Metrobüs durağında merdiven zulmü

İstanbul'da toplu taşımanın adeta bel kemiğini oluşturan metrobüsün Altunizade durağında bulunan üst geçitte asansör ve engelli rampasının bulunmaması nedeniyle bebek arabalı ve engelli vatandaşlar büyük sıkıntılar yaşıyor.

Metrobüs durağında merdiven zulmü
Metrobüs durağında merdiven zulmü
GİRİŞ 31.07.2019 14:11 GÜNCELLEME 31.07.2019 14:11

İstanbul'da toplu ulaşımda en çok kullanılan hat olan metrobüs duraklarına ulaşımda özellikle Anadolu Yakası'nda çocuklu anne ve babalar ile engelli vatandaşlar büyük sıkıntılar ile karşılaşıyor. Duraklara ulaşımda sadece merdiven olması nedeniyle yolculuk etmek isteyen çocuklu aileler ile engelli vatandaşlar birilerinin yardımı ile merdivenleri aşmak zorunda kalıyor.

METROBÜSE BİNMEK İÇİN ÖNCE MERDİVENİ AŞMAK GEREKİYOR

İstanbul'un ilk sürücüsüz metro hattı olan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosunun açılmasıyla birlikte yolcu yoğunluğunun daha da fazlalaştığı Altunizade metrobüs durağında ne bir engelli rampası ne de asansör sistemi mevcut. Bu nedenle metro ile çok kolay bir şekilde Altunizade durağına gelen engelli ya da bebek arabalı aileler metrobüs durağına geçebilmek için adeta merdiven zulmü yaşıyor.

Yoğun bir durak olan Altunizade durağına sadece üst geçitten ulaşım sağlamak zorunda kalan bebek arabalı aileler ve engelli vatandaşlar ancak birilerinin yardımı sayesinde durağa ulaşabiliyor. Tekerlekli sandalye ile durağa gelen vatandaşlar 2-3 kişinin yardımı ile durağa taşınıyor.

Yeni Şafak

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret sonrası MSB'den Irak mesajı: Hazırız!
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!