'İmam hatipliler dünyada Türkiye'yi temsile edecek'

YKS sonuçlarında başarısı dikkat çeken İmam Hatip Liseleriyle ilgili konuşan ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Kamber Çal, "Türkiye'de artık imam hatipliler ortalamada başarıyı yakaladı" dedi. Çal, "Türkiye'yi dünya ölçeğinde temsil eden çok başarılı nesiller yetiştireceğimize yürekten inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

'İmam hatipliler dünyada Türkiye'yi temsile edecek'
'İmam hatipliler dünyada Türkiye'yi temsile edecek'
GİRİŞ 04.08.2019 18:09 GÜNCELLEME 04.08.2019 18:09
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Kamber Çal, "Artık sadece birkaç okuldan başarılı öğrencilerimiz çıkmıyor, Türkiye'nin her bölgesinden çıkıyor. YKS'de ilk bindeki 130 öğrencimiz Türkiye'nin 31 ayrı okulundan geldi. Türkiye'de artık imam hatipliler ortalamada başarıyı yakaladı" dedi.

Çal, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) imam hatipli öğrencilerin başarıya imza attığını, bunun da camiayı çok onurlandırdığını söyledi.

İmam hatip okullarının artık her alana öğrenci yetiştiren ve her alana öğrenci gönderen okullar statüsünde olduğunu belirten Çal, "İmam hatip okulları sadece ilahiyata öğrenci gönderen okullar değil. Öğrenci ortalamasının yüzde 14'ünü teşkil eden imam hatip camiası her zaman olduğu gibi bundan sonraki dönemde de hayata, topluma sorumluluk sahibi, dindar kendi mesleğini en güzel yapma gayreti içerisinde olan öğrenciler yetiştirecek. YKS'de öğrencilerimizin başarısı da bunun bir göstergesi." diye konuştu.

"En güzel şekilde devam edecekler"

Çal, imam hatip okullarından mezun olan öğrencilerin hayatın her alanında yaptığı işi en güzel şekilde yapmaya devam edeceğini dile getirerek, şöyle devam etti: 

"Biz önümüzdeki dönemlerde imam hatip okullarımızdan çok daha ümitliyiz. Hedef '2020' diyoruz. Çünkü 2020'de özellikle de proje okullarımız mezun verecek ve önümüzdeki yıl imam hatiplilerin başarısının katlanarak büyüdüğünü göreceğiz. Biz imam hatip camiası olarak eğitimde yaptığımız çalışmalar ve öğrencilerimizin eğitim öğretimde ortaya koyduğu performansla anılmak istiyoruz. Bu toplumun gerçek evlatları olarak, bu topluma hizmet veren bu topluma öğrenci yetiştiren kurumlar olarak büyük mutluluk içerisindeyiz. Önümüzdeki dönem inşallah imam hatiplilerimizin başarılarının ileriye yönelik gelişerek daha da arttığını göreceğiz. Türkiye'yi dünya ölçeğinde temsil eden çok başarılı nesiller yetiştireceğimize yürekten inanıyoruz."

"İlk binde 130 bin öğrencimiz var"

Bu yıl YKS'de imam hatipli öğrencilerden birinin Türkiye ikincisi olduğunu vurgulayan Çal, "İlk bin içerisinde 130 öğrencimiz var. İlk yüzde ise 17 öğrencimiz var. Bu öğrencilerimiz Türkiye'nin her alanından. Bu çok önemli bir şey. Artık sadece birkaç okuldan başarılı öğrencilerimiz çıkmıyor, Türkiye'nin her bölgesinden çıkıyor. İlk bindeki 130 öğrencimiz Türkiye'nin 31 ayrı okulundan geldiler." değerlendirmesinde bulundu.

"Katsayı zulmü kalktı, herkes eşit şekilde mücadele veriyor"

Kamber Çal, geçmişte uygulanan katsayı sisteminin bir zulüm olduğunu belirtti.
Katsayı uygulamasıyla öğrencilerin eşit şekilde mücadele etmediğini hatırlatan Çal, "Öğrencilerimizin eşit şekilde mücadele etmesi gerekiyordu. Katsayı kalktıktan sonra başarılı olan, işine ve dersine odaklanan gerçekten performanslı şekilde çalışan öğrencilerimizin başarısı YKS'de ispattır. Dolayısıyla katsayı zulmü kalktı, herkes eşit şekilde mücadele veriyor. Bu çerçevede imam hatip öğrencilerimiz de başarılı oluyorlar." ifadelerini kullandı.

Çal, sözlerini şöyle tamamladı: 

"İmam hatip okullarımız Türkiye'de, özellikle gelecekte Türkiye'nin dünya ölçeğinde değer üretmesi, Türkiye'nin dünya ölçeğinde temsil edilebilmesi, Türkiye'nin birçok alanında başarılı olarak kendisini gösterebilmesi için geleceğin nesillerini yetiştiriyor. Biz bu inançla ve bu idealle imam hatipli öğrencilerimizi yetiştirmeye gayret gösteriyoruz. İnşallah önümüzdeki dönem de imam hatiplilerimiz Türkiye'yi dünya ölçeğinde temsil edecek geleceğin nesilleri olacaklar. İmam hatipliler sadece başarılarıyla eğitim dünyasında ortaya koydukları performansla anılacaklar."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • halil ibrahim 4 yıl önce Şikayet Et
    maşaALLAH ALLAHIM Artırsın sayılarını
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi
Japon deprem uzmanından yeni uyarı! 'Asıl fay daha kırılmadı'