RTÜK Başkanı tartışmalara noktayı koydu! Çarpıcı gerçeği açıkladı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmelik ile önemli bir boşluğun doldurulduğunu belirtti. Şahin, yapılan araştırmaya göre de vatandaşların yüzde 70,4'ünün internet üzerinden yayın yapan platformların da denetlenmesini desteklediğini açıkladı.

RTÜK Başkanı tartışmalara noktayı koydu! Çarpıcı gerçeği açıkladı
RTÜK Başkanı tartışmalara noktayı koydu! Çarpıcı gerçeği açıkladı
GİRİŞ 04.08.2019 12:44 GÜNCELLEME 04.08.2019 12:59
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Yeni çıkan yönetmelikle, RTÜK'e denetleme yetkisi verildi. Netflix, PuhuTV ve Blu TV gibi platformların RTÜK'ten yayın lisansı alması gerekecek. Lisans alındıktan sonra RTÜK denetimi devam edecek. 

 

 

VATANDAŞIN YÜZDE 70,4'Ü 'DENETLESİN' DİYOR

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, İzleyici Eğilimleri Araştırması 2018 verilerine göre, vatandaşların yüzde 70,4'ünün internet üzerinden yayın yapan platformların denetlenmesi gerektiğini düşündüğünü, "Denetim olmasın" diyenlerin oranının yüzde 13 olduğunu bildirdi. 

 

 

Aynı araştırmada, internet üzerinden yayın yapan bazı platformlara üyeliği olanların görüşlerine de yer verildiğine değinen Şahin, bunlardan birine üye olan ve yayınları takip edenlerin yüzde 65,9'unun bu platformlarda denetim olması, yüzde 29,5’inin de denetim olmamasını istediğini söyledi. 

'ÜLKEMİZ PEK ÇOK AVRUPA ÜLKESİNİ GERİDE BIRAKTI'

Şahin, "Birçok ülkede internet yayın içeriklerinin denetlenmesi ve içerik üreticilerinin lisanslanmasına yönelik çalışmalar mevcuttur. Ülkemiz, internet yayıncılık alanına ilişkin hayata geçirdiği demokratik düzenlemesiyle pek çok Avrupa ülkesini geride bıraktı." ifadesini kullandı.

YORUMLAR 60
  • Alperen 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünyadaki tüm ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de kanunlar ve kurallar var ve bu kanunlar herkesi bağlar. Bu ülkeden para kazanan kim, hangi mecra da olursa olsun kanunlara uyması sağlanmalı.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    paralı olanlara zaten parası olan erişebiliyor herkes erişemiyor. Para veriyosam bi kısıtlama olmamalı zaten bu kadar pahalıyken bide kısıtlanması hoş değil. Bi salın ya
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Her dizide ya bi tecavüz ya bi kadın üstüne bosanma aile içi başkaldırışlar cocuklar uyuşturucu silah uçkur yarı çıplak kadın eksik degil ayrılmış kadın yeter milletin psikolojisini bozdunuz RTÜK çalış yetkin degil sende aile sosyal politikalar calış her akşam gençler zehirleniyor
    Cevapla
  • Dtsçs 4 yıl önce Şikayet Et
    Seyretme o zaman
    Cevapla
  • Kemal 4 yıl önce Şikayet Et
    sizene kardeşim millet istediğini izler. Parası ile değil mi. Devlet alacağı vergiye baksın ...
    Cevapla
  • Momedo 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizene diyipte yapılan ahlaksızca programlara sessiz kalamayız ama devlet bununla ilgilenmiyor hakkıyla. Tabi sende haklısın devlet vergisine bakar.
    Cevapla
  • Cengaver 4 yıl önce Şikayet Et
    Sunal kardeşim netflix izleyen adam senin çukurunu survivorunu izlememek için netflixe yönelmiştir emin ol
    Cevapla
  • Sunal 4 yıl önce Şikayet Et
    Eminim ki en sevdiğin diziler çukur, eşkiya ve en sevdiğin yarışma survivordur, beyin ölümün eşiğinde bir hayat. Doğru dürüst işinde yoktur senin yüzde yüz.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Çukur sıfırbir gibi dizler yasaklansın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak