Jandarma ve MİT'ten Suriye'de müthiş operasyon!

Jandarma ve MİT'in Suriye'nin kuzeyindeki Bab ilçe merkezinde DEAŞ terör örgütüne yönelik ortak operasyonunda 1 ton patlayıcı ele geçirildi. Suriye’de ve Türkiye’de birçok bombalı eylem yapmayı planlayan DEAŞ’lı teröristler yurt içine giremeden ve eylem yapma fırsatı bulamadan Suriye/El Bab’ta bomba düzenekleri ile birlikte yakalandı.

GİRİŞ 03.08.2019 15:17 GÜNCELLEME 03.08.2019 15:58
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Suriye/El Bab şehir merkezinde DEAŞ Terör Örgütünün bir bomba imalathanesinin bulunduğu bilgisi üzerine Jandarma İstihbarat birimleri ve MİT tarafından bugün,  söz konusu bomba imalathanesine, Jandarma Patlayıcı Madde Uzmanlarının nezaretinde  Yerel Güvenlik Güçleri ile birlikte operasyon düzenlendi.

 

 

OPERASYONDA 1 TON PATLAYISICI ELE GEÇİRİLDİ

Bomba imalathanesinde yapılan aramada;cep telefonu, telsiz, basma/baskıdan kurtulma, mekanik zamanlayıcı, kütleye duyarlı, sarsıntıya duyarlı ve elektronik kart ile patlatılma özelliği olan toplam 80 adet EYP düzeneği ve bu düzeneklerde kullanılan içinde dinamit lokumu ve fabrikasyon patlayıcıların da bulunduğu yaklaşık 1 ton patlayıcı ele geçirildi.

 

 

Ayrıca düzenlenen operasyon ile patlayıcı yapımında kullanılan  
(833) adet elektrikli fünye, (300) adet batarya ile (480) adet EYP düzeneği hazırlanabilecek diğer malzeme ve canlı bomba yelekleri bulundu. 

Ele geçirilen malzemelerin incelenmesi neticesinde; DEAŞ terör örgütünün bomba yapımında bilinen her türlü tekniği kullandığı ve yapılan operasyonla birçok büyük ve kanlı saldırının önlendiği bilgisi de alındı. 

YORUMLAR 28
  • İhsan 4 yıl önce Şikayet Et
    abd nin kurup kolladığı bir terör örgütü olan deaş ve pkk ya karşı tek savaşan Ordu bizim Ordumuzdur. Rabbim Onlarla olsun.
    Cevapla
  • Yunus Koyuncu 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ım ordumuzu Muzaffer eyle zaferler nasip eyle vatan hainlerine fırsat verme Allah'ım amiin
    Cevapla
  • maco dayi 4 yıl önce Şikayet Et
    Teslim almayin oldurun gitsin birde icerde beslemeyelim
    Cevapla
  • konyalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Demekki hırsız içeriden olmayınca kapı kilit tutuyormuş. Rabbim ülkemizde ne kadar hain varsa bir an önce açığa çıkarsın inş.
    Cevapla
  • Mizah 4 yıl önce Şikayet Et
    Yakalanan malzeme DAEŞ'le mücadele eden ABD yapımı ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?
EURO 2024'te görev yapacak hakemler belli oldu! Türkiye'den tek hakem...