Erdoğan'dan operasyon sinyali: Farklı bir aşamaya geçireceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat'ın Doğu'suna yapılması planlanan operasyonla ilgili, "Süreci çok yakında farklı bir aşamaya geçireceğiz" sözleriyle net bir mesaj verdi.

GİRİŞ 06.08.2019 13:06 GÜNCELLEME 06.08.2019 13:42
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 11. Büyükelçiler Konferansı'nda önemli açıklamalarda bulundu..

İşte Başkan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Değerli arkadaşlar, dünyamız diplomaside de büyük bir dönüşümden geçiyor. Eski dönemin kalıplarıyla günümüzü değerlendirmek artık mümkün değildir. Devletlerin zamanın ruhunu iyi okuması ve buna göre politikalar belirlemesi gerekiyor.Bu değişim öngörülmezliği artırmakta, karar alıcılar bakımından yeni riskleri beraberinde getirmektedir. Sistemden ziyade sistemsizlikle karşı karşıya kaldığımızı söylemek zorundayız. Son günlerde uluslararası gündemi meşgul eden ticaret savaşlarını da bu sistemsizliğin bir parçası olarak görüyorum. Suriye'de Libya'da Yemen'de Myanmar'da çocuklar ölmeye devam ediyorsa burada sistem sorunu var demektir. Böyle bir çağda hiç kimse başkasından bana ne deme lüksüne sahip değildir. Vicdanı olmayanın ne ahlakı ne kutsalı ne de tutarlılığı olur.


KOLAYIN DEĞİL ZORUN TARAFINDAYIZ

 

Biz kolayın değil zorun tarafındayız hadiselerin içinde yer alan onları yönlendiren aktörler olmalıyız. Türkiye bölgesinin barış ve huzuru için de inisiyatif almak zorundadır. Gerektiğinde diyalog ile yumuşak güç unsurları ile zorlayıcı diplomasi araçlarıyla gerekirse fiili güç kullanarak milli menfaatlerimizi savunacağız.

ABD'DEN MÜTTEFİKE YARAŞIR ADIMLAR ATMASINI BEKLİYORUZ

60 yılı aşkın NATO üyeliğimizi güvenlik politikamızın ana sütunu olarak görüyoruz. NATO müttefikimiz ve stratejik ortağımız ABD'den de bu çerçevede gerçek bir müttefike yaraşır adımlar atmasını bekliyoruz. Angajman ve diyalogda ısrarcı olduk. Türkiye müttefikleri olmadan milli bekasına yönelik her türlü tehdidi bertaraf etme hakkına sahiptir. '

FARKLI BİR AŞAMAYA GEÇECEĞİZ
Güney sınırımızda büyüyen müttefiklerimizin ağır silahları ile büyütülen bu yapı ortadan kalkmadıkça Türkiye kendisi emniyette hissedemez. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatları ile başlattığımız süreci inşallah çok yakında farklı bir aşamaya geçireceğiz.

ÖNCE TÜRKİYE'Yİ KAZANMALILAR

S-400'lerin NATO'ya ve F-35'lere zarar vereceğine dair hiçbir somut veri yoktur. Kimse kimseyi aldatmasın. Amerika'dan, gerek FETÖ elebaşılarının ülkemize iadesi gerek PKK/YPG terör örgütünün silahlandırılmasına son verilmesi konularında net adımlar bekliyoruz. Musul ve Basra'daki başkonsolosluklarımızı yakında yeniden açacağız. AB küresel aktör olmak istiyorsa öncelikle Türkiye'yi kazanmalıdır. Türkiye'nin üyeliği birkaç ülkenin ihtirasına kurban edilmemelidir..

TÜRKAKIM PROJESİNDE SONA DOĞRU
Rusya ile hem Suriye'de hem de ticaretten enerjiye çok geniş bir yelpazede yakın işbirliği içerisindeyiz. Türk Akımı projesinde artık sona geldik. Akkuyu Santral projesi de planlandığı gibi yürüyor. Soçi mütabakatıyla İdlib'de büyük bir insani trajedinin önüne geçti. Anayasa komitesi kurulma çalışmaları tamamlanmak üzeredir.

IRAK TÜRKMENLERİNE SELAMLAR OLSUN
Komşumuz Irak'ın barış ve huzuruna da büyük önem veriyoruz. Irak'ın toprak bütünlüğü ve istikrarına verdiğimiz önemi, sadece sözle değil, eylemlerimizle de açıkça ortaya koyduk. Buradan Irak Türkmenlerine selamlarımı iletiyor, Türkiye olarak daima yanlarında olacağımızı belirtmek istiyorum.

PKK denilen çıban başını Irak topraklarından koparıp atmakta kararlıyız.

.

Ayrıntılar geliyor...

 

 

 

YORUMLAR 29
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah Erdoğanın yardımcısı olsun. Allah hain münafıkları da kahretsin.
    Cevapla
  • sarp 4 yıl önce Şikayet Et
    girmeden önce S400 lerimizi kurmalıyız.
    Cevapla
  • yorumcu 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis derslerini verecektir
    Cevapla
  • yorumcu 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis adamsın
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Şeytaniler, 15 Tem.da Afrin’den Türkiye’ye akacak binlerce teröristi kovalamak bahanesiyle Akdeniz'de bekletilen savaş gemileri 37. paralelin güneyinde kalan Akdeniz’deki bütün şehirlerimizi vatandaşlarının güvenliği vs. için işgale hazırdı. TÜRKİYE’Yİ AKDENİZ'DEN TAMAMEN ÇIKARIP 37. paralelin kuzeyine iteceklerdi. Sonra bu koridoru kullanıp Erbil’den İran’ı vuracaklar ve koridoru Akdeniz'den Çin sınırına kadar uzatacaklardı. Koridorun güneyi, başkenti Kudüs olan SION devletinin hakimiyetinde olacak. Dünyanın güçlü milletleri olan Avrupalılar, Türkler, Ruslar, Çinliler ve Koreliler 36-37. paraleller arası KUZEY SETTİ KORİDORU ile dünyanın güneyinden ayrılacaktı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şampiyon hoca Arda Güler'e talip oldu! Real Madrid de sıcak bakıyor
Bilet alıp binemeyen Türk kimdi? İşte Titanik ile ilgili daha önce bilmediğiniz 45 sır!