Esra Elönü’nün sunumuyla ekrana gelen Arafta Sorular’ın bu haftaki konukları Prof. Dr. Yasin Aktay, İman Bedir, Suriyeli sığınmacı Ahmet Hamou, Ayşe Emur ve Sanatçı İkbal Gürpınar oldu.

Toplumda Suriyelilere karşı oluşan ırkçı davranışların konuşulduğu programda duygusal anlar yaşandı. Türkiye’ye sığınan mültecilere yardım eden Ayşe Emur’un, Prof. Dr. Yasin Aktay’a ulaştıktan sonra yaşadıkları konuşuldu. Ayşe Emur, oturduğu mahallede aile gibi olduğu Suriyeli komşusunun, maruz kaldığı olumsuzları anlattı. Emur, Suriyeliler hakkında doğru olmayan haberler yayıldığını ve bu durumun toplumdaki insanların önyargıyla yaklaşmasına neden olduğunu izleyicilerle paylaştı.

Suriyeli aile için para toplayan Emur, beş çocukla yıkık dökük bir evde yaşamak zorunda kalan komşusunun evini tadilat yaptırdığını anlattı. Ayrıca Emur, Suriyelilere her ay yüklü miktarda maaş verildiği, birçok hizmetten ücretsiz yararlandıkları bilgisinin yalan olduğundan söz etti.  Ayşe Emur’un, hiçbir karşılık beklemeden yaptığı iyilikler, program konuklarını gözyaşlarına boğdu.

"Başkası için ağlayabilenler"

Yasin Aktay da Ayşe Emur’u tanıdıktan sonra, "Başkası için ağlayabilenler" başlıklı köşe yazısını yazdığını anlattı. Ayrıca sosyal medyada Suriyelilere yönelik yalan yanlış bilgileri paylaşanların sahte ve FETÖ’cü hesaplar olduğundan bahsetti.

Küçük kızın masum isteği…

Programda ayrıca 1982 Hama Katliamı Mültecisi İman Bedir, bir ramazan gününde, sığınmacı kampında yaşadığı yürek burkan anısını anlattı. Üç bin kişinin barındığı kampta bir kız çocuğunun yemek yemediğini gören Bedir, nedenini sorar. Kız çocuğu kendi ülkesinde severek yediği kabak dolmasını çok özlediğini söyler. İman Bedir, küçük kızın isteğini yerine getiremediğine çok üzülür. O günden beri kabak dolması yapmadığını ve yemediğini söyleyen İman Bedir, insanları Suriyelilerle empati yapmaya davet etti.             

Esra Elönü’nün sunduğu Araf’ta Sorular her Pazar akşamı Ülke TV’de ekrana geliyor.

Yorumlar 8 Yorum Var
  • Erkan 06.08.2019 02:54
    Allah bizlere iman nasip eylesin. Fetöcülerin propagandası var . Ensar demek nedir bilemedik . Allah sonumuzu hayr eylesin
  • Insan........ 06.08.2019 02:02
    Yahu Allah'ın arzında benim yerin gidin diyenin imanından şüphe ederim.var olan imanındansa hayır geleceğini sanmam.yeryuzundekilere merhamet eşinki size de merhamet edilsin.velev ki devlet veriyor.benim eşim memur.benden kesip veriyorsa helal olsun.ya siz açlık soğuk,kimsesizlik gormediniz herhalde ki bu kadar vicdansizsiniz
  • Eyüp Goksel 05.08.2019 23:49
    Yardım ederseniz kaybınız olmaz, aksine her iki dünyanızda kazanırsınız. Sadaka belayı onler hastalarınız varsa sıfaya kavusur. Kalbinize huzur gelir kabir azabı görmezsiniz.
  • Hepimiz Suriyeliyiz 05.08.2019 20:08
    Zafer Gülten isimli arkadaş. Sen yalan konuşuyorsun. Hepsi 5-10 çocuklu ne demek ? Sallama edebli ol yalancı olma. Senin gördüğün belki 3 belki 4 ailenin aynı evi paylaşan çoçukları. Kimisin anası kimisin babası kimisinin de her ikisi ölmüş ya da Esed katletmiş. Burada algıya oynama git sahnede kıvırt .
  • zafergülten 05.08.2019 19:26
    devlet yardım etmiyors hepsi 5-10 çocuklu bu kimseler nasıl geçiniyor peki.
Daha fazla yorum görüntüle