Göçmenlere Türkiye’de yaşama rehberi

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü sayıları 4 milyonu bulan Suriyeliler ve diğer yabancı uyruklular için Türkiye’deki örf ve adetler ile uyacakları toplumsal kuralları anlatan bir rehber hazırlıyor. Rehberde Türkiye’deki yazılı ve yazılı olmayan kurallarla ilgili bilgiler bulunacak. Böylece yabancılar, kendi kültürlerinde çok sıradan olan bir davranışın Türkiye’de hoş karşılanmayacağının farkına varacak.

Göçmenlere Türkiye’de yaşama rehberi
Göçmenlere Türkiye’de yaşama rehberi
GİRİŞ 04.08.2019 07:08 GÜNCELLEME 04.08.2019 07:08
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, çeşitli nedenlerle Türkiye'ye gelen ve ülkemizde yaşamını sürdüren yabancılar için yaşam rehberi hazırlıyor. Çalışma, farklı kültürlerde yetişerek Türkiye’de yaşamaya başlayan yabancıların, Türkiye’deki kültür ve günlük yaşama uyum sağlamaları açısından rehber olacak. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma tamamlandıktan sonra Türkiye’de bulunan yabancılara dağıtılacak.

 

 

YAZILI VE ÖRFİ KURALLAR

Rehberde, özellikle Türkiye’de gündelik yaşamda dikkat edilecek başlıklar bulunacak. Türkiye’deki yazılı ve yazılı olmayan kurallar yabancılara anlatılacak. Türkiye’deki kültürel yaşam ve toplumsal yaşam kuraları anlatılacak. Türk halkının örf ve geleneklerine de bu rehberde yer verilecek. Böylelikle yabancıların kendi kültürlerinde çok sıradan olan bir davranışın Türkiye’de hoş karşılanmayabileceği vurgulanacak.

 

 

YASAL STATÜLERİ ANLATILACAK

Rehberde, yabancıların kendi durumlarına ilişkin bilgiler de verilecek, kayıt işlemlerini nasıl yaptıracakları ve yasal statüleri anlatılacak. Yabancılara seyahat, barınma eğitim ve sağlık hizmetlerinden nasıl yararlanacağı da rehberde özetlenecek. Yabancıların bir sıkıntı yaşmaları durumunda hangi kurumlarına nasıl başvuracakları da burada anlatılacak. Farklı dillerde hazırlanacak olan rehber aynı zamanda dijital ortamda da yer alacak.

Yenişafak

YORUMLAR 7
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz referandum yapılsın istiyoruz... millet karar versin ...
    Cevapla
  • Atakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Göndermeyi değil ülkemize entegre etmeye çalışması yav suriyelileri anladık afrikalı Afgan bangladeş pakistan bilumum afrikalıları özellikle ermenileri kulaklarından tutup sınırdışı edin
    Cevapla
  • Öfke 4 yıl önce Şikayet Et
    Bugüne kadar nerdeydiniz. Mahalle de alt üs yan komşuları rahatsız etmemeyi de öğretin. Evde topuklu terlik giyip sabahın köründe temizliğe kalkmasınlar, onlarda çoluk çocuk çok evde koşup durmasınlar.
    Cevapla
  • baybars 4 yıl önce Şikayet Et
    gönderin kardeşim bunları yarın başımıza bela olacak toprak isteyecekler. kimse bunu anlamıyor özalın zamanında gelenleri şimdi pkk ypg oldular bunlarda bu benseri bir grup olurlar dışardan destek aldımı tamam bunu göremiyorler mı
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    açın kapıları gitsinler avrupaya niye kendi düzenimize alıştırmaya çalışıyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi