Sincan'da kimyasal alarmı: Hastane karantinaya alındı

Sincan’da bir fabrikada çalışırken cilt yanması ve kaşıntı şikayeti başlayan 14 kişi, kimyasal zehirlenme şüphesiyle hastanede karantina altına alındı. Kişilerin zehirlenmediği, sivrisinek alerjisi olduğu anlaşıldı.

Sincan'da kimyasal alarmı: Hastane karantinaya alındı
Sincan'da kimyasal alarmı: Hastane karantinaya alındı
GİRİŞ 31.07.2019 08:53 GÜNCELLEME 31.07.2019 08:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ankara’nın Sincan ilçesinde kablo üretimi yapılan bir firmanın çalışanları, akşam saatlerinde kaşıntı ve cilt yanması şikayetlerinde bulundu. İhbar üzerine fabrikaya polis, 112 Acil Servis, AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi. AFAD ekipleri ölçüm yaparken, sağlık ekipleri ise kaşıntı ve ciltte yanma şikayeti bulunan 14 çalışanı Dr. Nafiz Körez Sincan Devlet Hastanesine sevk etti. 

 

 

ACİL SERVİS’E KARANTİNA 

Kişilerde kimyasal zehirlenmeden şüphelenen sağlık ekipleri, yaklaşık bir saat boyunca hastanenin Acil Servis bölümüne giriş çıkışları durdurarak bölümü karantina altına aldı. 

 

 

SİVRİSİNEK ALERJİSİ

Fabrika ölçümlerinde ve çalışanların sağlık kontrollerinde kimyasal ize rastlanılmadığı, çalışanların bir sivrisinek türü nedeniyle alerji oldukları öğrenildi. Fabrika çalışanları kontrollerin ardından taburcu edilirken, acil servisteki karantina da kaldırıldı. 

“BABA ENDİŞELENME” 

Hastaneye sevk edilen fabrika çalışanlarından birinin babası olan Yasin Çankaya, “Vardiyada çalışıyordu kızım. Saat 23.30 gibi beni aradı. ‘Baba endişelenme, iş yerinde bir sıkıntı var. Kaşıntı var, hastaneye götürüyorlar’ dedi. Biz apar topar buraya geldik. Karantina altına alıyorlardı. Ne olduğunu sorduğumuzda, ‘Kimyasaldan şüpheleniyoruz’ dediler. ‘Tedbir amacıyla alıyoruz’ dediler. Bu saate kadar bekledik, Allah’a şükür bir şey çıkmamış.” dedi. 

Kimyasal bir durumun olmadığını belirten Çankaya, “Basit bir alerjiymiş. Havadan, hava değişikliğinden veya böcekten şüpheleniyorlar ya da yedikleri bir şey de dokunmuş olabilir” ifadelerini kullandı. 

Polis, olaya ilişkin inceleme başlattı. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • İzmirli.Uzm.Dr. 4 yıl önce Şikayet Et
    AFAD'ın elinde mobil kimya dedktörü de, radyoaktif maddenin cinsini ayırabilen RID dedktörü de yok. İstanbul'daki siyanür zehirlenmesinde CİMER üzerinden uyardık. Evrak çantası kadar bir alet, siyanür vs. yüzlerce kimyasal maddeyi havayı ya da numuneyi koklayarak anında tesbit edebiliyor. Bunların tanesi 12BİN dolar kadar. Her ilde mutlaka olmalı. Zehir değil demişler. Nasıl anladınız? Yüzlerce kimyasal madde var, ne zaman, nerede, nasıl analiz ettiniz? KBRN konusunda çok çok geriyiz. TAEK, AFAD, MSB'de bir tane bile Nükleer Tıp Uzmanı yok. Bırakın bedava yardım edelim diyoruz, "istemez" diyen bir ses bile yok. 100 CİMER uyarısı yaptık.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi