AFAD 38 bin olaydan veri toplayarak ARAS'ı kurdu

AFAD, afet ve tehlikelere karşı hızlı ve doğruya en yakın rapor hazırlanması için Afet Risk Azaltma Sistemi'ni kurdu. Afet öncesi tehlike ve risklerin bilimsel ve gerçeğe en yakın belirlenmesi ile bu risklere karşı gerekli tedbirlerin daha hızlı alınması sağlanıyor.

AFAD 38 bin olaydan veri toplayarak ARAS'ı kurdu
AFAD 38 bin olaydan veri toplayarak ARAS'ı kurdu
GİRİŞ 07.08.2019 11:20 GÜNCELLEME 07.08.2019 11:20

AFAD, afet duyarlılık ve tehlike haritalarının daha kolay ve hızlı bir şekilde, doğruya en yakın olarak hazırlanması, aynı platformda tutulması ve paylaşılması amacıyla Afet Risk Azaltma Sistemi’ni (ARAS) kurdu. 

ARAS; 309 teknik personelin araziden topladığı 33 bin 495 heyelan, 4 bin 544 kaya düşmesi, 836 çığ envanterinden 9 farklı istatiksel modelini kullanarak Duyarlılık ve Tehlike Haritaları, tehlikeli madde taşımacılığı için ise Risk Haritaları oluşturulabiliyor.

Afet öncesi tehlike ve risklerin bilimsel ve gerçeğe en yakın belirlenmesi ile bu risklere karşı gerekli tedbirlerin daha hızlı alınması sağlanıyor.

BİLGİYE HIZLI ULAŞIM

Sistem, yerel ve ulusal ölçekli planlarda kullanılacak olan tehlike ve risk haritalarının ilgili kurum ve kuruluşlar ile paylaşılabilecek şekilde tasarlandı. Sistem üzerinden istenilen konumdaki afet verileri güncel olarak alınabiliyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den çok sert yanıt: Senin 'DEM'leneceğin belliydi! Açık açık uyardı
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”