa, kimliğini gösterir geçerdi. Faili meçhuller de bu yüzden çok kolay oluyordu. Şimdi ne durumda bilmiyorum.
    Cevapla
  • Ülkeciye Cevap: 4 yıl önce Şikayet Et
    Senin yaşın kadar benim tecrübem var. Ayyynen böyleydi. Bir tanesinde bile seri numarası olmazdı. Zaten polis askerin silahını alıp kontrol etme yetkisine bile sahip değil. Tabii polisinkini kim kontrol edecek, o da ayrı. Büyüklerine sor. Bilip bilmeden kimseye de fitneci deme. Tedbir alınsın diye yazıyorum. Yaşı 40'ın üzerinde olanlar zaten bunu biliyor.
    Cevapla
  • Ülkeci 4 yıl önce Şikayet Et
    Uzman kardeş yorumun tamamen yanlış. Böyle bir durum hiç bir zaman olmadı. Bilip bilmeden fitne fesat yayma.
    Cevapla
  • Mert 4 yıl önce Şikayet Et
    Herkes diplomatin oeşinde.ne yaptida kendini vurdurdu.belkide magdur askerdi arastirmali bence.
    Cevapla
  • fikret 4 yıl önce Şikayet Et
    bencede.
    Cevapla
  • Serdengeçti 4 yıl önce Şikayet Et
    Fetö ! İhtimali iyi araştırılmalı.
    Cevapla
  • bayırbucak 4 yıl önce Şikayet Et
    bu yorum için habere baktım
    Cevapla
  • Haydar 4 yıl önce Şikayet Et
    Emekli askerlerden silahları alın. Babam dahil. Çünkü belli bir yaştan sonra problem oluyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?
Deprem uzmanından uyarı: 'Tokat'ta 6 ve üzeri deprem olabilir'