Türk polisi yakaladı! Fransızlar övgüler yağdırdı

Fransa’nın kırmızı bültenle aradığı DEAŞ üyesi 3 Fransız kadın, Kilis yakınlarında Türk polisinin takibiyle yakalandı. Fransız gazeteleri Türkiye’ye övgüler yağdırdı

Türk polisi yakaladı! Fransızlar övgüler yağdırdı
Türk polisi yakaladı! Fransızlar övgüler yağdırdı
GİRİŞ 07.08.2019 09:39 GÜNCELLEME 07.08.2019 09:39
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Fırat Kalkanı Harekâtı ile terörden arındırılan Suriye'nin Halep iline bağlı Azez kasabasında görevli Türk istihbarat birimleri, DEAŞ terör örgütü üyesi 3 kadının, 9 çocukla birlikte yasadışı yollarla Türkiye'ye geçmeye çalıştığı bilgisine ulaştı.

 

 

Bunun üzerine soruşturma başlatan güvenlik güçleri, grubu Türkiye sınırı yakınlarında Kilis Emniyet Müdürlüğü'nün de desteğiyle gözaltına aldı. Fransız uyruklu Jennifer Clain'in (28) 2013'te, Mayalen Duhart (36) ile Christine Allain'in (61) de 2014'te Suriye'ye giderek DEAŞ'a katıldığı, Fransa tarafından kırmızı bültenle arandıkları ortaya çıktı.

Terör örgütü üyelerinden Jennifer Clain'in eşi Kevin Gonot'un (33) Irak'ta yargılanarak idam edildiği, Christine Allain'in eşi Stephane Gonot'un Kasım 2015'te düzenlenen hava saldırısında, Mayalen Duhart'ın eşi Thomas Collange'nın (37) ise Suriye'deki bir çatışmada öldürüldüğü belirlendi.

 

 

Jennifer Clain'in dayısı Jean Michael Clain'ın da DEAŞ içinde Fransa ile ilgili medya-propaganda biriminde yer aldığı, terör örgütün 13 Kasım 2015'te Paris'teki Bataclan Konser Salonu'nda gerçekleştirdiği katliamı üstlendiği ve multimedya mesajının seslendirmesini yaptığı ortaya çıktı.

YORUMLAR 14
  • AliŞim 4 yıl önce Şikayet Et
    Sanırsın Fransızlar imana gelmiş...
    Cevapla
  • deli..dolu 4 yıl önce Şikayet Et
    sakın yakaladığınız teröristleri Fransa,ya vermeyin aklımızı kullanalım çünkü Fransa,da Ülkemiz,de terör eylemelerine karışmış teröristleri isteyelim onlar verirse bizlerde verelim zaten bu batı Avrupa teröristleri bizlere karşı kullandılar bizde aynısını yapalım Rahmetli eski mit müşteşarı Mahir Kaynak amca beyy,in dediği gibi senin ülkene kim terör ihraç ediyorsa sende onların ülkesine terör ihraç edeceksin diyor..,,
    Cevapla
  • Taskan 4 yıl önce Şikayet Et
    Sınırdan kimler giriyor anlayın artık Suriyeli ya da Afgan ya da Pakistanlı istemiyoruz.
    Cevapla
  • Orhan38 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar fransizlar kafan iyi mi..?
    Cevapla
  • samimi 4 yıl önce Şikayet Et
    fransanin lawrensleri
    Cevapla
  • Mono 4 yıl önce Şikayet Et
    Boşuna yakalıyor bizimkiler hatta bütün teröristleri Fransa'ya göndermeleri lazım biraz nefes alalım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor