Kağıthane'de zihinsel engelli olduğuna dair raporu bulunan bir kişi girdiği camiyi kundakladı. O anlar kameralara yansırken, gözaltına alınan kişi savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Olay geçen Cumartesi Çağlayan Mahallesi, Taş Ocağı Caddesi'nde meydana geldi. Cadde üzerinde bulunan camiye gelen 19 yaşındaki Mehmet B. elindeki çakmakla caminin perdelerini tutuşturdu. Mehmet B. daha sonra camiden ayrıldı. Camide hasar oluşurken, Mehmet B.'nin perdeleri tutuşturması caminin güvenlik kameralarına yansıdı. 

Çalışma başlatan polis ekipleri Mehmet B.'yi pazartesi günü saat 23.00 sıralarında Harmantepe Mahallesi'nde bulunan evinde yakalayarak, gözaltına aldı. Mehmet B.'nin "hafif düzeyde zihinsel yetersizlik" tanısıyla yüzde 50 oranında engelli raporu olduğu belirlendi. Mehmet B. hakkında "İbadethane ve mezarlıklara zarar verme" suçundan adli işlem yapıldı. Mehmet B. savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Yorumlar 8 Yorum Var
  • Hamza 07.08.2019 00:18
    Camiye girip eline çakmak alıp camiyi yakacak ve ordan kaçacak bumu deli şeriata göre değil cezası belli
  • Sazan avı 07.08.2019 00:05
    Deli meli kırın ellerini
  • ali 06.08.2019 15:44
    samsun akıl hastanesine gönderin akıllanır bi daha çakmağı eline bile almaz
  • Gara çocuk 06.08.2019 15:34
    devlet delisine sahip çıkamamış ,o da gidip camiyi yakmış. devlet alıp tımar edeceği yerde salıvermiş. bu nasıl iş len...
  • Molla Kasım 06.08.2019 15:21
    Bu işler bukadar kolay olmamlı, gerçekten zihinsel engelli ise başkalarına ve kendine zarar vermeyecek bir yerde tedavi edilmeli. Yok keyfinden yapıyorsa , çalıştırılıp verdiği zararı tanzim etmesi sağlanmalı. Bakalım bir daha zarar veriyormu. Evleri arablarıda yakar bu vatandaş.
Daha fazla yorum görüntüle