Sabiha Gökçen’de çalışan ikizlere büyük ilgi

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın havacılık sistemleri biriminde çalışan tek yumurta ikizleri Ali ve Osman Özyurt kardeşler hem havalimanı çalışanları hem de yerli ve yabancı yolculardan büyük ilgi görüyor.

Sabiha Gökçen’de çalışan ikizlere büyük ilgi
Sabiha Gökçen’de çalışan ikizlere büyük ilgi
GİRİŞ 27.07.2019 11:43 GÜNCELLEME 27.07.2019 15:34
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın havacılık sistemleri biriminde 10 yıldır çalışan tek yumurta ikizleri Ali ve Osman Özyurt kardeşler birbirlerine çok benzemeleriyle hem havalimanı çalışanları hem de yerli ve yabancı yolculardan büyük ilgi görüyor. Sabiha Gökçen Havalimanı’na aynı anda iş başvurusu yapıp aynı anda işe giren ikiz kardeşleri havalimanının farklı noktalarında görenler çok şaşırıyorlar.

 

 

“BİZİ GÖREN YOLCULAR DEJAVU OLUYORLAR”

 

 

Havalimanında bizi yan yana gören yolcuların dejavu olmuş gibi hissettiklerini belirten ikiz kardeşlerden Ali Özyurt, ”Tek yumurta kardeşi olmanın avantajları ve dezavantajları var. Avantajı herkesin sizi tanıyor olması. Dezavantajı ise yine herkesin sizi tanıyor olması. Sürekli göz önündesiniz. Bu bize artı ve eksi olarak dönüyor. Bize genelde artı olarak dönüş oldu. İkimiz de aynı işi yaptığımız için herhangi bir sıkıntı yaşamadık. İlk işe başladığımız zamanlarda bizi çok karıştırıyorlardı. Biz ikimiz ayrı ayrı ekip sorumlusu olarak işe başladık. İlk işe başladığımız zamanlarda 8’er saatti vardiya saatleri vardı. Ben 8 saat çalışıyordum benden sonra kardeşim geliyordu. 8 saat o devam ediyordu. Burada ki görevli arkadaşlarımız, müdürlerimiz hep seni görüyoruz. Nasıl çalışma sisteminiz var diyorlardı. Baştan çok karıştırıyorlardı. Tanıdıkça her şey yerine oturdu. İkiz olmanın avantajını burada kullanmadık. Ama geçmişte kullandık. Birbirimizin işlerine yardımcı olduk. Bizi gören yolcular da şaşırıyorlar. Bazı yolcular dejavu yaşamış gibi hissediyordu. İşimiz gereği iş kıyafetlerimiz aynı olduğu için, bir birimiz geçince peşine diğerimiz geçince yolculardan bizi karıştıran oluyordu. Bazı sıkıntıları oldukları zaman biz size söylemiştik diyorlar” dedi.

“AYNI ANDA İŞ GÖRÜŞMESİNE GİRDİK”

Aynı anda iş görüşmesine girip aynı anda işe başladıklarını belirten ikiz kardeşlerden Osman Özyurt,” Aynı anda iş görüşmesine girdik. Aynı anda işe başladık. Çok güzel bir duygu. Çünkü biz ilkokuldan, liseye oradan üniversiteye ve iş hayatında hep beraberdik. İkiz olmanın güzel tarafları da vardı. Fazla çalışıyor görünüyorduk. Fazla efor ve fazla göz önünde olmaktan kaynaklı bu durum. Burada ikiz olduğumuzdan dolayı güzel hikâyelerimiz var. Farklı vardiyalarda çalıştığımız için herkesi tanıma imkânımız olmuyordu. Başka arkadaşlarımızın bize selam vermesi, bizlere işler sorması ve o esnada kendimizi tanıtmamız bize inanmaları değişik bir duygu. Bazen apron kartımızı göstermek zorunda kalıyoruz. Okul hayatımızda birbirimizin yerine sınava girdiğimiz zamanlar oldu. Ama iş hayatında böyle şeyler olamaz. Çünkü personellerimiz ve yaptığımız görevler farklı. Ama okul hayatımızda ikiz olmamızın avantajlarını kullandık. “ dedi.

YORUMLAR 4
  • OTTOMAN 4 yıl önce Şikayet Et
    İki insanın birbirine benzemesi mi daha ilginç yoksa ikizler harici geriye kalan 7 milyar insanın birbirine benzememesi mi ? Allah'a göre her şey kolaydır. Düşünün bakalım iki insan resmini aynı yapabilirsiniz ama 7 milyar farklı insan resmi çizebilir misiniz ?
    Cevapla
  • muhasebeci 4 yıl önce Şikayet Et
    bende bu arkadaşlar gibi ikiz kardeşim var çokta benziyoruz. ancak haberde birbirimizin yerine sınavlara girdik demişler. okulda ikiz olmanın avantajlarını kullandık demişler. bu şu anlama gelir kopya çekerek alınan bir diploma gelecekte kazanılacak tüm kazançlara haram bulaştırması anlamına gelir. arkadaşlar birbirlerinin yerine sınavlara girmiş. Yazık bunu da övünç gibi anlatmışlar. birinin başka birinin yerine sınava girmesi ve bu sebeple dünya hayatında insanların bir adım önüne geçmesi kul hakkıdır.
    Cevapla
  • Musa 4 yıl önce Şikayet Et
    ne kul hakkinda bahsediyorsun sen? karsiliginda calisiyor alin teri kazaniyor iyimisin sen?
    Cevapla
  • oğuz 4 yıl önce Şikayet Et
    Güzel tespit
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Beşiktaş - Ankaragücü! CANLI