Bursalı minik Zeynep için Erdoğan talimat verdi

Dünyada çok az rastlanan bir hastalığa yakalanan ve gerekli ilaçları alamazsa yaşama şansı olmayan 5 yaşındaki Zeynep Sargın'a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan müjdeli haber geldi.

Bursalı minik Zeynep için Erdoğan talimat verdi
Bursalı minik Zeynep için Erdoğan talimat verdi
GİRİŞ 05.08.2019 11:54 GÜNCELLEME 05.08.2019 11:54
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Halk arasında "beyincik erimesi" olarak bilinen NCL hastası Bursalı Zeynep Sargın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın il teşkilatlarıyla bir araya geldiği yemek sırasında görüştü. Bursa milletvekillerinin aracı olması sonrası babası Selçuk Sargın ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, küçük Zeynep'le yakından ilgilenirken babasından hastalığının son durumuyla ilgili bilgi de aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeynep'in yaşaması için sürekli alması gereken pahalı ilaçların temin edilmesi için yanındaki yetkililere talimat vererek, "Zeynep kızımızın yaşaması için ne gerekiyorsa yapın. İlaçlarını hemen temin edin" dedi.

TÜRKİYE'DE SADECE 7 KİŞİDE 

NCL hastalığı, Türkiye'de 70 kişide görülürken, TİP2 türü ise sadece 7 kişide bulunuyor. Zeynep, hastalığı daha fazla ilerlemeden, ayda 2 defa alması gereken ve değeri 150 bin TL olan ilacı beklerken Sargın ailesi, Sağlık Bakanlığı onayından geçen ancak SGK ödemesi kapsamına henüz alınmayan 'Brineura Cerliponase Alfa' adlı ilacın maliyetini kendi imkanları ile karşılayamadığı için valilik onayıyla "Zeynep yaşamak için desteğinizi bekliyor" şeklinde bir yardım kampanyası başlatmıştı.

YORUMLAR 3
  • Ayaz99 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah bütün yavrularımıza ve hastalara acil şifalar ihsan eylesin.
    Cevapla
  • pusula 4 yıl önce Şikayet Et
    peki sesini duyuramayan zeynep ler ne yapsın?
    Cevapla
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    girmeye çalıştığımız avrupa birliğinde sağlık konusunda kimse kimsenin gözünün yaşına bakmaz. Allah devletimizi baki kılsın. Hayırlı devlet adamları nasip etsin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!