Cuma mesajları 13 Eylül 2019! Sevdiklerinize özel en güzel Cuma mesajları!

En özel Cuma mesajlarını sizler için derledik. Müslümanların en önemli günlerinden biri olan Cuma günün sevincini ve heyecanını sevdikleriniz ile paylaşabilmek için haberimizde en anlamlı Cuma mesajlarına ulaşabilirsiniz. İşte en özel, en anlamlı, en güzel resimli Cuma mesajları...

Cuma mesajları 13 Eylül 2019! Sevdiklerinize özel en güzel Cuma mesajları!
Cuma mesajları 13 Eylül 2019! Sevdiklerinize özel en güzel Cuma mesajları!
GİRİŞ 13.09.2019 16:17 GÜNCELLEME 13.09.2019 16:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Müslüman aleminin en önemli günlerinden biri olan Cuma gününe özel mesajları sizler için derledik. Cuma günün faziletlerinden faydalanmak için Cuma gününe özel ilgi gösterilen Müslümanlar, bir yandan da sevdiklerine WhatsApp ve sosyal medya gibi platformlardan en güzel Cuma mesajlarını göndererek heyecan duygularını birbiri ile paylaşıyor. İşte haber7.com olarak sizler için derlediğimiz Cuma mesajları...

 

 

EN GÜZEL RESİMLİ CUMA MESAJLARI

-Ey Rabbim! Dinimizden dolayı bizi zillete düşürmeye çaba sarf edenlere fırsat verme. Bizleri İslamın yolundan ayırma. Amin..Hayırlı cumalar

"Bildirdiğin ve yaydığın o büyük Kur'an-ı Kerim'i, kalbimizin baharı, gönlümüzün nuru, sıkıntımızın ilacı yap... Hayırlı Cumalar..."

 

 

"Mevlana diyor ki; dua edecek güzel bir gönlün yoksa, güzel yürekli insanlardan dua iste. Cumanız mübarek olsun."

"Cuma gününde bir saat vardır ki Müslüman, bu saate isabet ederek hayırlı bir şey isterse Allah ona istediğini verir." (Müslim, Cuma, 15) Hayırlı Cumalar

"Bugün Cuma'nın hürmetine.. Allah'ım kalbimizi karartma, rızkımızı azaltma, kabrimizi daraltma, senden başka kapı aratma, kimseye muhtaç etme hayırlı Cumalar"

"Rabbim dünyada sağlıklı, mutlu, huzurlu ve barış içinde yaşamayı ahirette ise cennet bahçelerinde olmayı Peygamber Efendimizin bütün ümmetine nasip eylesin inşaIIah. Amin ve hayırlı cumalar."

"Ömrüne ömür katılsın, Gönlüne meltem saçılsın. Bu mübarek günde melekler dört yanını sarsın…Derdine derman, gönlüne iman dolsun..! Hayırlı Cumalar."

"Belki kalbindir acıyan. Belki bedenin. Belki de ruhundur kıvranan. Belki de bin bir türlü muamma. Her ne durumda olursan ol diline yakışır bu dua. La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minezzalimi. Ya Rabbi; Razı olmadığın şeylerden ne yapmışsak hepsini affet. Dua ile cumamız mübarek olsun."

"Rabbim, sevginle dopdolu yüreklerle sana kavuşmayı ve sevdiklerimizle sonsuzlukta buluşmayı nasip eyle, amin. Hayırlı Cumalar."

"Allah'ın nuruyla, ümmetini selamlayan gül yüzlü nur Peygamberin (s.a.v) şefaati üzerimize olsun. Hayırlı Cumalar."

"Allah’ım rızkımıza bolluk, kalbimize ferahlık, ömrümüze bereket ver! Amin. Cumanız mübarek olsun…"

"Ya Rab, kusurumuzu affet. Bizi kendine kul kabul et. Emanetini kabzetmek zamanına kadar bizi emanette emin kıl. Amin! Hayırlı Cumalar."

"Güzellikler içinizi aydınlatsın, yüzünüzden ve yüreğinizden tebessüm eksilmesin. Rabbim, sevdiği kullarından eylesin. Sizleri, ve tabi ki bizleri. Hayırlı Cumalar dilerim."

CUMA GÜNÜNÜN FAZİLETLERİ

- Cuma gününde ve gecesinde bana çok salat okuyun,böyle yapana kıyamet gününde,şahit ve şefaatçi olacağım.
- Parlak gecede ve nurlu günde bana çok salat edin,çünkü sizin salatlarınız bana arz edilmektedir.
- Her kim cuma günü ve gecesi,bana yüz kere salat okursa,Allah'u Teala onun ahiret isteklerinden yetmiş,dünya hacetlerinden de otuz olmak üzere yüz arzusunu yerine getirir ve size hediyeler geldiği gibi,o salatları da bana arz edecek meleği Allah'u Teala bu hususta görevlendirir. Şüphesiz benim ölümümden sonraki ilmim,sağken bilmem gibidir.
- Her kim cuma gecesi kehf suresini okursa,kendisiyle Kabe arası o kişi için nur gibi parlar.
- Her kim cuma gecesi,Duhan suresini okursa,yetmiş bin melek o kişi için sabaha kadar istiğfar eder.
- Her kim cuma gecesi veya günü Duhan suresini okursa,Allah'u Teala kendisine cennette bir köşk yapar.
- Cuma gecesi,Duhan suresini okuyan,sabaha affolunmuş olarak çıkar.
- Her kim cuma gecesi Bakara ve Ali İmran surelerini okursa ona yedinci ket gökle,yedinci kat yer arası kadar sevap verilir.
- Cuma gecesi Yasin suresini okuyan,mağfiret olunur.
- Cuma gecesi(bir rivayet cuma günü)Yasin ve Saffat surelerini okuyan kişiye Allah'u Teala hazretleri dileklerini verir...
- Cuma gününde bir saat vardır, mü'min bir kul namazda dua ederken Allah 'dan bir şey ister ve o saate denk gelirse Allah muhakkak ona icabet eder. Ashab-ı kiram: 'Bu saat hangi saatdir yâ Resûlellah" dediklerinde: "İkindi namazı ile güneş batması arasındaki vakittir." buyurdular.
- Cuma namazından sonra daha oturduğu yerden kalkmadan yüz defa diyen kimsenin yüz bin günahını, ana ve babasının da yirmi dört bin günahını Allah mağfiret eder.

CUMA GÜNÜ OKUNACAK DUALAR!

- "La ilahe illa ente ya hannanü ya mennanü ya bedias semavati vel erdi ya zel celali vel ikram" Bu duayı eder, Allah’tan dilerse Allah dilediğini verir.
Cuma günü akşam ezanına 45 dakika kala “Ya Meliki Muktedir sin Allah'ım bana yardım et" ismini (100) defa tekrarlayıp sonrada dileğinizi dileyin, sıkıntınız gider, huzur ve rahata erersiniz.

- İmam-ı Gazali'ye göre Cuma günü bin kere Ya Allah diye okuyanlar evliyalar sınıfına katılırlar.

- Yine Cuma günü namazdan önce yüz defa “Ya Allah, Ya Hu" diyen kimsenin hayırlı dileği gerçekleşir.

- Cuma namazından sonra yüz defa “Ya Rahman" diyenler unutkanlıktan ve gafletten kurtuldukları gibi kalpleri de nurlanır.

- Cuma namazından sonra yüz defa “Ya Gaffar" ism-i şerifini okuyanlar affa mağfirete mazhar olurlar

- Cuma günü akşama doğru “Yâ Veliyy" ism-i şerifini okuyanların hayırlı dilekleri kabul olunur.

- Cuma gecesi 1000 defa “Yâ Muhsî" ism-i şerifini okuyanın kıyamet gününde hesabı kolay olur.

- Cuma günü 1000 defa “Yâ Vâlî" ism-i şerifini okuyarak dua edenin duası kabul olur, işleri kolaylaşır.

- 10 hafta süreyle Cuma günleri onar defa “Yâ Ganiyy, Yâ Muğni" ism-i şeriflerini okuyan zengin olur.

- Cuma geceleri 100 defa “Yâ Dârr" ism-i şerifini okumaya devam eden Cenabı Hakka yakın olur ve zarar verici şeylerden emin olur.

- Cuma namazından sonra yüz defa “Yâ Gafur" ism-i şerifini okuyanlar af olunur.

- Cuma namazında hutbe esnasında yüz defa “Ya Basîr" ism-i şerifini okuyanı Cenab-ı Allah hidayete erdirir, kalp gözünü açar.

- Cuma Günü " YA VELİYYÜ YA ALLAH" esmasını (1000) defa zikreden kişi her istediğine kavuşur.

- Cuma günü “LA İLAHE İLLALAHÜ'L MELİKÜ'L HAKKU'L- MÜBİN" (200) defa zikreden Kişi Allah'tan ne isterse verilir.Cuma günü Sabah'

YORUMLAR 1
  • Gül 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel olmusun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bölücülüğü savunan adayla ilgili çarpıcı sözler: Esenyurt’u özerkleştirecek mi nedir?
Kaza gününe dair yeni görüntü ortaya çıktı! O 7 kişi tek tek tespit edildi