Çok sert tepki: 'Karar âdeta bir facia'

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği Genel Başkanı Abbas Gündüz, Anayasa Mahkemesi’nin sözde ‘Barış Bildirisi’ne imza atan akademisyenlere ilişkin davada hak ihlali kararı vermesini eleştirdi.

Çok sert tepki: 'Karar âdeta bir facia'
Çok sert tepki: 'Karar âdeta bir facia'
GİRİŞ 29.07.2019 06:12 GÜNCELLEME 29.07.2019 08:34
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

“Eğer bir ifadede teröre açıkça destek veriliyorsa, terör teşvik ediliyorsa, o ifade suç unsurudur” diyen Gündüz, şunları kaydetti:

“Hele de barış adı altında teröre ve teröristi destekleyici beyanda bulunmak, bu beyanın altına imza atmak çok ağır suç işlemektir. İşlenen bir suçu affetmek bir skandal, saçmalık, ülkeye yapılabilecek en büyük kötülüktür. Bu kararı bir terör gazisi olarak ve bütün şehit aileleri ve kahraman gazilerimiz şiddetle kınıyoruz. PKK terör örgütünü veya diğer örgütleri övücü sözleri metin haline getirip altına imza koyanları affetmek Anayasa Mahkemesi’ne yakışmadı. Suçluyu affetmek, cezasız bırakmak milletimizi üzmüştür, şehit ailelerimizi ve kahraman gazilerimizi kırmıştır. Verilen karar suçluları ve terör destekçilerini sevindirmiştir, cesaret vermiştir. Anayasa Mahkemesi karar verirken ülke menfaatini, millet menfaatini, vatan bölünmesin, bayrak inmesin, ezanlar dinmesin diye bu vatan için şehit olanlar ve gazi olanları hiç mi düşünmediler. Dolayısıyla bu karar yanlış bir karardır. Anayasa Mahkemesinin kararı facia niteliğinde bir karar olmuştur.  Anayasa Mahkemesinin kararını tanımıyoruz, bizim için bu karar yok hükmündedir.”

Türkiye Gazetesi

 

 

 

YORUMLAR 17
  • YKC 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu mahkeme yok hükmündedir derhal kapatılmalıdır.
    Cevapla
  • kamutay 4 yıl önce Şikayet Et
    fetönün kuluçkalarından polis akademisi ve dicle üniversitesi geçmişi olan şahısa koltuk verirseniz o da önce şahin alpay, mehmet altan davasında şimdi de devlete katil diyen vatan hainlerinin davasında sirkatini ortaya koyacaktır. adam fetöyü aklamaya çalışan raportör hakimi genel sekreter yapmış. neyin mücadelesi bu..
    Cevapla
  • Uygar 4 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bir mahkeme milletten büyük değildir ne yaparsanız yapın biz dimdik ayaktayız
    Cevapla
  • Mete 4 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi bu anayasa mahkemesi Türk Milleti adına mı karar vermiş? Kararın bizle hiçbir ilgisi yok. Terör örgütlerine yarayan karar verdiler
    Cevapla
  • Endr 4 yıl önce Şikayet Et
    İfade özgürlüğü diye bı kılıf buldular.vatani bölmeye calisanlara
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...