Prof. Dr. Yusuf Şahin: İfade hürriyeti insanın yaşamasına bağlıdır

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, ifade özgürlüğünün kavşak bir hürriyet olduğunu, bu hürriyetin neşvünema bulmasının insanın yaşamasına bağlı olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Yusuf Şahin: İfade hürriyeti insanın yaşamasına bağlıdır
Prof. Dr. Yusuf Şahin: İfade hürriyeti insanın yaşamasına bağlıdır
GİRİŞ 02.08.2019 11:38 GÜNCELLEME 02.08.2019 11:56
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Anayasa Mahkemesi'nin, 2016 yılında yayınlanan bildiriye imza attıkları gerekçesiyle, hem adli, hem de idari olarak ceza alan kişilerce yapılan başvuru üzerine, imzacı kişilerin haklarının ihlal edildiğine dair karar verdiğini anımsatan Rektör Şahin, yazılı bir basın açıklaması yaptı.

 

 

Söz konusu bildirinin, Türkiye Cumhuriyeti'nin son 40 yıldır mücadele içinde olduğu terör örgütünün, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bazı şehirlerde yığınaklar yaptığı bir dönemde imzalandığını kaydeden ASÜ Rektörü, imzacıların, terörle mücadele eden Devleti katliam yapmakla suçladıklarını anımsattı.

Şahin, şöyle devam etti: ''İfade hürriyeti kavşak bir hürriyettir ve bu hürriyetin neşvünema bulması insanın yaşamasına bağlıdır. Amacı insanları öldürmek olan ve bunu 40 yıldır yapan; üstelik bu durumu sokaklara silah döşeyecek kadar ileri götürmüş olan bir terör örgütüyle mücadelede Devleti kıyım yapmakla, katliam yapmakla suçlamak, dünyanın hiçbir ülkesinde ifade hürriyeti olarak değerlendirilemez.'' 

 

 

İnsanın olmadığı yerde ifade hürriyetinin de olamayacağına dikkat çeken ASÜ Rektörü Prof. Şahin, açıklamasını şu şekilde tamamladı: ''Zaten bıçak sırtı alınmış Anayasa Mahkemesi kararının şehit ve gazilerimizin aziz hatırasını zedelediğine; ‘İnsanı yaşat ki, Devlet yaşasın!’ düsturuyla tarihte var olmuş milletimizi derinden yaraladığına inanıyoruz.''

 

YORUMLAR 4
  • omer 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın rektörümüze tamamen katılıyorum. Devleti katliam yapmakla suçlamak fikir hürriyeti olamaz
    Cevapla
  • Nail 4 yıl önce Şikayet Et
    Ağzına sağlık hocam bu yazıyı hdp nin gözünüe ve aym üyelerinin gözüne sokmak lazım
    Cevapla
  • Sabri Özdemir 4 yıl önce Şikayet Et
    Devletin yanında adilane bir tespitle yer alan sayın rektörümüzü kutluyorum.
    Cevapla
  • Serkan CAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Yaşa sağduyulu milliyetçi öğretmen
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"