İnsan Vakfı'ndan tabakta kurban eti

İnsan Vakfı, bir ilke imza atıyor. Bu kurban bayramında kurban etlerini kasap titizliği ile kuşbaşı, pirzola ve haşlamalık olarak hazırlayıp ihtiyaç sahiplerine sunuyor.

İnsan Vakfı'ndan tabakta kurban eti
İnsan Vakfı'ndan tabakta kurban eti
GİRİŞ 06.08.2019 23:10 GÜNCELLEME 06.08.2019 23:10

2019 yılı kurban organizasyonu ile ilgili açıklama yapan İnsan Vakfı Genel Başkanı Sinan Aktaş şunları söyledi:  “İnsan Vakfı bu yıl 9 ülkede kurban kesim organizasyonu yapıyor. Bu 9 ülkenin hepsi, daha önceden bir şekilde dokunduğumuz, okul, yetimhane, medrese gibi kalıcı işler yaptığımız ve hala yardım ve kalkındırma faaliyetlerimizi sürdüğümüz ülkeler. 

İnsan Vakfı ülkemizde yıl içinde binlerce öğrenciye eğitim, burs ve muhtelif yardımlarda bulunuyor. Kestiğimiz kurban etlerinin bir kısmı öğrenci yurtlarımızda ve Kur’an Kurslarımızda kalan öğrenciler için kullanılıyor. Bir kısmı da ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor. 

Vakfımız yıl içinde bağışlanan adak, akika ve şükür kurbanı etlerini imkanlar ölçüsünde tek tek işleyerek kuşbaşı, pirzola, kıyma, haşlamalık gibi hazırlayıp tabaklayarak ve üzerine etiketini yapıştırarak ihtiyaç sahibi aileye ulaştırıyor. Kasaptan et alamayan ailelere kurban etinin hangi kısmını nasıl değerlendireceğini  anlatmış oluyoruz böylece. Bu şekilde işlerini kolaylaştırıyoruz. Yıl içinde bunu yapmak kolay. Kurban bayramı gibi yüzlerce, binlerce hisse kurbanın sınırlı bir sürede kesildiği bir zamanda bunu yapmak çok zor ama biz başaracağız Allah’ın izniyle. Tüm hazırlıklarımızı yaptık, tedbirlerimizi aldık. Kasaplarımız kurban etlerini titizlikle ayırarak kuşbaşı, pirzola, haşlamalık olarak hazırlayacak, tabaklarda paketleyip üzerine etiketini yapıştıracaklar. Personelimiz ve gönüllülerimiz de hızla bu paketleri ihtiyaç sahibi ailelere dağıtacaklar. 

İnsan Vakfı’nın kurban hisse bedelleri bu yıl şöyle; Türkiye 1.100 TL, Mozambik, Uganda, Afganistan, Mora 650 TL, Suriye ve Yemen 1.000 TL, Filistin 1.800 TL.

Türkiye’de ve Afrika’da ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere hayırseverlerin kurban bağışlarını bekliyoruz. Hayırseverler ayrıntılı bilgi ve bağış için www.insanvakfi.org.tr  adresini ziyaret edebilirler.
 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!